Meer rust in je hoofd met Meditation Moments

Probeer de 300+ meditaties, muziektracks, programma’s, slaapverhalen en yoga uit de Meditation Moments app nu 7 dagen gratis.

Geen betaalgegevens nodig. Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Voor jou scherm

Bekend van

Michael Pilarczyk

De #1 meditatie app van Nederland

We proberen het je zo makkelijk mogelijk te maken om een dagelijks momentje rust te nemen. Maar waarom zou je kiezen voor de Meditation Moments app?

 • 300+ meditaties voor elk moment van de dag
 • Van 3 tot 60 minuten, dus ook als je weinig tijd hebt
 • Nederlandse meditatie app voor volwassenen én kinderen
 • Altijd toegankelijk, via je mobiel, tablet, laptop of computer
 • Ingesproken door Michael Pilarczyk en andere experts

Wat kun je verwachten?

We hebben met onze meditatie app al meer dan 1 miljoen mensen geholpen om te mediteren en zo minder stress te ervaren, beter te slapen en positiever te denken. Ook jij kunt de voordelen ervaren!

 • Kom zonder stress de dag door
 • Krijg meer (innerlijke) rust, helderheid en focus
 • Verbeter jouw slaapkwaliteit en energieniveau
 • Ervaar meer ontspanning en creativiteit
 • Leef je mooiste leven!
Mediation Moments app Innerlijke Rust

Ontdek het zelf!

Meer dan mediteren alleen

Met de Meditation Moments app kun je zoveel meer dan mediteren alleen! Gebruik onze muziek om gefocust te werken, volg een programma over ademhaling, droom weg bij een slaapverhaal, of doe een fijne yogasessie.

img-studio-1.png

Unieke muziektracks

 • 100+ unieke muziektracks, geproduceerd door onze eigen componisten
 • Binaural beats & sound healing
 • White noise om beter te slapen
 • Slaapmuziek voor baby’s (Lullabies)

Programma’s over meditatie, ademhaling en mindset

 • Beginnen met mediteren
 • Transformatief ademen
 • De kracht van ademhaling
 • Meester worden over je mind
 • De kracht van affirmaties
programma ademhaling

Krachtige oefeningen

 • Ademhalingsoefeningen door ademhalingsexpert Robert Bridgeman
 • Beste affirmaties voor het creëren van je mooiste leven
krachtige oefeningen - meditation moments.png
flow meditation moments

Yoga en Flow

 • Yogalessen om uit je hoofd en in je lijf te komen
 • Krachtige Flow-sessies als inner work-out voor lichaam en geest

Slaapverhalen voor volwassenen

 • Dromerige verhalen om je geest voor te bereiden op een goede nachtrust
 • Gemaakt om makkelijker in slaap te vallen
 • Ingesproken door bekende stemmen (van o.a. Michael Pilarczyk, Maaike Ouboter en Marcel Veenendaal)
slaapverhalen meditation moments

Ontdek het zelf!

11.662 mensen mediteren op dit moment

Doe ook met ons mee!

“Ik ben sinds kort begonnen met de Meditation Moments app. En het leuke aan deze app is dat je er voor verschillende doeleinden terecht kunt. Er zijn meditaties voor de ochtend of de avond. Of juist om te ontspannen of te visualiseren.”

Denise
Ik ben super verrast door alle content in de app. Ik gebruik de Binaural muziek veel, die je hersengolven beïnvloed zodat ik me kan beter concentreren.

Merel
Het mooie aan deze app is dat er voor elk moment van de dag wel een meditatie tussen zit.

Manon
Ik gebruik de slaapmeditaties om in slaap te komen, maar ook de kleine meditaties voor een rustmoment midden op de dag. Deze meditatie heeft echt mijn leven veranderd.

Daniëlle

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis

Probeer de 300+ meditaties, muziektracks, programma’s en yoga uit de Meditation Moments app nu 7 dagen gratis.

Geen betaalgegevens nodig. Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Veelgestelde vragen

Meditatie
Wat is meditatie?

Meditatie is een methode waarmee je je bewustzijn traint. Je observeert je gedachten en gevoelens, zonder ze te beoordelen. Meditatie helpt niet alleen om je emoties en gevoelens beter te begrijpen, maar ook om ze te accepteren. Dit zorgt uiteindelijk voor meer rust in je hoofd.

Is meditatie zweverig?

Er zijn nog weleens wat misvattingen over meditatie. Zo denken veel mensen dat meditatie zweverig is. Maar dit is helemaal niet het geval. Meditatie is een praktische en effectieve methode om je bewustzijn te vergroten, stress en angst te verminderen en je concentratie te verbeteren. Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken die dit bevestigen.

Is meditatie wel geschikt voor mij?

Iedereen kan leren mediteren. Je hoeft hier niet ‘spiritueel’ voor te zijn. Mensen vinden meditatie vaak moeilijk omdat ze denken dat ze geen gedachten mogen hebben tijdens het mediteren. Dit is niet waar. Meditatie draait om het waarnemen van je gedachten, zonder oordeel.

Zijn de voordelen van meditatie wetenschappelijk onderbouwd?

Ja. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken die de voordelen van meditatie bevestigen. Zo vermindert het stress, angst en depressieve klachten, en verbetert het de nachtrust en de concentratie. Lees hier meer over de voordelen van meditatie en de verschillende onderzoeken.

Is meditatie hetzelfde als 'rust nemen’?

Meditatie telt zeker als rust nemen. Tijdens het mediteren breng je je geest tot rust. Na een meditatie voel je je vaak kalmer en positiever. Je kunt meditatie daarom het beste zien als een actieve vorm van rust, een momentje voor jezelf.

Hoe lang duurt het voordat je resultaten ziet met mediteren?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen ervaren de voordelen van meditatie al na een paar keer mediteren. Bij anderen duurt het langer. Het belangrijkste is dat je regelmatig oefent. Leren mediteren is net als het leren van iedere andere vaardigheid: hoe vaker je oefent, hoe makkelijker het gaat.

Is meditatie een tijdelijke oplossing of ook op de lange termijn effectief?

Meditatie is effectief op korte en lange termijn. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat meditatie voor fysieke en mentale veranderingen in het lichaam en in de hersenen kan zorgen. Mensen die al langer mediteren, melden vaak de volgende voordelen: betere slaap, betere focus, vergroot bewustzijn en meer compassie en helderheid. Lees hier meer over het effect van meditatie op de hersenen.

Slapen & stress
Hoe kan de Meditation Moments app helpen om beter te slapen?

In de collectie Slaap lekker in de Meditation Moments app vind je verschillende meditaties, ademhalingsoefeningen, muziek en slaapverhalen die je helpen om beter te slapen. Deze helpen je om makkelijker in slaap te vallen, weer terug in slaap te vallen en dieper te slapen.

De slaapmeditaties uit de app helpen je om je hoofd leeg te maken en de dag af te sluiten voor het slapengaan. De ademhalingsoefeningen zijn speciaal gemaakt om je zenuwstelsel te kalmeren zodat je makkelijker in slaap kunt vallen. Verder kun je ook naar een van de slaapverhalen luisteren. Deze dromerige verhalen zijn als een vakantie voor je geest. Je aandacht gaat naar het verhaal en je kunt op een ontspannen manier je zorgen van de afgelopen dag achter je laten.

Ook hebben we een programma ontwikkeld om beter te slapen. In het programma In 7 dagen beter slapen maak je kennis met verschillende meditaties en oefeningen die helpen bij het verbeteren van je nachtrust. Dit programma leert je om mindfulness onderdeel te maken van je avondroutine, zodat je de nachtrust krijgt die je verdient.

Wat zijn slaapverhalen?

Slaapverhalen zijn ingesproken, dromerige verhalen die zijn ontworpen om je geest voor te bereiden op een goede nachtrust. Door naar een verhaal te luisteren, verleg je je aandacht. Je denkt niet meer aan je zorgen en angsten en kunt heerlijk ontspannen.

Hoe kan de Meditation Moments app helpen tegen stress?

In de collectie Minder stress in de Meditation Moments app vind je verschillende meditaties, ademhalingsoefeningen en muziek die je helpen om beter met stress te leren omgaan. We raden je aan om te beginnen met het programma In 7 dagen minder stress, waarin je kennismaakt met verschillende soorten meditaties en oefeningen die zijn ontwikkeld om je geest te kalmeren en je lichaam te ontspannen. 

De ademhalingsoefeningen uit de collectie Minder stress zijn een praktische en effectieve manier om direct stress te verminderen. Zo wordt box breathing zelfs gebruikt door de Navy SEALs om kalm te blijven in stressvolle situaties. Alle ademhalingsoefeningen uit de Meditation Moments app zijn ingesproken door ademhalingsexpert Robert Bridgeman.

Over Meditation Moments
Wat is Meditation Moments?

Meditation Moments is met meer dan 1 miljoen gebruikers de #1 mentale gezondheid app in Nederland. De app richt zich op het bevorderen van mentale gezondheid door middel van meditatie en mindfulness. Het biedt toegankelijke meditaties, muziektracks, slaapverhalen, yogalessen en ademhalingsoefeningen om mensen te helpen een dagelijks momentje rust te vinden.

Is Meditation Moments gratis?

De Meditation Moments app is gratis te downloaden voor iOS en Android. Als gratis gebruiker van de app heb je toegang tot een meditatie per collectie, twee muziektracks per collectie en het programma Beginnen met mediteren.

Wat houdt Meditation Moments premium in?

Als premium lid van de Meditation Moments app heb je toegang tot alle (betaalde) content uit de app, waaronder:

 • 300+ meditaties en muziektracks
 • Programma’s over ademhaling, mindset en meditatie
 • Slaapverhalen om makkelijker in slaap te vallen
 • Diverse yoga en Flow videolessen
 • Ademhalingsoefeningen en affirmaties
 • En nog veel meer!
Staan er alleen meditaties in de Meditation Moments app?

Nee. Naast 300+ meditaties, biedt de Meditation Moments app ook muziektracks, slaapverhalen, yogalessen en ademhalingsoefeningen om je te helpen een dagelijks momentje rust te vinden.

Staan er ook programma's in de Meditation Moments app?

Ja. De Meditation Moments app biedt verschillende programma's waarin je meer leert over meditatie, mindset en affirmaties. In het programma Beginnen met mediteren leer je de basisprincipes van meditatie. 

Premium leden hebben toegang tot alle programma's in de app:

meditation-1.svg
#1 meditatie app
in Nederland
Star 6-1.svg
4.9 sterren
gemiddelde beoordeling
award-1.svg
60K+ beoordelingen
in de App Stores
users-1.svg
1M+ gebruikers
op alle platformen