5 tips voor het versterken van je intuïtie

5 tips voor het versterken van je intuïtie

1 augustus 2021
Bewerkt op 9 augustus 2023
intuïtie versterken

Je hebt vast weleens een onderbuikgevoel gehad bij een bepaalde persoon of situatie. Het gevoel dat er iets niet juist was. En uiteindelijk had je gelijk! Dit is een voorbeeld van een moment waarop je intuïtie sprak. Je intuïtie is het vermogen om iets te weten zonder analytisch na te denken. Je intuïtie overbrugt als het ware de kloof tussen je bewuste en onbewuste mind. Maar het blijft iets moeilijks om te begrijpen. Want wat is je intuïtie precies en hoe kun je deze versterken?

Hoe versterk je je intuïtie?

Uiteindelijk hebben we zowel ons analytisch vermogen als onze intuïtie nodig om de beste keuzes te maken. Helaas zijn niet veel mensen comfortabel met het luisteren naar hun intuïtie bij het maken van keuzes. En dat is ook niet vreemd! We leven in een samenleving waarin ‘luisteren naar je intuïtie’ nog niet altijd wordt begrepen.

Hoe sta je stil bij wat jij wil? En hoe vraag je je intuïtie wat het juiste pad voor jou is, ongeacht wat de maatschappij zegt? Met deze 5 tips kun je je intuïtie versterken.

1. Mediteer

Berichten van je intuïtie zijn vaak zacht, dus het helpt om tijd in stilte door te brengen. Meditatie helpt bij het interpreteren van de berichten en signalen van je intuïtie.

Je kunt zelf mediteren door op een rustige plek te gaan zitten, of je kunt naar een geleide meditatie luisteren. Een geleide meditatie kan fijn zijn omdat ons brein vaak de neiging heeft om af te dwalen. In de Meditation Moments App vind je meditaties die speciaal ontwikkeld zijn om je intuïtie te versterken en om in verbinding te komen met je hogere zelf.

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode

2. Gebruik orakelkaarten

Orakelkaarten zijn kaarten die je een bepaald inzicht of een duidelijke boodschap geven. Het fijne aan orakelkaarten is dat iedereen er eenvoudig mee kan werken. In tegenstelling tot tarotkaarten, heb je geen kennis nodig van symboliek of de betekenis van de kaarten.

Er zijn verschillende manieren waarop je orakelkaarten kunt gebruiken. Zo kun je één kaart trekken, maar je kunt ook een legging doen. De kaarten zullen uiteindelijk antwoord geven op jouw vraagstuk.

Bij het kiezen van een vraagstuk vermijd je zoveel mogelijk het vragen naar instructies en ja- en nee vragen. Wees ook voorzichtig met het vragen naar de toekomst. Voorbeelden van vragen om dichter bij je intuïtie te komen zijn:

  • Wat heb ik het meest nodig op dit moment?
  • Hoe voelt mijn leven in overvloed?
  • Waar moet ik me op focussen om de beste keuze te maken?
  • Hoe kan ik een grotere impact in de wereld hebben?
  • Hoe kan ik meer mezelf zijn?
orakelkaarten

3. Onderzoek je waarden

Waarden zijn je eigen privé-, persoonlijke en individuele overtuigingen over wat het meest belangrijk is voor jou. En onze waarden zijn hetgeen waar we fundamenteel naartoe moeten streven. Als we dit niet doen, zullen we ons nooit 100% vervuld voelen.

Je gedachten kunnen je wegsturen van compassie en integriteit, maar je intuïtie zal dit nooit doen. Om dichter bij je intuïtie te komen, zal je erachter moeten komen wat jouw waarden zijn – en hoe het voelt als je je eigen waarden verraadt. Als je weet wát je waarden zijn en hoe het voelt als deze in lijn liggen met je acties, dan zal je intuïtie vanzelf versterkt worden.

4. Ga de natuur in

Of het nu voor werk is of voor privé, we brengen veel tijd van de dag door achter ons beeldscherm. We staan continu ‘aan’ en alle prikkels en afleidingen van buitenaf maken het lastiger om bij onze intuïtie te komen. Door de natuur in te gaan, weg van technologie en onze cognitieve geest, creëren we ruimte.

Wanneer je tijd doorbrengt in de natuur en rustig in- en uitademt, komt er vanzelf meer ruimte tussen je gedachten. Je gedachten hebben nu de ruimte om zich aan te passen, en er is plek voor nieuwe inzichten.

Je kunt een wandeling maken door de natuur (op blote voeten) of simpelweg op een kleedje gaan zitten in het bos om de rust in jezelf op te zoeken. Het kan zijn dat het in het begin onwennig of zelfs oncomfortabel voelt om alleen met je gedachten te zijn. Je kunt er daarom voor kiezen om een geleide wandelmeditatie te doen, waarbij je ‘geleid’ wordt in het opzoeken van de stilte. In de Meditation Moments App vind je verschillende meditaties die zich perfect lenen om in de natuur te doen.

natuur

5. Doe aan ademwerk

Ademwerk (ook wel breathwork genoemd) is een verzamelnaam voor verschillende ademhalingstechnieken. Breathwork is het bewust manipuleren van je ademhaling waardoor je snel tot waardevolle inzichten kunt komen. Probeer een van de volgende ademhalingsoefeningen om naar binnen te keren door middel van je ademhaling.

Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis