Stress verminderen door meditatie

stress verminderen

Stress verminderen? Ben jij vaak druk in je hoofd, heb je regelmatig een onrustig gevoel en vind je het moeilijk om de rust te vinden in jezelf? Ontdek dan de kracht van meditatie.

Stress is gevaarlijk

We rennen en vliegen, streven een succesvolle carrière na, hebben een bloeiend gezinsleven en onderhouden onze sociale contacten. We hebben het druk, soms veel te druk. En dan krijgen we ook nog eens veel prikkels te verwerken door sociale media, reclames, nieuws. Ons leven is vol. Ons hoofd is vol.

Steeds meer mensen hebben last van stressverschijnselen:

  • Sneller gepikkeld
  • Pessimistisch
  • Laag energieniveau
  • Eerder vatbaar voor angst
  • Moeite met concentreren
  • Weinig innerlijke rust

En dan hebben we het nog niet over de lichamelijke klachten. Deze symptomen zijn niet alleen slecht voor je lichaam en je omgeving, het belemmert je ook in je succes, welk doel je ook nastreeft. Je bent prikkelbaarder, naar jezelf én naar je kinderen en naasten. Je durft minder snel stappen te zetten omdat je een laag energieniveau hebt. Angst heerst de boventoon.

Stress verminderen door meditatie

Ervaar je vaak stress en ben je vaak druk in je hoofd? Mediteren kan stress verminderen. Door te mediteren kun je de pauzeknop indrukken en al die stemmetjes, prikkels en gedachten in je hoofd tot stilte te brengen. Een paar minuten échte rust, waarin je heel bewust ademhaalt en alleen maar bent. Je kunt makkelijker de rust vinden in jezelf. Dit hoeft echt geen uren te zijn, maar kan al met drie minuutjes per dag.

En daar is niets geks aan. Alles heeft even rust nodig om daarna weer op volle toeren door te kunnen gaan. Zelfs je telefoon moet af en toe in het stopcontact om daarna weer 100% te kunnen werken en je auto tank je ook regelmatig bij. Het gekke is dat we dit heel normaal vinden, maar het moeilijker vinden om bij onszelf de pauzeknop in te drukken.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen. Ditzelfde geldt voor stress. In de Meditation Moments app staan een aantal meditaties die je kunt beluisteren als je écht even rust nodig hebt, bijvoorbeeld als je heel gespannen bent voor een afspraak.

Stress verminderen is goed, maar het is nog beter om stress te voorkomen en te gaan voor een preventieve aanpak. Als je mediteert voordat je echt last krijgt van stress, kun je voorkomen dat je hier de nadelen van ondervindt.

Hoe vaker je mediteert, hoe meer voordelen je ervaart en hoe minder vatbaar je bent voor stress. Je zult merken dat je sneller innerlijke rust krijgt en problemen minder vat op je hebben. Je kunt ze makkelijker van je af laten glijden.

Heb je niet duidelijk voor jezelf wat die paar minuten per dag stilzitten doen? Doe het een paar dagen niet! Dan pas merk je de effecten van mediteren echt.

Mediteren? Daar heb ik helemaal geen tijd voor

Je hoeft voor mediteren echt niet urenlang op een meditatiekussentje te zitten. Het kan altijd en overal. Zit je tijdens de pauze lekker in de zon? Sluit dan eens je ogen, haal een paar keer goed adem en laat je gedachten wegvloeien. Maar het kan ook als je aan het koken bent of staat te wachten in de rij van de supermarkt. Door deze mini-meditaties kun je de hele dag door kleine rustmomentjes creëren.

Wil je beginnen met mediteren en stress verminderen of voorkomen? Begin met mediteren met behulp van de Meditation Moments App. Hierin staan meditaties voor elk momenten van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis
Start gratis trial
Deel artikel

MeditationMoments
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis