Affirmaties voor succes: voel je krachtig en zelfverzekerd

Affirmaties voor succes: voel je krachtig en zelfverzekerd

15 maart 2021
Bewerkt op 3 juli 2024
affirmaties voor succes

Succes is een state of mind. Hard werken is niet genoeg om succesvol te worden; je hebt ook een sterke mindset nodig. Je moet in jezelf geloven! Gebruik de affirmaties voor succes in de Meditation Moments app en voel je krachtig, zelfverzekerd en succesvol.

Wat zijn affirmaties voor succes?

Positieve affirmaties en negatieve affirmaties gebruik je elke dag, zonder er bewust bij na te denken. Veel van deze affirmaties zijn negatief. Je praat bijvoorbeeld negatief over jezelf, maakt jezelf wijs dat je iets niet kan en ondermijnt je zelfvertrouwen. Je maakt de verkeerde keuzes, gaat bepaalde uitdagingen niet aan en houdt jezelf klein. Dit gebeurt grotendeels in je onbewuste mind.

Het inzetten van positieve affirmaties voor succes legt de verbinding tussen je onbewuste en bewuste mind. Je zorgt ervoor dat je heel bewust tegen jezelf praat, maar dan positief, motiverend en krachtig.

Werken affirmaties voor succes?

Succes is grotendeels een mind game. Veel mensen voelen zich niet succesvol omdat ze niet de juiste stappen durven te zetten. Ze hebben heel veel ideeën en mooie plannen, maar beginnen er simpelweg niet aan. En misschien herken je dit bij jezelf ook wel.

Wat houdt ze tegen? Dit zijn vaak de belemmerde overtuigingen. Overtuigingen die ze van huis uit hebben meegekregen, van school of van ouders. En langzaamaan zijn ze dit ook zelf gaan geloven.

Als er bijvoorbeeld altijd tegen je gezegd is dat je niet slim genoeg bent, durf je het misschien niet aan om een nieuwe opleiding te beginnen. Of als je ouders altijd hebben geroepen dat je voor zekerheid moet gaan en zeker geen ondernemer moet worden, kan dat je onbewust tegenhouden om voor jezelf te beginnen.

Succes wordt dus voor een groot deel bepaald door je mindset. Natuurlijk, je moet actie ondernemen. Je kan niet op de bank blijven zitten, maar je moet in actie komen en de eerste stappen zetten.

Maar het helpt ook als je jouw mindset op orde hebt. En daar kunnen affirmaties voor succes bij helpen. Elke keer als je affirmaties voor succes gebruikt geef je jezelf een positief berichtje. Een berichtje dat je het kan, dat succes voor jou is weggelegd en dat je succesvol wordt. En het mooie? Als je dit maar vaak genoeg herhaalt ga je er echt in geloven en verander je jouw realiteit.

affirmaties voor succes

Welke affirmaties voor succes gebruik je?

Affirmaties zijn erg persoonlijk. Er zijn natuurlijk standaard affirmaties voor succes die je kunt gebruiken, maar het belangrijkste is dat je juist de affirmaties kiest die met jou resoneren. Dit kunnen standaard affirmaties zijn of affirmaties die je zelf hebt bedacht.

Het belangrijkste is dat de affirmaties je zelfvertrouwen geven. Elke keer als je ze ziet, opnoemt, met een affirmaties app gebruikt of in gedachten doorneemt, moet je ze voelen in je hart en moet er een glimlach op je gezicht verschijnen. Anders werken ze namelijk niet.

Affirmaties voor succes gaan niet alleen je bewuste, maar ook je onbewuste mind beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat ze écht bij je binnen kunnen komen. Kies daarom de woorden en zinnen die bij je passen en de thema’s waar jij behoefte aan hebt.

Weet je bijvoorbeeld van jezelf dat je het moeilijk vindt om ergens aan te beginnen omdat je vaak denkt dat je het niet kan? Of vind je het juist moeilijk om dingen vol te houden? Beide gevallen vragen om andere affirmaties.

5 positieve affirmaties voor succes

We geven je een paar voorbeelden van affirmaties voor succes:

  1.

  "Al mijn acties zijn gericht op het bereiken van mijn doelen."

  Affirmatie voor succes

  2.

  "De kracht zit in mij. Ik leer van het verleden, leef in het nu en maak plannen voor de toekomst."

  Affirmaties voor succes

  3.

  "Succes is mijn geboorterecht en ik zal het bereiken."

  Affirmatie voor succes

  4.

  "Obstakels houden me niet tegen. Ik gebruik mijn wil om de weg te vinden."

  Affirmatie voor succes

  5.

  "Ik heb alles wat ik nodig heb om eventuele obstakels het hoofd te bieden."

  Affirmatie voor succes
  Probeer de affirmaties in de Meditation Moments app
  Start gratis proefperiode
  Hoe kan ik me zelfverzekerder voelen?

  Affirmaties zijn een krachtige manier om je zelfvertrouwen een boost te geven. Het inzetten van positieve affirmaties voor succes legt de verbinding tussen je onbewuste en bewuste mind. Je zorgt ervoor dat je heel bewust tegen jezelf praat, maar dan positief, motiverend en krachtig.

  Wat zijn goede voorbeelden van affirmaties voor succes?
  • Al mijn acties zijn gericht op het bereiken van mijn doelen.
  • De kracht zit in mij. Ik leer van het verleden, leef in het nu en maak plannen voor de toekomst.
  • Succes is mijn geboorterecht en ik zal het bereiken.
  • Obstakels houden me niet tegen. Ik gebruik mijn wil om de weg te vinden.
  • Ik heb alles wat ik nodig heb om eventuele obstakels het hoofd te bieden.
  Deel artikel

  MeditationMoments
  Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


  Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis