Hoe kun je als werkgever de mentale gezondheid van je werknemers stimuleren? (5 manieren)

Hoe kun je als werkgever de mentale gezondheid van je werknemers stimuleren? (5 manieren)

14 december 2023

Onze mentale gezondheid beïnvloedt ons allemaal, maar op praten over mentale gezondheid ligt soms nog steeds een taboe. Wanneer een werknemer zich mentaal niet goed voelt, kan dit de kwaliteit van zijn of haar werk negatief beïnvloeden, met slechte concentratie, gebrek aan motivatie en een afnemend zelfvertrouwen als mogelijke gevolgen.

Psychische klachten vormen zelfs een van de belangrijkste oorzaken van verzuim in Nederland. Ongeveer 45% van de volwassenen in Nederland ervaart milde tot ernstige angst- en depressieklachten, en bijna de helft van het totaal aantal ziekteverzuimdagen wordt veroorzaakt door psychische klachten zoals overspannenheid en burn-outklachten.

Vaak dragen werkgevers bij aan dit probleem, maar dit betekent ook dat je als werkgever het verschil kunt maken. Vraag je je af hoe je de mentale gezondheid van je werknemers kunt bevorderen? Gebruik de volgende 5 tips als leidraad.

1. Stimuleer het nemen van pauzes

Vaak horen we: "Ik heb geen tijd om pauze te nemen." Maar wist je dat je hersenen beter functioneren als je regelmatig een pauze neemt? Onderzoek heeft dit aangetoond. Stimuleer daarom als werkgever je teamleden om regelmatig een korte pauze te nemen, zelfs als het maar vijf minuten zijn. Door regelmatig een pauze te nemen, vergroot je je zelfbewustzijn, kun je helderder nadenken en verbetert je concentratievermogen.

2. Geef complimenten als iemand zijn of haar werk goed doet

Waarom is het als werkgever belangrijk om werknemers regelmatig complimenten te geven? Stel je een werkomgeving voor waarin je als werkgever de ultieme aanmoediger bent. Geef teamleden persoonlijk een compliment als ze hun werk goed doen of stuur virtuele steun als je op afstand werkt. Als werkgever zeg je eigenlijk: "Je doet het geweldig!" Dit is niet alleen aardig, het is ook brandstof voor een positieve werksfeer. Volgens onderzoek verhoogt het geven van complimenten zelfs de productiviteit van je teamleden. Dus, blijf die complimenten geven – het is de geheime saus voor een werkplek waar iedereen niet alleen werkt, maar ook gedijt!

3. Wees vriendelijk en toon empathie

Empathie gaat verder dan alleen vriendelijk zijn; het gaat erom dat teamleden zich gezien en gehoord voelen. Wanneer je als baas met empathie leidt, is het alsof je zegt: "Hé, ik begrijp je. Je bent niet zomaar een radertje in de machine. Je bent een persoon met eigen talenten, wensen en behoeften." Empathie op de werkvloer zorgt voor een sterkere band tussen werkgever en werknemer en stimuleert tegelijkertijd goede prestaties.

4. Stimuleer een gezonde balans tussen werk en privé

Het stimuleren van een gezonde balans tussen werk en privé kan zo eenvoudig zijn als het niet versturen van e-mails in de avonduren of het aanmoedigen van jouw werknemers om daadwerkelijk vrije dagen op te nemen. Werken teamleden veel vanuit huis? Het creëren van een kleine routine, zoals een korte meditatie of ademhalingsoefening, kan een goede manier zijn om de werkdag bewust af te sluiten. De meditatie 'Korte meditatie om je werkdag af te sluiten' uit de Meditation Moments app is hier speciaal voor gemaakt.

5. Bied hulpmiddelen aan voor het bevorderen van gezond personeel

Mentaal gezonde werknemers zijn de sleutel tot succes, maar er is geen pasklare aanpak die het mentale welzijn van iedere werknemer ondersteunt. Als werkgever kun je echter de hulpmiddelen aanbieden waarmee werknemers zelf voor hun mentale welzijn kunnen zorgen. De Meditation Moments app heeft talloze meditaties, ademhalingsoefeningen en programma's die werkstress verminderen en helpen om het maximale uit je werkdag te halen.

Wat kun je nu als werkgever doen? Met Meditation Moments voor bedrijven kun je proactief het welzijn van je werknemers verbeteren – en onderzoek bevestigt dat het werkt. We hebben 8100 gebruikers van de Meditation Moments app gevraagd naar hun ervaringen met stressklachten. De resultaten tonen het volgende aan: 62% van de respondenten ervaart weleens klachten gerelateerd aan werkstress, terwijl 79% aangeeft dat het gebruik van de meditatie app verlichting brengt bij deze klachten. Bovendien zou 81% van de respondenten het waarderen als de werkgever de Meditation Moments app aanbiedt.

Verbeter het mentaal welzijn van jouw werknemers
Ontdek de opties

Bekijk ons aanbod en ontdek welke voordelen Meditation Moments jouw organisatie kan bieden.

Hoe kun je als werkgever de mentale gezondheid van je werknemers stimuleren?
  1. Stimuleer het nemen van pauzes
  2. Geef complimenten als iemand zijn of haar werk goed doet
  3. Wees vriendelijk en toon empathie
  4. Stimuleer een gezonde balans tussen werk en privé
  5. Bied hulpmiddelen aan voor het bevorderen van gezond personeel
Hoe kan ik als werkgever bijdragen aan het mentale welzijn van mijn werknemers?

Met Meditation Moments voor bedrijven kun je proactief het welzijn van je werknemers verbeteren – onderzoek bevestigt dat het werkt. We hebben 8100 gebruikers van de Meditation Moments app gevraagd naar hun ervaringen met stressklachten. De resultaten tonen het volgende aan: 62% van de respondenten ervaart weleens klachten gerelateerd aan werkstress; 79% geeft aan dat het gebruik van de meditatie app verlichting brengt bij deze klachten. Bovendien zou 81% van de respondenten het waarderen als de werkgever de Meditation Moments app aanbiedt.

Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis