Volle maan meditatie

volle maan

Mediteren tijdens de volle maan

Iedereen die de energie van de volle maan voelt weet hoe dit kan zorgen voor slapeloosheid, stemmingswisselingen en opgekropte emoties. Maar de volle maan is ook een prachtige tijd om de dingen die je niet meer dienen los te laten.

Heb je eerder een live volle maan meditatie met Michael Pilarczyk op YouTube beluisterd en wil je nu zelf mediteren tijdens de volle maan? Om je te helpen, hebben we een paar prachtige meditaties verzameld die je tijdens de volle maan kunt doen.

volle maan meditatie mock up

Wil je mediteren tijdens de volle maan?

Probeer deze volle maan meditatie met Michael Pilarczyk:

Deel artikel

MeditationMoments
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis

Veelgestelde vragen

Wanneer is het volle maan in 2022?

De kalender voor 2022:

 • 18 januari 2022
 • 16 februari 2022
 • 18 maart 2022
 • 16 april 2022
 • 16 mei 2022
 • 14 juni 2022 (geen live volle maan meditatie)
 • 13 juli 2022 (geen live volle maan meditatie)
 • 12 augustus 2022 (geen live volle maan meditatie)
 • 10 september 2022
 • 9 oktober 2022
 • 8 november 2022
 • 8 december 2022
Hoe ontstaat een volle maan?

Een volle maan treedt op wanneer de maan aan de andere kant van de aarde staat dan de zon. Het is het hoogtepunt van de maancyclus. Er zijn 13 volle manen per jaar, ongeveer één per maand. De volle maan is een tijd van hoge energie, enthousiasme, maar ook vergeving en dankbaarheid.

Wat merk je van de volle maan?

De maan stuurt veel energie naar de aarde. Het beïnvloedt de waterhuishouding en de getijden van de oceaan (eb en vloed worden veroorzaakt door de maan). Maar ook ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water dat wordt beïnvloed door de kracht van de maan.

Kan volle maan leiden tot vermoeidheid?

De wetenschap is er nog niet helemaal zeker van of de volle maan daadwerkelijk een slechte nachtrust kan veroorzaken. Toch ervaren veel mensen meer vermoeidheid in de dagen rond de volle maan. Dit kan komen doordat de energie van de maan dan op z’n sterkst is, maar ook omdat het ‘s nachts lichter is.

Waarom kan ik niet slapen tijdens volle maan?

Je kunt de sterke energie van de maan twee dagen voor en twee dagen na de volle maan voelen. Dit is voor veel mensen een hoge energiefase. Deze energie kan positief zijn, maar er zijn ook veel mensen die last hebben van slapeloosheid, heftige dromen en rusteloosheid. Ook is het buiten lichter tijdens volle maan, wat invloed kan hebben op je nachtrust.

Wat kun je doen tijdens volle maan?

Tijdens volle maan voel je een krachtige energie die je goed kunt gebruiken. Plan in deze periode bijvoorbeeld een extra sportsessie of meerdere sociale activiteiten. Het is ook een ideaal moment om de krachtige energie van de volle maan te gebruiken door middel van een meditatie. Het is een goed moment om terug te blikken op de afgelopen maand. Waar ben je dankbaar voor? Wat zijn jouw positieve voornemens voor de komende maand? En wat kun je loslaten?

Is het goed om te mediteren tijdens volle maan?

Wil je de spirituele energie van de volle maan gebruiken? Dan is het een goed moment om te mediteren in de dagen rond volle maan. Vooral als je die dagen veel rusteloosheid of energie voelt, kan een meditatie helpen om je goed te gronden en af te stemmen op de maan.

Wat is een volle maan meditatie?

Volle maan is een krachtig moment om te mediteren. Elke volle maan heeft een andere energie en een ander thema. Dit heeft te maken met de stand van de planeten op dat moment. Tijdens een volle maan meditatie kun je je afstemmen op je innerlijke wereld. Daarnaast kun je de kracht van de maan gebruiken om los te laten, te reflecteren of te manifesteren.

Hoe mediteer je tijdens volle maan?

Je kunt zelf een volle maan meditatie doen, maar je kunt ook samen met anderen mediteren. De volle maan meditaties van Meditation Moments zijn erg krachtig, omdat je live mediteert met duizenden anderen. En die energie voel je!

Wat betekent een bloedmaan?

Een bloedmaan ontstaat wanneer de maan in de schaduw van de aarde staat. Op dat moment staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. De maan kan het zonlicht niet rechtstreeks naar de aarde reflecteren. Hierdoor ontstaat een maansverduistering. De atmosfeer buigt zonlicht naar de aarde, waardoor een mysterieuze rode gloed ontstaat.