Een kalme start voor jou en je kleintje

Bereid je in alle rust voor op de bevalling en omarm de magie van het moederschap met onze meditaties, mindfulnessoefeningen en zwangerschapsyoga. Ervaar het zelf en probeer gratis de zwangerschapscollectie uit. Ruim 3000 vrouwen gingen je deze week al voor.

Probeer de zwangerschapscollectie gratis
zwangerschapscollectie in de app

Bekend van

Meer rust en minder stress tijdens de zwangerschap

Mindfulness tijdens de zwangerschap vermindert angst en depressieve gevoelens, verbetert de stemming en bevordert zelfcompassie en vertrouwen. En onderzoek heeft dit bewezen!

Onze zwangerschapscollectie bestaat uit meditaties, yogalessen en mindfulnessoefeningen die speciaal zijn gemaakt om jou en je kleintje een ontspannen start te geven. Of je nu tot rust wilt komen na een lange dag, contact wilt maken met je baby of zwangerschapsyoga wilt uitproberen; we hebben aan elke (toekomstige) moeder gedacht.

Meditatie en yoga mockup in de zwangerschapscollectie

Meditaties en mindfulnessoefeningen voor ieder trimester

 • Rustgevende meditaties voor ieder moment van de zwangerschap
 • Ademhalings- en bekkenbodem-oefeningen voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling
 • Verschillende ontspannende én actieve prenatale yogalessen
 • Bodyscans voor verbinding met je baby
 • En nog veel meer...

Probeer de zwangerschapscollectie 7 dagen gratis

Bereid je in alle rust voor op de bevalling en omarm de magie van het moederschap met onze meditaties, mindfulnessoefeningen en yogalessen. Na aanmelding krijg je ook direct toegang tot de 300+ meditaties, muziektracks, programma’s en luisterboeken uit de Meditation Moments app.

Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met het aanmaken van een account en met onze Algemene voorwaarden en privacy policy.

Waarom is mindfulness tijdens de zwangerschap een goed idee?

 • Versterk de band met je baby en jezelf
 • Omarm de veranderingen die plaatsvinden, zowel op lichamelijk als op emotioneel gebied
 • Krijg meer rust in je hoofd en verminder stress
 • Ga de bevalling met een gevoel van kalmte en vertrouwen tegemoet
zwangere vrouw doet yoga

De voordelen van zwangerschapsyoga via Meditation Moments

 • Pregnant-proof yogaoefeningen speciaal gemaakt voor ieder trimester
 • Voel je mentaal goed en fit van het begin tot het einde van je zwangerschap
 • Volg yogalessen vanuit het comfort van je eigen huis
 • Verbind met je baby, verminder pijn en kwaaltjes en bereid je voor op een soepele bevalling

Maak kennis met je docenten

Jody Kienhuis – Mindfulness
Jody Kienhuis – Mindfulness

Jody Kienhuis is fysiotherapeut en manueel therapeut en richt zich volledig op vrouwen met klachten die tijdens en na een zwangerschap kunnen ontstaan. In 2018 werd Jody voor het eerst zelf moeder, waarna haar blik op haar werk voorgoed veranderde. Jody’s meditaties versterken de band met de baby en zorgen voor een gevoel van rust tijdens de zwangerschap.

Bonnie Warnars – Yoga
Bonnie Warnars – Yoga

Yogalerares Bonnie Warnars is opgevoed met het motto ‘leven vanuit het luisteren naar het hart’. Met haar Nederlands-Indonesische achtergrond groeide ze op in een wereld vol yoga. Tijdens haar eigen zwangerschap heeft Bonnie samen met Meditation Moments zwangerschapsyogalessen ontwikkeld en opgenomen. In haar lessen staan de connectie met de baby en het ontdekken van je eigen lichaam centraal.

Caressa Guglielmi – Yoga
Caressa Guglielmi – Yoga

Yoga maakt al deel uit van Caressa’s leven sinds haar jeugd. Het is de plek waar zij keer op keer de weg naar haarzelf terugvindt. Ze gelooft dat yoga gaat over het verbinden met het hart, het cultiveren van bewustzijn, en het creëren van een veilige ruimte om in onze ziel te duiken. Voor Meditation Moments heeft Caressa kalmerende, zachte zwangerschapsyoga opgenomen.

Wat zeggen onze gebruikers?

Vele aanstaande moeders gingen je al voor!

Emma
"Ik sta echt even stil bij alles wat er gebeurt in mijn lichaam en probeer me te verbinden met mijn kleintje. Het is bijzonder om zo bewust de band te voelen groeien. 🙏"
Joël
"Door de yoga vind ik rust en voel ik me verbonden met mijn baby. Het helpt me ook om soepel te blijven en goed in mijn vel te zitten."
Maryke
"De oefeningen helpen me om mijn angsten los te laten en lekker te ontspannen, en dat is ook super fijn voor het slapengaan. Zo kan ik me helemaal focussen op de kleine."
Lily
"De rust die het me geeft is geweldig en ik voel me heerlijk ontspannen. Het is alsof ik een diepere band krijg met het kindje dat ik draag. ❤️❤️"

Veelgestelde vragen

Wat is zwangerschapsmeditatie?

Zwangerschapsmeditatie is een vorm van meditatie specifiek ontworpen voor zwangere vrouwen, gericht op het versterken van de band met de baby en het beter leren omgaan met alle veranderingen die bij de zwangerschap horen.

Een zwangerschap kan veel stress opleveren. Volgens onderzoek ervaart twintig tot veertig procent van de zwangere vrouwen weleens stress of angst. En dit terwijl de emotionele toestand van de moeder zowel voor als na de geboorte invloed heeft op de ontwikkeling van haar baby. Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat meditatie een effectieve methode is voor het verminderen van stress en angst. Lees meer over de voordelen van meditatie tijdens de zwangerschap.

Wat zijn de voordelen van mediteren tijdens de zwangerschap?
 • Omgaan met verandering. De zwangerschap is een tijd van grote verandering – en dit kan eng zijn. Niet alleen je lichaam, maar ook je slaap, je stemming en je dagelijkse leven veranderen als je zwanger bent. Mindfulness en meditatie leren je om het moment te nemen zoals het is, zonder oordeel en zonder te wensen dat het anders zou zijn geweest.
 • Stressvermindering. Meditatie kalmeert het zenuwstelsel. Het geeft je lichaam een seintje dat het veilig is om zich te ontspannen na een stressvolle situatie. Lees meer over de voordelen van meditatie
 • Verbinding met de baby. Meditatie brengt je niet alleen in verbinding met jezelf, maar ook met de baby. Ook kan meditatie helpen om beter naar je eigen lichaam te luisteren. De kans is groot dat je lichaam om andere dingen vraagt dan voor de zwangerschap. Je lichaam heeft meer eten nodig, meer slaap of meer rust. Door stil te staan bij hoe je je voelt op dit moment, kun je de signalen van je lichaam beter oppikken.
Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga die speciaal is ontworpen om tijdens de zwangerschap te doen. Het is meer dan ‘gewone’ yoga met aangepaste yogahoudingen. Prenatale yoga laat niet alleen zwangere vrouwen op een veilige manier yoga beoefenen; het kan ook helpen bij het verminderen van pijntjes en kwaaltjes die kunnen optreden tijdens de zwangerschap.

Yoga tijdens de zwangerschap zorgt voor (emotionele) ondersteuning tijdens je zwangerschapsreis. Veel vrouwen beginnen met zwangerschapsyoga omdat ze de behoefte voelen om te ontspannen, contact te maken met de baby of om rust te vinden voor het slapengaan. Maar het doen van bepaalde yogahoudingen (asana’s) later in de zwangerschap, kan ook bijdragen aan een soepele bevalling zonder complicaties. Lees meer over zwangerschapsyoga.

Wat zijn de voordelen van zwangerschapsyoga?
 • Brengt je in contact met jezelf (en de baby!)
 • Brengt lichaam en geest tot rust
 • Vermindert stress
 • Vermindert pijntjes en kwaaltjes, zoals rugpijn en bekkenpijn
 • Helpt bij het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen voor een soepele bevalling
 • Helpt bij het erkennen van de veranderingen die plaatsvinden (in je lichaam en mentaal)
Is zwangerschapsyoga veilig om te doen?

Alle zwangerschapsyoga uit de Meditation Moments app is veilig om te doen tijdens de zwangerschap. Onthoud dat elke zwangerschap anders is en luister goed naar je eigen lichaam. Je volgt de lessen op eigen risico en bij twijfel raden we je aan om te overleggen met je verloskundige en/of behandelend arts.

Hoe kan ik de video’s bekijken op mijn tv?

Je kunt de lessen casten naar de tv via Apple TV of Google Chromecast. Heb je geen Apple TV of Google Chromecast? Dan kun je de lessen ook bekijken via je computer. Ga daarvoor naar app.meditationmoments.com/nl en log daar in.

Hoe kan ik de video’s bekijken op mijn laptop?

Als je op jouw computer naar app.meditationmoments.com/nl gaat, open je de webversie van Meditation Moments. Daar kun je de video’s bekijken via je laptop.

Wat heb ik nodig om zwangerschapsyoga te volgen?

In principe heb je alleen een yogamatje nodig en kleding waarin je makkelijk kunt bewegen. Voor sommige lessen is het ook fijn om een paar grote kussens of een bolster en twee yogablokken bij de hand te hebben, maar dit is niet essentieel. Er is ook een yogales waarbij je gebruikmaakt van een zwangerschapsbal of stoel.

Waar vind ik de zwangerschapscollectie in de Meditation Moments app?

In de Meditation Moments app op jouw telefoon kun je de collectie Zwangerschap terugvinden onder het tabje ‘Ontdekken’. Je kunt de video’s casten naar een Apple TV of Google Chromecast om deze op de tv te bekijken.

Moet ik premium lid zijn van Meditation Moments om de zwangerschapsmeditaties te beluisteren?

Ja. Je hebt een premium abonnement nodig om de zwangerschapsmeditaties te kunnen beluisteren.

Probeer de zwangerschapscollectie 7 dagen gratis

Bereid je in alle rust voor op de bevalling en omarm de magie van het moederschap met onze meditaties, mindfulnessoefeningen en yogalessen. Na aanmelding krijg je ook direct toegang tot de 300+ meditaties, muziektracks, programma’s en luisterboeken uit de Meditation Moments app.

Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met het aanmaken van een account en met onze Algemene voorwaarden en privacy policy.

meditation-1.svg
#1 meditatie app
in Nederland
Star 6-1.svg
4.9 sterren
gemiddelde beoordeling
award-1.svg
60K+ beoordelingen
in de App Stores
users-1.svg
1M+ gebruikers
op alle platformen

Onze deskundigen hebben opleidingen en cursussen afgerond en zijn gekwalificeerd om vrouwen gedurende alle fasen van hun zwangerschap te begeleiden. We bieden lessen aan die specifiek op deze fasen zijn afgestemd. Is yoga nieuw voor je? Dan raden we aan om eerst een arts te raadplegen. Bij enige twijfel is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een medisch specialist.