Verwelkom liefde in je leven met affirmaties

Verwelkom liefde in je leven met affirmaties

15 februari 2021
Bewerkt op 3 juli 2024
affirmaties voor liefde

Affirmaties hebben de ongelofelijke kracht om jouw manier van denken en de manier waarop je in het leven staat te veranderen. Affirmaties voor liefde helpen je om liefde in je leven te verwelkomen en bestaande relaties te verdiepen.

Wat zijn affirmaties voor liefde?

Voordat we iets kunnen zeggen over affirmaties voor liefde, moeten we het eerst hebben over affirmaties. Want wat zijn dat precies?

Affirmaties zijn zinnen of teksten die jouw bewuste en onbewuste overtuigingen versterken. En dit kan zowel positief als negatief zijn. Zo zijn de volgende zinnen ook affirmaties:

 • “Ik ben daar helemaal niet toe in staat”
 • “Dat gaat me nooit lukken”
 • “Ik ga nooit iemand vinden die bij me past”

Deze zinnen zijn natuurlijk negatief en het liefst wil je hier niet in geloven. Maar zeg eens eerlijk, hoe vaak vertel je deze affirmaties onbewust tegen jezelf? Hoe vaker je negatief praat tegen jezelf, hoe groter de kans is dat je er ook echt in gaat geloven.

Met affirmaties kun je deze bewuste en onbewuste gedachten een positieve draai geven. Door iets (positiefs) keer op keer tegen jezelf te vertellen en de affirmatie maar vaak genoeg te herhalen, bekrachtig je deze en ga je er uiteindelijk echt in geloven. En hoe je denkt, bepaalt uiteindelijk jouw handelen.

Ben jij je bewust van de kracht van je gedachten? Daarmee bepaal je uiteindelijk je geluk. Als je jouw gedachten verandert (bijvoorbeeld door positieve affirmaties) verander je jouw leven.

Welke affirmaties kan ik gebruiken voor liefde?

We willen allemaal liefde in ons leven. Liefhebben en geliefd zijn. En een relatie hebben waarin we onszelf kunnen zijn en waarbinnen vertrouwen, oprechtheid en onvoorwaardelijke liefde de voorwaarden zijn.

En dit is geen sprookje. Voor iedereen is zo’n relatie weggelegd, maar je moet er wel zelf in geloven. De mensen die geloven in de liefde en vertrouwen hebben dat ze de juiste partner gaan tegenkomen, ontmoeten deze liefde vaak ook daadwerkelijk in hun leven, wanneer de tijd daar rijp voor is.

Affirmaties voor liefde helpen je om te gaan geloven in de liefde. Je kunt ze inzetten om zowel de liefde in je leven te verwelkomen als om je huidige relaties te versterken. Je traint als het ware je onderbewustzijn om liefde te ontvangen.

Voorbeelden van affirmaties voor liefde:

  1.

  "Ik ben omringd door liefde."

  affirmatie voor liefde

  2.

  "Ik verdien liefde en genegenheid."

  Affirmatie voor liefde

  3.

  "Ik trek alleen gezonde relaties aan."

  Affirmatie voor liefde

  4.

  "Ik ben liefde."

  Affirmatie voor liefde

  5.

  "Ik ben liefde waard."

  Affirmatie voor liefde

  Hoe formuleer je krachtige affirmaties?

  Eigenlijk maakt het niet uit wélke affirmaties voor liefde je gebruikt. Het belangrijkste is dat een affirmatie bij je past, zodat je het echt kunt voelen.

  Je kunt ze daarom ook heel goed zelf formuleren. Houd hierbij rekening met de drie P’s van affirmaties:

   Personal

   Een affirmatie werkt niet als je deze als een rijtje schoolregels opnoemt, zonder gevoel. Jouw affirmatie moet echt bij je binnenkomen. Gebruik voor het creëren van je affirmatie daarom jouw eigen woorden, de woorden die je in het echt ook zou gebruiken.

   Positive

   Zet jouw affirmatie(s) in de positieve vorm. Zeg dus niet wat je niet wilt (‘ik wil geen slechte partner meer’) maar wat je wél wilt (‘ik sta open voor een liefhebbende partner’).

   Present tense

   Spreek je affirmaties uit alsof ze al werkelijkheid zijn geworden, in de tegenwoordige tijd. Zo houd je jezelf een klein beetje voor gek en ga je onbewust ook daadwerkelijk geloven dat de affirmatie waarheid is geworden.

   Hoe gebruik je affirmaties voor liefde?

   Er zijn verschillende manieren waarop je affirmaties voor liefde kunt gebruiken. Probeer eens de volgende 3 manieren. 

   Affirmaties app

   Je kunt affirmaties voor liefde op verschillende manieren gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld de affirmaties in onze app. De affirmaties in de Meditation Moments app helpen je om liefde in je leven te verwelkomen en bestaande relaties te verdiepen. We hebben een track ontwikkeld die speciaal gericht is op liefde. Het fijne aan deze ingesproken affirmaties is dat ze ontwikkeld zijn in combinatie met muziek. Zo wordt het bijna een vorm van meditatie, waardoor je er helemaal in op kunt gaan. Deze affirmaties zijn ook fijn om te beluisteren tijdens bijvoorbeeld het sporten.

   Probeer de affirmaties in de Meditation Moments app
   Start gratis proefperiode

   Speel ze af voor het slapen

   Je kunt heel bewust naar affirmaties luisteren en hier echt tijd voor vrij maken (al zijn het slechts een paar minuten) maar je kunt ze ook afspelen zodat ze binnenkomen op onbewust niveau. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de affirmaties voor liefde in de app af te spelen terwijl je in bed ligt. Je onderbewustzijn pikt de boodschap dan op, zonder dat je hier bewust je aandacht op hoeft te richten (je mag dus gerust in slaap vallen).

   Mirror work

   Mirror work is een methode van Louise Hay, een populaire schrijfster die veel gebruikmaakte van affirmaties. Zij stelde dat affirmaties het krachtigst zijn als je ze hardop uitspreekt voor de spiegel, terwijl je jezelf in de ogen kijkt. Dit is een ontzettend krachtige methode om meer in contact te komen met je innerlijke zelf, zelfliefde te ervaren en relaties met anderen te versterken.

   Werken affirmaties voor je relatie?

   Ja, affirmaties werken ook voor relaties. Affirmaties voor liefde laten je geloven dat liefde voor iedereen binnen handbereik is, dus ook voor jou! En dat je recht hebt op een liefdevolle, sterke en positieve relatie.

   Maar er schuilt wel een addertje onder het gras. Affirmaties zorgen voor een goede basis, maar je moet wel zelf in actie komen. Wil je bijvoorbeeld een fijne liefdesrelatie? Dan helpt het niet om op de bank te blijven zitten en alleen affirmaties te luisteren. Je moet wel in actie komen, op plekken komen waar je mensen kunt ontmoeten en jezelf openstellen.

   Wat zijn affirmaties?

   Affirmaties zijn zinnen of teksten die jouw bewuste en onbewuste overtuigingen versterken. Dit kan zowel positief als negatief zijn.

   Met affirmaties kun je negatieve gedachten veranderen in positieve gedachten. Door een positieve zin of tekst tegen jezelf te vertellen en dit vaak genoeg te herhalen, bekrachtig je deze en ga je erin geloven.

   Hoe werken affirmaties voor liefde?

   Affirmaties voor liefde helpen je om te gaan geloven in de liefde. Je kunt ze inzetten om zowel de liefde in je leven te verwelkomen als om je huidige relaties te versterken. Je traint als het ware je onderbewustzijn om liefde te ontvangen.

   Deel artikel

   MeditationMoments
   Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


   Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis