Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌾

Xavier mediteert ter voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap karten

5 augustus 2022

Xavier mediteert ter voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap karten

Xavier Zandbergen neemt op 14-jarige leeftijd al deel aan het Nederlands Kampioenschap karten. Hij begon op jonge leeftijd met mediteren en weet hoe belangrijk de juiste mindset is ter voorbereiding op een belangrijke race.

Op dit moment is Xavier tweede van Nederland. Zijn doel is om dit jaar eerste te worden, met als einddoel om in de Formule 1 te racen. Een ander doel dat Xavier heeft is om iedere dag te mediteren. En hoewel dit er soms nog bij inschiet, helpt mediteren hem enorm bij de voorbereiding op zijn wedstrijden.

Hoewel de karter pas 14 jaar oud is, mediteert hij al 9 jaar: “Ik ben door mijn oma in aanraking gekomen met mediteren. Als ik bij haar was, gingen we samen mediteren.” Ook Xavier’s moeder mediteert al voor een lange tijd. Ze volgde al jaren cursussen bij Michael Pilarczyk en betrok Xavier bij het mediteren wanneer hij slecht kon slapen of onrustig was. Later begon Xavier ook deel te nemen aan de live volle maan meditaties en challenges van Meditation Moments.

‘Meditatie zorgt voor meer rust in mijn hoofd’

Voor Xavier betekent meditatie ‘rust’. Op de momenten dat hij stress ervaart of zelfvertrouwen nodig heeft, zet hij een meditatie uit de Meditation Moments app aan. Dit is vaak de avond voor een wedstrijd wanneer hij niet goed kan slapen. “In mijn hoofd ben ik al druk met de wedstrijd van morgen. Een meditatie brengt me op zo’n moment meer rust in mijn hoofd”, zegt Xavier. Als hij een meditatie aanzet, ontspant hij en valt hij sneller in slaap. Voor de wedstrijd doet hij een paar ademhalingsoefeningen zodat hij zich beter kan concentreren.

Xavier: “Door te mediteren kan ik beter slapen en voel ik me zelfverzekerder. Hierdoor kan ik beter presteren tijdens een race.”

Meditaties voor kinderen

Velen beginnen pas op latere leeftijd met meditatie. Maar wat als je als kind al in aanraking komt met de voordelen van meditatie, zoals beter slapen en beter met je emoties om kunnen gaan? Het is nooit te vroeg om te beginnen met mediteren. Daarom heeft Meditation Moments verschillende meditaties voor kinderen ontwikkeld.

Ervaar zelf welke voordelen meditatie jou kan brengen en download de Meditation Moments app. 

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.