Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌸

Meditaties voor kinderen

22 april 2019

Meditaties voor kinderen

Het leven van een kind is vandaag de dag nogal een druk bestaan. Na een intensieve dag, lastige opdrachten op school, sporten, leren voor de toets, veel informatie van buitenaf en na een intensief uurtje gamen, ligt je kind eindelijk in bed. Er komen veel prikkels op een kind af die het allemaal moet zien te verwerken. En al die informatie leidt tot gedachten en emoties, waar je als klein jong mens maar mee moet zien te dealen. Meditatie is een makkelijk middel om kinderen daarbij te helpen. 

Kindermeditaties

De kindermeditaties uit de Meditation Moments app zijn eenvoudige, rustgevende geleide meditaties. Het enige wat je hoeft te doen is luisteren. Ook heerlijk om samen te doen voor het slapen gaan. Als ouders krijg je zo de kans aan het eind van een drukke dag samen met je kind(eren) een paar minuten te ontspannen. Misschien in het begin nog een beetje onwennig wanneer je dit nog nooit gedaan hebt, maar even lekker lachen kan ook ontladen.

Mediteren als fijne tool

Je kind leert door het luisteren naar de meditaties over thema’s als vertrouwen, eigenwaarde, loslaten, liefde, dankbaarheid, de ademhaling, de kracht van visualiseren, positieve gedachten en affirmaties.

Met deze eenvoudige meditaties leert je kind een prachtige tool voor het leven waarmee het zichzelf tot rust kan brengen, op elk moment van de dag en vooral voor het slapengaan.

“Wow, dit heeft een enorm rustgevend effect bij onze kinderen. Ik vind het zĂ©lf eigenlijk ook heerlijk om naar te luisteren na een drukke dag op werk. Heel fijn om zo samen met je kinderen de dag af te sluiten.”

Muziek

De muziek voor de kindermeditaties zijn speciaal gecomponeerd door Michael en de componisten van Meditation Moments. We gebruiken tonen en frequenties die een rustgevend effect hebben op kinderen.

Leeftijdsindicatie

Het is altijd moeilijk om in te schatten voor welke leeftijd iets geschikt is, het hangt ook erg van het kind af. Ons nichtje van 11 vindt de meditaties heel fijn, terwijl een vriendinnetje van 11 er niks aan vond. Vanaf ongeveer 3 jaar kunnen kinderen naar de meditaties luisteren.

Korte en lange kindermeditaties 

In de Meditation Moments app is een aparte moment ingericht met kindermeditaties. Dit zijn kindermeditaties in een korte versie (4-5 min) en een langere versie (8-9 min). Nadat de geleide tekst klaar is, loopt de muziek nog 5 minuten door. 

Dit zijn de titels:

  • De tovenaar
  • Van je hoofd naar je voeten
  • Ballonnenbuik ademhaling
  • De wensboom
  • Sterrenhemel
  • Vlieg met me mee
  • De toverspiegel
  • Met je hoofd in je wolken


Onze ervaring is dat kinderen en tieners ook de meditaties voor volwassenen als prettig en rustgevend ervaren.

Probeer nu de meditatie De toverspiegel

Meer kindermeditaties proberen? Download de app en krijg 10 dagen gratis premium toegang! 

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.