Betoverende handpan muziek om in een staat van ontspanning en flow te komen

Betoverende handpan muziek om in een staat van ontspanning en flow te komen

4 september 2023
Bewerkt op 12 september 2023
handpan

Handpan muziek wordt ook wel gezien als de meest rustgevende muziek. Het heeft de kracht om lichaam en geest diep te laten ontspannen. Verlies jij jezelf regelmatig in de waan van de dag? Dan is het luisteren naar handpan muziek misschien iets voor jou.

Wat is handpan muziek?

Stel je voor: het geluid van zacht ruisende golven, een zuchtje wind dat door het bladerdak van een weelderig bos streelt of zelfs de tinkelende klanken van een beekje dat zich een weg baant door een vallei. Handpan muziek kan soortgelijke sensaties oproepen. De handpan, ook wel bekend als de hangdrum, is een met de hand gemaakt, schotelvorming percussie-instrument dat betoverende tonen produceert als je het zachtjes aanslaat. Elk aanrakingspunt creëert een unieke toon. De combinatie van deze tonen zorgt voor een haast hypnotiserend en meditatief geluid.

Maar waarom is de handpan zo bijzonder?

Je kunt de handpan eigenlijk zien als een combinatie tussen kunst en klank. Het instrument wordt gevormd uit een stuk staal, waarna het koepelvormige oppervlak wordt verdeeld in verschillende klankvelden. De velden worden vervolgens zo gestemd dat ze ieder hun eigen toon hebben. Wanneer je je handen zachtjes op het oppervlak legt en begint te spelen, ontstaan er betoverende melodieën. De handpan nodigt je uit om te improviseren, te experimenteren en te verkennen. Het is niet alleen een instrument, maar ook een poort naar je intuïtie.

handpan met handen

De voordelen van handpan muziek

Natuurgeluiden staan bekend om hun ontspannende werking. Het heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel. Misschien ben je zelf weleens heerlijk tot rust gekomen door het geluid van stromend water. De klanken van de handpan hebben hetzelfde effect - ook als deze geluiden zijn opgenomen.

Handpan muziek werkt niet alleen ontspannend. Het kan je ook helpen om in de flow te komen. Dit is een staat waarin je helemaal opgaat in je taak en alle afleidingen van buitenaf negeert. In een goede flow zitten kan vooral handig zijn als je je moet focussen op je werk of tijdens het studeren.

Fijne momenten om handpan muziek te beluisteren

  • Na je yogales. Het geluid van de handpan kan je helpen om diep te ontspannen. Gebruik het bijvoorbeeld om je shavasana te verlengen.
  • Tijdens het werken. Handpan muziek kan ook fijn zijn als achtergrondmuziek tijdens het werken om in de flow-staat te komen.
  • Tijdens je avondontspanning. Breng voor het slapengaan je geest tot rust met handpan muziek.

Luister naar handpan muziek in de Meditation Moments app

Iedereen heeft af en toe een momentje voor zichzelf nodig. We leven in een snelle wereld en voor veel mensen is het moeilijk om los te komen van de waan van de dag. Bij Meditation Moments geloven we in de kracht van het nemen van kleine rustmomentjes gedurende de dag. Daarom hebben we live handpan muziek opgenomen in onze studio voor tijdens het werken, studeren, schrijven, lezen of als achtergrondmuziek tijdens je dagelijkse bezigheden.

handpan meditation moments app

Ontsnap aan de drukte en dompel jezelf onder in de kalmerende klanken van de handpan. Luister hier naar handpan muziek.

Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis
Probeer gratis
Deel artikel

MeditationMoments
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis