Binaural Beats Therapy

Voor de beste ervaring raden we je aan deze muziek met oortjes of een koptelefoon te luisteren.
Je kan ze focus & concentration 22Hz gebruiken tijdens het werk of studeren. 

Deze muziek komt uit de Meditation Moments App.
In de app kan je de xxl versie luisteren van 60 minuten. 

Meer dan 30+ uur aan Binaural Beats

Binaural Beats uit de Meditation Moments App bestaat uit tonen van een bepaalde frequentie die een positieve invloed hebben op de hersengolven in ons brein. Het geeft een rustgevend effect en het gaat zo goed als vanzelf. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een koptelefoon.

Binaural Beats

Elke Binaural Beat heeft zo zijn eigen effect. De ene toon kan je een energieboost geven terwijl de andere je juist heel ontspannen maakt. Als je last hebt van slapeloosheid is het erg geschikt om Binaural Beats te beluisteren voor het slapengaan. Maar ook bij concentratieproblemen, geheugenproblemen, hyperactiviteit en overspannenheid.

Hersengolven kunnen op vijf verschillende frequenties trillen:

  • Delta – 0 – 4 hertz – diepe slaap, helend
  • Thèta – 4 – 8 hertz – meditatie, diepe ontspanning, creativiteit, trance
  • Alfa – 8 – 14 hertz – stress verlagend, beter leren
  • Bèta – 14 – 30 hertz – focus, energie, helder
  •  

Als je bijvoorbeeld binaural beats van 14 – 30 hertz luistert (bèta) dan zal dat zorgen voor een gevoel van focus en energie.

Luister met koptelefoon of oortjes

Binaural Beats Research & Wetenschap

 “A Comprehensive Review of the Psychological Effects of Brainwave Entrainment”, Tina L Huang, PHD, and Christine Charyton, PHD.
Onderzoek dat aangeeft dat binaural beats psychische gezondheid bevorderen. Het rapport refereert naar 20 voorgaande studies over psychologische effecten van BrainWave Entrainment. De algehele conclusie is dat brainwave entrainment een “effectief therapeutisch hulpmiddel” is. Mensen die lijden aan een kort cognitief functioneren, stress, pijn, hoofdpijnen en migraine, PMS en andere gedragsproblemen allen profijt behaalden door gebruik van binaural beats, “vaak zelfs bij een enkele zitting”. Een andere studie concludeert dat een vooruitgang in intelligentie en gedrag voortduurde nadat de binaural beats werden weggenomen, en dat hersenfrequenties, die voordien bij eerdere gebruikers door Brain Wave Entrainment werden opgewekt, nu zelfstandig konden worden geproduceerd. Dit geeft aan dat deze resultaten langdurig, wellicht permanent kunnen zijn, zelfs wanneer men stopt met het gebruik van binaural beats.

2) Wilson, (1990), en Rhodes, (1993)
Binaural Beats vermeerdert ontspanning, meditatie, pijnbeheersing, verbetert slaappatronen en vermindert stress.

3) Onderzoek door het Monroe Institute:
“Binaural Beats bevordert concentratie, probleem-oplossing, creativiteit, geheugen, leervermogen, slaapinductie, painbeheersing en verruimd leren”. Deze studie werd ook uitgebreid aangehaald in een boek uit 1986 van Michael Hutchison: Megabrain.

4) Onderzoek van Dr, Vincent Giampapa, MD (Oud Voorzitter van de American Board of Anti-Aging Medicine, New England Journal of Medicine)
Dr Giampapa toont aan dat binaural Beats de productie , “sterk beïnvloedt” van drie hormonen die de levensduur grotendeels bepalen. Deze hormonen zijn cortisol, DHE en melatonine. Cortisol wordt gevonden in de adrenalineklieren en is van invloed op leervermogen en geheugen. Een teveel ervan is slecht voor ons en veroorzaakt stress. DHEA wordt gebruikt als basisingediënt voor vrijwel alle “goede hormonen” die het lichaam nodig heeft. Daarnaast helpt het ons immuunsysteem. Melatonin is het chemische product dat tijdens een diepe, natuurlijke slaap wordt geproduceerd. Veel DHEA en melatonine is goed voor ons.In een ander onderzoek van Holosync kwamen de volgende cijfers naar voren:: cortisol niveau gingen gemiddeld 46% naar benedenDHEA verhoogde met een gemiddelde van 43% melatonine productie verhoogde gemiddeld 98%. 

5) Dr Margaret Patterson & Dr Ifor Capel, Marie Curie Cancer Foundation Research Department Binaural beats die de gebruiker naar een alfa-staat voert helpen bij de productie van serotonine, een hormoon dat ontspanning verhoogt en pijn vermindert. Binaural beats die de gebruiker naar een theta-staat stimuleren de aanmaak van catecholaminen, die vital zijn voor geheugen en leren.

6) Alternative Therapy Health & Medicine, (2001)
Deze studie keek naar de effectiviteit van binaural beats voor de behandeling van angsten. Deelnemers maakten 5 keer per week, gedurende vier weken gebruik van binaural beats. Het resultaat was dat het luisteren een “significante reductie” in de angst-scoren veroorzaakte.

7) Journal of Alternative and Complimentary Medicine, (2007)
“Binaural Beat
Technology in Humans: A Pilot Study to Assess the Psychological and Physiological Effects”, by Helane Wahbeh, Carlo Calabrese, Heather Zwickey.Deze binaural beat studie werd gedaan met 8 gezonde volwassenen gedurende een periode van 60 dagen. De deelnemers berichtten een vermindering van spanningen en een algehele verbetering in de kwaliteit van het leven.

8) Dr Arthur Hastings, PHD, (1975) 
“Tests of the Sleep Induction Technique”
Samenvatting: Gebruik van binaural beats beïnvloedt de mens met het in slaap vallen.Simpeler kan het niet gezegd worden

9) Research Paper by Peniston and Kulkosky, (1989)
Dit experiment ging over twee groepen alcolisten; een groep werd verwezen naar het regulier “12-stappen” programma van de AA om daar te worden geholpen met hun conditie (de controlegroep); de andere groep kreeg geen counseling maar werd een binaural beat programma aangeboden van 15 x een twintig minuten sessie van alfa en theta golven (de experimentele groep)Binnen de AA controle groep kreeg 80% een terugval 13 maanden na de test. Er bleken geen veranderingen in niveaus van depressie (gemeten met de Becks Depression Inventory). In de groep die binaural beats gebruikte werd slechts een terugvan gesignaleerd van 20%, ook weer 13 maanden na de test, en bleken de niveaus van depressiviteit tot een derde van een non-alcoholisten controle groep. Dit is een geweldige verbetering op de resultaten van de AA.

10) Onderzoek door Waldkoetter and Sanders, (1997)
Ook dit binaural beat onderzoek signaleert dat Brain Wave Entrainment de symptomen van depressie in alcoholisten sterk vermindert.

11) “Auditory Beats in the Brain”, Dr Gerald Oster, (1973) Scientific American
Dit is het eerste stuk over binaural beats dat werd gepubliceerd. In dit stuk toont Dr. Oster overtuigend aan dat binaural beats de veroorzaaker is van Brain Entrainment. Dit betekent feitelijk dat binaural beat de hersengolven metterdaad beïnvloeden door hen te entrainen (een vorm van synchroniseren).

12) Dr Lester Fehmi, Directeur van de Princeton Behavioural Medicine & Biofeedback Clinic 
Dr Fehmi bevestigt dat Brainwave Synchronization (d.i. de linker hersenhelft functioneert harmonisch met de rechter helft) en hersengolf-entrainment via binaural beats kan worden bevorderd. Dit werd ook zo vermeld in het boek Megabrain, door Michael Hutchison (1986)

13) “EEG Disentrainment Feedback”, Dr Ochs, 1993
In deze studie wordt gesuggereerd dat er geen noodzaak bestaat om bewust te proberen iets te doen onder het luisteren naar binaural beats om resultaten te verkrijgen. Enkel het luisteren naar de binaurals is voldoende om verandering teweeg te brengen.

Coach Madelon Vermeij (28) heeft er veel baat bij. Enkele jaren geleden had ze moeite met in slaap vallen. ,,Via een kennis hoorde ik over binaural beats en toen ben ik online gaan zoeken. Ik kan niet goed uitleggen hoe het werkt, maar het helpt me. Inmiddels luister ik ze als ik wil slapen, of als ik me wil concentreren.’’

Amrita Joerawan (37) is net zo enthousiast. Ze begon er ooit mee toen ze als human resources-directeur de hele wereld over reisde. ,,Ik werkte zes dagen per week en werd steeds vermoeider. Zelfs van een paar vrije dagen kon ik niet meer opladen. Op een zeker moment lukte het niet meer om gefocust te werken.’’

Op internet zocht ze naar mogelijkheden om meer focus te vinden. ,,Ik kwam artikelen over binaural beats tegen. Al snel merkte ik dat ik minder vermoeid werd tijdens mijn werk. Inmiddels ben ik eigenaar van een consultingbureau en werk ik misschien nog wel meer uren, maar door de beats voelt dat niet zo.’’

AD maart 2020