Affirmaties over geld: creëer een krachtige money mindset

Affirmaties over geld: creëer een krachtige money mindset

1 april 2021
Bewerkt op 29 maart 2024
affirmaties geld

Vaak genoeg ligt er nog een taboe op geld. Sommige mensen vinden geld verdienen ‘slecht’ of ‘vies’. Maar als je op deze manier naar geld kijkt, gaat het je nooit lukken om financiële ruimte te creëren in je leven. Je kunt affirmaties over geld gebruiken om een positieve money mindset aan te nemen en op een fijnere manier met geld om te gaan.

De wet van aantrekking & geld

We zullen maar meteen eerlijk zijn: affirmaties over geld gaan je niet helpen om direct meer geld te verdienen. Zo werkt de wereld niet. Hoe vaak je deze affirmaties ook herhaalt, je hebt daarna niet ineens meer geld op je bankrekening staan.

Er gebeurt namelijk niets als je geen actie onderneemt.

De wet van aantrekking stelt dat soortgelijke trillingen elkaar aantrekken. Dus als jij met positieve gedachten een bepaalde trilling uitzendt, trek jij die trillingen uiteindelijk ook aan. Dit werkt positief en negatief.

Stel, jij hebt een eigen zaak en wilt meer geld verdienen. Heel simpel. Dan kun je de wet van aantrekking goed inzetten om je te richten op je doel. Maar er gebeurt niets als jij vervolgens op de bank blijft zitten. Je moet in actie komen! Dan pas kunnen er dingen op je pad komen, ontmoet je mensen, zie je kansen.

Maar dat gebeurt alleen als je in beweging komt. Energie moet stromen.

Probeer de affirmaties in de Meditation Moments app
Start gratis proefperiode

Money mindset

Je kunt affirmaties over geld wel goed inzetten om jouw money mindset te verbeteren.

Iedereen heeft een money mindset. Dit is de manier waarop jij naar geld kijkt en met geld omgaat. Deze mindset betaalt de keuzes die je maakt als het om geld gaat. Ben je bijvoorbeeld geneigd om veel te sparen of lijk je juist een gat in je hand te hebben?

Deze mindset wordt vaak al vroeg in je leven bepaald, tijdens je jeugd.

Stel, jouw ouders waren altijd met (een tekort aan) geld bezig. Ze bezuinigden veel, draaiden elk dubbeltje om en ‘hadden het geld niet op hun rug groeien’.

Dan kan het zijn dat jij later, wanneer je zelf volwassen bent, nog steeds op deze manier met geld bezig bent. Ook al is dat misschien helemaal niet nodig.

Of misschien heb je altijd keihard moeten werken, altijd meerdere bijbaantjes gehad en heel veel moeten doen voor een beetje salaris. Als je dan nu een baan hebt waarin je makkelijker verdient, kun je nog steeds het gevoel hebben dat je hard moet werken voor geld en kan het lastig zijn om het rustiger aan te doen.

Andersom kan ook. Als er thuis altijd geld in overvloed was, kun je op een gegeven moment ook gaan geloven dat er genoeg geld is. Voor jou, voor iedereen.

Kortom, een gezonde money mindset is een gezonde relatie met geld.

En aan die money mindset kun je op verschillende manieren werken. Door de mensen met wie je omgaat, de boeken die je leest, de ervaringen die je opdoet. Maar ook affirmaties over geld kunnen hier goed bij helpen.

Wat zijn goede affirmaties over geld?

Vooral als je op dit moment een negatieve relatie hebt met geld, zijn affirmaties over geld heel fijn. Ze helpen je om de spanning er wat vanaf te halen.

Voorbeelden van affirmaties over geld

Dit zijn een aantal affirmaties over geld die je zelf kunt gebruiken: 

  1.

  "Ik heb altijd genoeg geld."

  Affirmatie over geld

  2.

  "Geld stroomt gemakkelijk mijn leven binnen."

  Affirmatie over geld

  3.

  "Ik trek van nature geld aan."

  Affirmatie over geld

  4.

  "Ik accepteer financieel succes."

  Affirmatie over geld

  5.

  "Ik ben het waard om geld te verdienen."

  Affirmatie over geld
  Hoe creëer je een positieve money mindset?

  Affirmaties over geld kun je inzetten om een gezonde relatie met geld te ontwikkelen. Je kunt je money mindset verbeteren door de mensen met wie je omgaat, de boeken die je leest, de ervaringen die je opdoet of door affirmatie oefeningen te doen.

  Wat zijn goede affirmaties voor rijkdom?

  Voorbeelden van affirmaties over geld zijn: 

   • Ik heb altijd genoeg geld.
   • Geld stroomt gemakkelijk mijn leven binnen.
   • Ik trek van nature geld aan.
   • Ik accepteer financieel succes.
   • Ik ben het waard om geld te verdienen.
  Deel artikel

  MeditationMoments
  De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


  Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis