Een nuchtere kijk op spiritualiteit met Lot Mulder

Een nuchtere kijk op spiritualiteit met Lot Mulder

4 april 2024
Bewerkt op 10 april 2024
Lot Mulder

Lot Mulder (22 jaar) is eigenaresse van het platform @dehaarclipvanmarieclaire, waar ze randstedelijke studenten op een grappige manier aanspreekt met zelfbedachte sketches. In haar vrije tijd is ze – net als iedere andere student – regelmatig op het terras te vinden met een glas natuurwijn in haar hand. Maar wat veel mensen niet van Lot weten, is dat spiritualiteit een groot deel van haar leven uitmaakt.

"In het begin moest ik even wennen"

Het was de broer van Lot die haar liet kennismaken met meditatie. En hoewel het in het begin even wennen was, kan ze nu niet meer zonder. Haar kennismaking met meditatie zorgde ervoor dat ze zich verder ging verdiepen in onderwerpen als mediumschap, hypnose en tarot. Later wil ze deze kennis kunnen inzetten om anderen te helpen met hun persoonlijke groei.

Voor Lot is meditatie een moment waarop ze even niks hoeft te doen. “Meditatie is voor mij echt een moment voor mezelf. Niet iedereen neemt daar de tijd voor, maar het is zo belangrijk. Geen telefoon, geen afleiding, enkel mijn lichaam en brein de rust geven die ze nodig hebben.”

Na een meditatie merkt Lot dat ze zich vrolijker voelt, beter kan focussen en minder prikkelbaar is. Meditatie maakt haar ook steeds meer bewust van alles wat er om haar heen gebeurt en de dingen waar ze dankbaar voor is. En het heeft ook nog eens haar slaap enorm verbeterd. “Sinds ik mediteer met de Meditation Moments app, merk ik dat ik echt meer de rust in mezelf begin te vinden. Dat klinkt misschien zweverig, maar het heeft me veel gebracht. Mijn ochtendhumeur verdwijnt als sneeuw voor de zon na een meditatie,” vertelt ze. Ook helpt meditatie haar om beter te luisteren naar zichzelf en haar grenzen aan te geven.

“Ik wil laten zien dat meditatie helemaal niet zweverig hoeft te zijn”

Meditatie en spiritualiteit zijn niet meer weg te denken uit Lots leven. Het is dan ook haar doel om te laten zien dat spiritualiteit niet ‘zweverig’ hoeft te zijn. Om deze reden is ze van plan haar eigen podcast ‘Chakra’s & Chardonnay’ te beginnen: een niet zweverige podcast over spiritualiteit, waar ze thema’s als meditatie, yoga, manifestatie, mindset, mediumschap en reiki bespreekt. “Ik ben zelf veel bezig met spiritualiteit. Ik mediteer dagelijks met de Meditation Moments app, doe aan yoga, bezoek regelmatig een medium en ik volg een tarotcursus omdat ik het leuk vind daar meer over te leren,” vertelt Lot. 

“Door op een nuchtere en toegankelijke manier diverse spirituele onderwerpen te bespreken, hoop ik te kunnen laten zien dat spiritualiteit eigenlijk heel ‘down to earth’ kan zijn. Ook wil ik elke aflevering een expert uitnodigen met diepgaande kennis over het onderwerp. De expert kan ook mythen die rondgaan over het onderwerp ontkrachten of juist bevestigen.”

Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode
Deel artikel

MeditationMoments
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis