Volle maan meditatie

10 augustus 2022
Bewerkt op 10 januari 2024
volle maan

Mediteren tijdens de volle maan

Iedereen die de energie van de volle maan voelt, weet hoe dit kan zorgen voor slapeloosheid, stemmingswisselingen en opgekropte emoties. Maar de volle maan is ook een prachtige tijd om de dingen die je niet meer dienen los te laten.

Regelmatig organiseert Meditation Moments een live volle maan meditatie met Michael Pilarczyk op YouTube. Op dit moment werken we hard aan de planning voor 2024. Als er in het nieuwe jaar weer een live volle maan meditatie plaatsvindt, kun je dat op deze pagina vinden.

Live volle maan meditatie met Michael Pilarczyk

Wil je de laatste editie terugluisteren?

Beluister onze meest recente volle maan meditatie hier:

Deel artikel

MeditationMoments
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis

Veelgestelde vragen

Wanneer is het volle maan in 2023?

De kalender voor 2023:

 • 7 januari 2023
 • 5 februari 2023
 • 7 maart 2023
 • 6 april 2023
 • 5 mei 2023
 • 4 juni 2023
 • 3 juli 2023
 • 1 augustus 2023
 • 31 augustus 2023
 • 29 september 2023
 • 28 oktober 2023
 • 27 november 2023
 • 27 december 2023
Hoe ontstaat een volle maan?

Een volle maan treedt op wanneer de maan aan de andere kant van de aarde staat dan de zon. Het is het hoogtepunt van de maancyclus. Er zijn 13 volle manen per jaar, ongeveer één per maand. De volle maan is een tijd van hoge energie, enthousiasme, maar ook vergeving en dankbaarheid.

Wat merk je van de volle maan?

De maan stuurt veel energie naar de aarde. Het beïnvloedt de waterhuishouding en de getijden van de oceaan (eb en vloed worden veroorzaakt door de maan). Maar ook ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water dat wordt beïnvloed door de kracht van de maan.

Kan volle maan leiden tot vermoeidheid?

De wetenschap is er nog niet helemaal zeker van of de volle maan daadwerkelijk een slechte nachtrust kan veroorzaken. Toch ervaren veel mensen meer vermoeidheid in de dagen rond de volle maan. Dit kan komen doordat de energie van de maan dan op z’n sterkst is, maar ook omdat het ‘s nachts lichter is.

Waarom kan ik niet slapen tijdens volle maan?

Je kunt de sterke energie van de maan twee dagen voor en twee dagen na de volle maan voelen. Dit is voor veel mensen een hoge energiefase. Deze energie kan positief zijn, maar er zijn ook veel mensen die last hebben van slapeloosheid, heftige dromen en rusteloosheid. Ook is het buiten lichter tijdens volle maan, wat invloed kan hebben op je nachtrust.

Wat kun je doen tijdens volle maan?

Tijdens volle maan voel je een krachtige energie die je goed kunt gebruiken. Plan in deze periode bijvoorbeeld een extra sportsessie of meerdere sociale activiteiten. Het is ook een ideaal moment om de krachtige energie van de volle maan te gebruiken door middel van een meditatie. Het is een goed moment om terug te blikken op de afgelopen maand. Waar ben je dankbaar voor? Wat zijn jouw positieve voornemens voor de komende maand? En wat kun je loslaten?

Is het goed om te mediteren tijdens volle maan?

Wil je de spirituele energie van de volle maan gebruiken? Dan is het een goed moment om te mediteren in de dagen rond volle maan. Vooral als je die dagen veel rusteloosheid of energie voelt, kan een meditatie helpen om je goed te gronden en af te stemmen op de maan.

Wat is een volle maan meditatie?

Volle maan is een krachtig moment om te mediteren. Elke volle maan heeft een andere energie en een ander thema. Dit heeft te maken met de stand van de planeten op dat moment. Tijdens een volle maan meditatie kun je je afstemmen op je innerlijke wereld. Daarnaast kun je de kracht van de maan gebruiken om los te laten, te reflecteren of te manifesteren.

Hoe mediteer je tijdens volle maan?

Je kunt zelf een volle maan meditatie doen, maar je kunt ook samen met anderen mediteren. De volle maan meditaties van Meditation Moments zijn erg krachtig, omdat je live mediteert met duizenden anderen. En die energie voel je!

Wat betekent een bloedmaan?

Een bloedmaan ontstaat wanneer de maan in de schaduw van de aarde staat. Op dat moment staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. De maan kan het zonlicht niet rechtstreeks naar de aarde reflecteren. Hierdoor ontstaat een maansverduistering. De atmosfeer buigt zonlicht naar de aarde, waardoor een mysterieuze rode gloed ontstaat.