Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌸

Wat is de betekenis van affirmaties?

26 januari 2022

Wat is de betekenis van affirmaties?

affirmaties betekenis

Jouw gedachten bepalen heel veel van je handelen. Dit werkt zowel in positieve als in negatieve zin. Maar je bent je hier niet altijd bewust van. Affirmaties kunnen daarom ontzettend krachtig zijn. Dit zijn korte zinnen die jouw bewuste en onbewuste mind beïnvloeden. Positieve affirmaties helpen je om in controle te zijn over je gedachten en zo jouw handelen positief te veranderen.

Affirmaties zijn extra krachtig als je ze kunt vóelen. Dus als je er echt in gelooft en ze diep in je (onder)bewustzijn kunnen binnendringen. In de Meditation Moments app kun je gesproken affirmaties vinden met een heerlijke beat eronder die je hierbij kunnen helpen. Luister naar alle krachtige affirmaties over loslaten, zelfvertrouwen, creatie, compassie en overvloed.

Probeer de affirmaties in de Meditation
Moments app

Wat zijn affirmaties? Betekenis en achtergrond

Vaak staan we er niet bij stil waarom we bepaalde dingen doen. Een groot deel van onze handelingen, gedachten en overtuigingen bepalen we namelijk niet bewust, maar wordt bepaald door ons onderbewustzijn.

We zijn onbewust geprogrammeerd door onze opvoeding, ervaringen uit het verleden of andere gebeurtenissen die een indruk hebben gemaakt.

Door deze programmering (waar we ons dus vaak niet bewust van zijn) worden bijvoorbeeld bepaalde gedragingen in stand gehouden, reageren we op een bepaalde manier en kunnen we beperkende gedachten hebben.

Voorbeeld

Stel, er is vroeger vaak tegen je gezegd dat je niet zo slim bent. Dan kan het best zijn dat dit zoveel indruk op je heeft gemaakt dat je hier ook echt in bent gaan geloven. En misschien kom je dan nu situaties tegen waarin je (on)bewust tegen jezelf zegt ‘ik ben daar niet slim genoeg voor’. Dit kan je tegenhouden om ergens volledig voor te gaan. Of misschien begin je er niet eens aan!

De onbewuste overtuiging ‘ik ben niet slim genoeg’ kan dan inmiddels ook bewust zijn geworden. Bij elke situatie die vraagt om jouw kennis of inzichten, wordt deze overtuiging vervolgens getriggerd. En maak je een keer een foutje? Dan word je bevestigd in je gevoel. ‘Zie je wel, ik ben helemaal niet slim genoeg’.

Het is moeilijk om een overtuiging om te draaien, vooral als deze zo diepgeworteld is dat je je er niet eens van bewust van bent of als je zelf de overtuiging als de waarheid bent gaan zien. Maar het kán wel. Daar komen affirmaties bij kijken.

affirmaties betekenis

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.