Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌸

Slaapmeditaties – zo val je ’s avonds heerlijk in slaap

25 mei 2020

Slaapmeditaties – zo val je ’s avonds heerlijk in slaap

slaapmeditaties

Val jij moeilijk in slaap? Lig je ’s avonds uren te woelen in bed? Of slaap je zo licht dat je wakker wordt van het minste of geringste? Slaapmeditaties helpen je om beter in slaap te komen, dieper te slapen en ’s ochtends uitgerust wakker te worden.

Mediteren voor het slapen

Vooral als je slecht slaapt is mediteren een fijne manier om verbinding te maken met jezelf en meer rust te ervaren. Dagelijks worden we overspoeld met prikkels die veel onrust en stress met zich meebrengen. Slaapmeditaties zijn een manier om deze prikkels van de dag een plekje te geven en je mentaal én fysiek voor te bereiden op de nacht. De effecten van meditatie zijn groot, ook voor je nachtrust. Je drukt de ‘pauzeknop’ in en brengt je lichaam in een staat van totale rust. Hierdoor kun je beter slapen en het is heerlijk om de dag mee af te sluiten.

Maak er een fijne avondroutine van

Meditatie is het krachtigst als je dit regelmatig doet. Eén keer goed slapen is fijn, maar het liefst wil je elke avond zo’n fijne nachtrust. Hoe maak je hier een fijne gewoonte van? Een manier om dit te doen is door een avondritueel voor jezelf te bedenken. Waar sluit jij je dag graag mee af? Dit kan van alles zijn:

  • Avondmeditaties
  • Goed boek lezen
  • Warm bad nemen
  • Rondje wandelen
  • Yoga-oefeningen doen
  • Muziek luisteren

Zet een uur voordat je gaat slapen een wekker. Op dat moment start je avondritueel. Probeer vanaf dat moment zo min mogelijk op je schermen (mobiel, laptop, televisie) te kijken. Het blauwe licht van schermen maakt je alert – iets wat je juist niet wilt als je op het punt staat om te gaan slapen.

Lees in plaats daarvan een boek, ga lekker in bad en eindig je dag met een fijne avondmeditatie. Een meditatie kun je zittend doen, maar het is extra fijn als je direct kunt slapen. Zorg dus dat je helemaal klaar bent voor de nacht, ga lekker in bed liggen en zet een meditatie aan. Een groot voordeel is dat je heerlijk kunt blijven liggen als je tijdens of na de meditatie in slaap valt!

Neem ‘s avonds jouw meditation moment

In de Meditation Moments App hebben we meditaties opgenomen voor elk moment van de dag, óók voor ’s avonds.

Er staan mooie avondmeditaties in – van 5 tot 45 minuten – die je voor het slapen kunt doen. Sluit je dag bijvoorbeeld af met dankbaarheid, breng negatieve emoties tot rust of doe een fijne ademhalingsoefening.

Alle avondmeditaties helpen je om rustig te worden, je lichaam te ontspannen en relaxed de nacht in te gaan, zodat je ‘s ochtends uitgerust wakker wordt en de dag vol energie kunt starten.

Gratis geleide slaapmeditatie

Deze slaapmeditatie helpt je om ontspannen de dag af te sluiten en heerlijk in slaap te vallen. Als je niet kunt slapen is deze slaapmeditatie ideaal.  

Naast deze avondmeditatie vind je in de Meditation Moments App nog veel meer fijne slaapmeditaties. Download de Meditation Moments App in de App Store of Google Play.

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.