Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌸

5 tips voor het versterken van je intuïtie

8 juni 2022

5 tips voor het versterken van je intuïtie

versterken van je intuïtie

Er zijn veel mensen die geloven dat je intuïtie je op het pad brengt dat voor jou bedoeld is. Dat je intuïtie je de reden laat zien waarvoor je hier op aarde bent. En hoewel velen van ons onze intuïtie proberen te volgen, blijft het iets moeilijks om te begrijpen. Want wat is intuïtie nu precies? En hoe versterk je je intuïtie?

Je hebt vast weleens een onderbuikgevoel gehad bij een bepaalde persoon of situatie. Het gevoel dat er – buiten het feit dat je het niet in woorden uit kon drukken – iets niet juist was. En uiteindelijk had je gelijk! Dit is een voorbeeld van een moment waarop je intuïtie sprak. Je intuïtie is het vermogen om iets te weten zonder analytisch na te denken. Je intuïtie overbrugt de kloof tussen je bewuste en onbewuste geest.

Uiteindelijk hebben we beide, onze intuïtie en analytisch vermogen, nodig om de beste keuzes te maken. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze vrienden, familie en werk. Helaas zijn niet veel mensen comfortabel met het luisteren naar hun intuïtie bij het maken van keuzes. En dat is ook niet vreemd! We leven in een samenleving waarin het resultaat belangrijker is dan de weg ernaartoe, we altijd meer willen en elkaar zien als concurrent in plaats van compagnon.

Hoe versterk je je intuïtie?

Hoe sta je stil bij wat jij wil? En hoe vraag je je intuïtie wat het juiste pad voor jou is, ongeacht wat de maatschappij zegt? Dit zijn 5 tips om je intuïtie te versterken.

#1 Mediteer

Berichten van je intuïtie zijn vaak zacht, dus het helpt om tijd in stilte door te brengen. Meditatie helpt bij het interpreteren van de berichten en signalen van je intuïtie.

Je kunt zelf mediteren door op een rustige plek te gaan zitten, of je kunt naar een geleide meditatie luisteren. Een geleide meditatie kan fijn zijn omdat ons brein vaak de neiging heeft om af te dwalen. In de Meditation Moments App vind je meditaties die speciaal ontwikkeld zijn om je intuïtie te versterken en om in verbinding te komen met je hogere zelf.

Probeer de affirmaties in de Meditation
Moments app

#2 Gebruik orakelkaarten

Orakelkaarten zijn kaarten die je een bepaald inzicht of een duidelijke boodschap geven. Het fijne aan orakelkaarten is dat iedereen er eenvoudig mee kan werken. In tegenstelling tot tarotkaarten, heb je geen kennis nodig van symboliek of de betekenis van de kaarten.

Er zijn verschillende manieren waarop je orakelkaarten kunt gebruiken. Zo kun je één kaart trekken, maar je kunt ook een legging doen. De kaarten zullen uiteindelijk antwoord geven op jouw vraagstuk.

Bij het kiezen van een vraagstuk vermijd je zoveel mogelijk het vragen naar instructies en ja- en nee vragen. Wees ook voorzichtig met het vragen naar de toekomst. Voorbeelden van vragen om dichter bij je intuïtie te komen zijn:

  • Wat heb ik het meest nodig op dit moment?
  • Hoe voelt mijn leven in overvloed?
  • Waar moet ik me op focussen om de beste keuze te maken?
  • Hoe kan ik een grotere impact in de wereld hebben?
  • Hoe kan ik meer mezelf zijn?

versterken van je intuïtie

#3 Onderzoek je waarden

Waarden zijn je eigen privé-, persoonlijke en individuele overtuigingen over wat het meest belangrijk is voor jou. En onze waarden zijn hetgeen waar we fundamenteel naartoe moeten streven. Als we dit niet doen, zullen we ons nooit 100% vervuld voelen.

Je gedachten kunnen je wegsturen van compassie en integriteit, maar je intuïtie zal dit nooit doen. Om dichter bij je intuïtie te komen, zal je erachter moeten komen wat jouw waarden zijn – en hoe het voelt als je je eigen waarden verraadt. Als je weet wát je waarden zijn en hoe het voelt als deze in lijn liggen met je acties, dan zal je intuïtie vanzelf versterkt worden.

#4 Ga de natuur in

Of het nu voor werk is of voor privé, we brengen veel tijd van de dag door achter ons beeldscherm. We staan continu ‘aan’ en alle prikkels en afleidingen van buitenaf maken het lastiger om bij onze intuïtie te komen. Door de natuur in te gaan, weg van technologie en onze cognitieve geest, creëren we ruimte.

Wanneer je tijd doorbrengt in de natuur en rustig in- en uitademt, komt er vanzelf meer ruimte tussen je gedachten. Je gedachten hebben nu de ruimte om zich aan te passen, en er is plek voor nieuwe inzichten.

Je kunt een wandeling maken door de natuur (op blote voeten) of simpelweg op een kleedje gaan zitten in het bos om de rust in jezelf op te zoeken. Het kan zijn dat het in het begin onwennig of zelfs oncomfortabel voelt om alleen met je gedachten te zijn. Je kunt er daarom voor kiezen om een geleide wandelmeditatie te doen, waarbij je ‘geleid’ wordt in het opzoeken van de stilte. In de Meditation Moments App vind je verschillende meditaties die zich perfect lenen om in de natuur te doen.

versterken van je intuïtie

#5 Doe aan ademwerk

Ademwerk (ook wel breathwork genoemd) is een verzamelnaam voor verschillende ademhalingstechnieken. Breathwork is het bewust manipuleren van je ademhaling waardoor je snel tot waardevolle inzichten kunt komen. Probeer een van de volgende ademhalingsoefeningen om naar binnen te keren door middel van je ademhaling.

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.