Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌸

Gratis kindermeditatie – De Tovenaar

5 juni 2020

Gratis kindermeditatie – De Tovenaar

kindermeditatie

Mediteren is zeker niet alleen iets voor volwassenen. Ook kinderen kunnen mediteren! Juist voor kinderen is het fijn om af en toe een momentje van rust te nemen, bijvoorbeeld na een intensieve dag of lastige huiswerkopdrachten. In de Meditation Moments App staan verschillende eenvoudige en rustgevende meditaties, speciaal gemaakt voor kinderen.

Mediteren voor kinderen

Er wordt van de samenleving veel van ons gevraagd. Prestatiedruk, sociale druk of faalangst zijn belangrijke thema’s waar veel mensen mee te maken krijgen. Oók kinderen.

Door kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met mediteren of, zoals we dat zelf graag noemen ‘een momentje rust’, hebben ze een fijne tool waar ze altijd op terug kunnen vallen als het allemaal even te veel wordt.

Een mooi moment om te mediteren is ‘s avonds in bed, vlak voor het slapen. Mediteren kan in het begin wat onwennig voelen, maar in hun eigen bed en met een ouder dicht in de buurt zal het niet lang duren voordat kids zich geborgen en veilig voelen.

Kindermeditaties in de Meditation Moments App

Mediteren kan altijd en overal. Het enige wat je nodig hebt is jezelf en je ademhaling. Je kunt dus prima is stilte mediteren. Toch vinden veel mensen het lastig om zelf ‘vanuit het niets’ te mediteren en raken ze snel afgeleid. Laat staan jonge, energieke en (vaak) ongeduldige kinderen!

Daarom hebben we in de Meditation Moments App niet alleen meditaties voor volwassenen opgenomen, maar ook geleide meditaties voor kinderen. Deze kindermeditaties zijn eenvoudige, rustgevende geleide meditaties waarmee kids door de stem van Michael worden meegenomen tijdens een visualisatie.

Ze hoeven alleen te luisteren. Ondertussen leren ze goed te ademen, hun lichaam te ontspannen en wordt hun fantasie geprikkeld.

Het fijne aan de meditaties is dat kids daarna niet alleen beter kunnen ontspannen of lekkerder kunnen slapen, maar door simpelweg te luisteren naar de visualisatie meditaties ook meer leren over thema’s als dankbaarheid, innerlijke kracht en positieve gedachten.

Gratis kindermeditatie – De Tovenaar

Beluister bovenstaande kindermeditatie samen met je kind(eren). De meditatie duurt 13 minuten, waardoor het een heerlijke manier is om samen een paar minuten te ontspannen. Wordt jouw kind een tovenaar met bijzondere krachten? Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.

Deze tovenaar kindermeditatie en vele andere korte meditaties vind je in onze Nederlandstalige meditatieapp Meditation Moments. Download de app in de App Store of Google Play.

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.