Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌾

Gebruik positieve affirmaties om beter om te gaan met angst

9 februari 2022

Gebruik positieve affirmaties om beter om te gaan met angst

positieve affirmaties angst

Angst verlamt. Het belemmert je om voluit te leven, uitdagingen aan te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Angst zorgt voor stress en is simpelweg slecht voor je gezondheid. Gebruik positieve affirmaties om angst om te zetten in vertrouwen.

Probeer de affirmaties in de Meditation‹Moments app

Wat zijn affirmaties?

Affirmaties zijn korte, positieve zinnen die je hardop of in stilte herhaalt. Misschien doe je dit al onbewust. Als je jezelf moet aanmoedigen bijvoorbeeld, zeg je al snel ‘kom op, je kan het’.

Met affirmaties kun je dit heel bewust doen en van deze positieve boodschappen nieuwe overtuigingen maken. Het doel? Jouw ingesleten denkpatronen veranderen. Van negatief naar positief! 

Angsten en affirmaties  

Affirmaties zijn het krachtigst als je ze echt kunt voelen. Je moet voelen dat de affirmatie ook daadwerkelijk waar is en dat die situatie al realiteit is geworden. Uiteindelijk wil je ze herhalen tot je er echt in gaat geloven, ernaar gaat handelen en de affirmatie je werkelijkheid gaat veranderen.

Met angst doe je eigenlijk hetzelfde. Als je ergens bang voor bent (vaak voor een situatie in de toekomst), dan richt je hier al je aandacht op. Met heel veel emotie en gevoel. Ook al is het op dit moment nog niet zo, je leeft je angst al doordat je hier zoveel mee bezig bent.

positieve affirmaties angst

Ook interessant: Wat is de betekenis van affirmaties?

Kunnen positieve affirmaties helpen bij angst?

Als je veel angsten ervaart, kan het helpen om deze opzij te schuiven en plaats te maken voor positieve affirmaties. Waar ben je bang voor? In welke situaties word jij angstig? Schrijf deze op om hier inzicht in te krijgen. Kijk vervolgens welke positieve affirmatie je hier tegenover kunt zetten.

Ben je bijvoorbeeld angstig als je voor een groep moet spreken en ben je bang dat je een black-out krijgt? Dan kan een affirmatie als: Ik ben een sterke, krachtige en goede spreker helpen.

Of ben je simpelweg bang voor wat de toekomst je zal brengen? Dan kan deze affirmatie je misschien een fijner gevoel geven: Ik ben precies waar ik nu moet zijn en laat me leiden door het Universum.

Voorbeelden van positieve affirmaties bij angst

  • Ik heb de regie over mijn leven.
  • Elke inademing kalmeert me, elke uitademing neemt mijn spanning weg.
  • Alles in mijn wereld is goed en ik ben veilig.
  • Ik heb macht over mijn emoties en kan elke situatie op mijn manier het hoofd bieden.
  • Ik kies ervoor om me rustig te voelen.

Affirmaties zijn erg persoonlijk. Vooral als het gaat om angsten, ervaart iedereen deze anders. Daarom is het fijn om je eigen affirmaties uit te kiezen. Wat resoneert met jou? Waar loop jij vooral tegenaan en welke affirmaties kun je daar tegenover zetten?

Hoe gebruik je affirmaties om angst en stress te verlichten?

Het switchen van je mindset heeft invloed op de hoeveelheid angst en stress die je ervaart. Affirmaties vormen een belangrijke tool tijdens stressvolle momenten. Ze voorkomen namelijk dat je niet wordt meegezogen in een negatieve spiraal, maar jezelf hier houdt. In dit moment.

In de Meditation Moments app hebben we affirmaties opgenomen die je helpen om angst los te laten. Speel deze affirmaties af als je je onrustig of gestrest voelt en herhaal ze in gedachten. Je zult zien dat het je onwijs veel kracht zal geven!

Luister naar onze affirmaties

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Meditatie
Cindy

Focus muziek

Binaural Beats Therapy Voor de beste ervaring raden we je aan deze muziek met oortjes of een koptelefoon te luisteren. Je kan ze focus &

Lees meer »

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.