Ontdek de kracht van Solfeggio frequenties

Ontdek de kracht van Solfeggio frequenties

26 juni 2024
Bewerkt op 3 juli 2024

Muziek kan een grote invloed hebben op je stemming. Wist je dat het luisteren naar bepaalde muziek ook positief kan zijn voor je lichamelijke en mentale gezondheid? Dit komt door de specifieke frequenties die worden gebruikt. Solfeggio frequenties hebben een helende werking en kunnen diepe ontspanning bevorderen, waardoor je zowel geestelijk als fysiek kunt herstellen en tot rust kunt komen.

Wat zijn Solfeggio frequenties?

Solfeggio frequenties bestaan uit sets van specifieke tonen die resoneren op bepaalde frequenties, elk met een unieke werking en voordelen. Je kunt ze direct waarnemen als één enkele toon en je hoeft er geen koptelefoon voor te gebruiken om hun effect te merken. 

Elke solfeggio frequentie wordt in verband gebracht met specifieke voordelen, zoals het bevorderen van het herstellend vermogen van het lichaam of spirituele groei. 

Dit komt doordat wordt verondersteld dat de frequenties resoneren met de Schumann resonantie (het energieveld van de aarde) en met de chakra's in ons lichaam.

Het ontstaan van Solfeggio frequenties

Solfeggio frequenties stammen uit de middeleeuwen. In die tijd werd een ‘oude’ toonladder gebruikt in gregoriaanse gezangen. Deze tonen stonden bekend om hun spirituele, helende en harmoniserende eigenschappen. 

In de jaren 70 van de vorige eeuw werd deze toonladder herontdekt door natuurkundige Dr. Joseph Puleo en verder onderzocht. Hieruit ontstonden zes meetbare frequenties: de solfeggio frequenties, die elk een helende werking hebben. Later zijn daar nog drie tonen aan toegevoegd.

Probeer de Solfeggio frequenties in de Meditation Moments app
Start gratis proefperiode

De Solfeggio frequenties en hun werking

Solfeggio frequenties kunnen je zowel fysiek als mentaal beter laten voelen.

 • 174 Hz - Sooth & Relieve
  Deze frequentie is bekend om zijn kalmerende en pijnverlichtende eigenschappen. Je kunt deze frequentie gebruiken om meer gevoelens van veiligheid en geborgenheid te ervaren.
 • 285 Hz - Restore & Renew
  De frequentie 285 Hz kan helpen bij het herstellen van stress en spanning. Ook kan het het zelfherstellend vermogen van het lichaam helpen bevorderen.
 • 396 Hz - Ease & Release
  Deze frequentie wordt geassocieerd met het loslaten van negatieve gedachten. 396 Hz kan je helpen om emotionele blokkades te doorbreken en een gevoel van rust en vrijheid te ervaren.
 • 417 Hz - Evolve & Transform
  De frequentie 417 Hz ondersteunt bij het proces van verandering en helpt bij het loslaten van negatieve gewoontes en gedachten. Oude patronen doorbreken en ruimte maken voor positieve veranderingen.
 • 528 Hz - Rejuvenate & Replenish
  528 Hz is ook wel bekend als de liefdesfrequentie. Deze frequentie staat erom bekend dat het gevoelens van liefde, vreugde, vrede en harmonie kan bevorderen.
 • 639 Hz - Love & Connect
  Deze frequentie bevordert verbinding en harmonie in relaties. Het kan je helpen om diepere en meer authentieke relaties op te bouwen met anderen.
 • 741 Hz - Awaken & Expand
  741 Hz kan je helpen bij het oplossen van problemen waar je mentaal of lichamelijk mee worstelt. Het kan je ondersteunen in het bereiken van een heldere geest en een gezond lichaam.
 • 852 Hz - Align & Rebalance
  852 Hz bevordert spiritueel ontwaken en bewustzijn. Deze frequentie kan je helpen om een dieper inzicht te krijgen in jezelf en je verbinding met het universum te versterken.

Lees ook: Sound healing: hoe geluid je lichaam en geest kan helen

Wat is het verschil tussen Solfeggio frequenties en binaural beats?

Solfeggio frequenties stammen uit de middeleeuwen en werden gebruikt in gregoriaanse gezangen. Ze kunnen helende eigenschappen hebben. Je hebt geen koptelefoon nodig om ze te beluisteren. De frequenties zijn specifiek afgesteld op acht hoofdfrequenties: 174 Hz, 285 Hz, 396 Hz, 417 Hz, 528 Hz, 639 Hz, 741 Hz en 852 Hz.

Binaural beats daarentegen zijn een modern fenomeen dat werd aangetoond door de Duitse wetenschapper Heinrich Wilhelm Dove in 1839. Binaural beats ontstaan twee tonen af te spelen die iets van elkaar verschillen, in elk oor één. Je hersenen maken dan automatisch een derde toon om het verschil te compenseren: de binaural beat. De frequentie van binaural beats komen overeen met specifieke hersengolven. Dit werkt alleen als je ze luistert met een koptelefoon of oortjes.

Probeer het zelf (gratis)

Ervaar zelf de kracht van Solfeggio muziek! In de Meditation Moments app vind je alle frequenties in de categorie Sound Healing. Ontdek welke frequenties het beste resoneren met jou en geniet van de reis naar innerlijke rust en harmonie.

Probeer de Solfeggio frequenties in de Meditation Moments app
Start gratis proefperiode
Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis