Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? ­čîŞ

Kom sneller bij je dromen en doelen met visualisatie oefeningen

28 mei 2020

Kom sneller bij je dromen en doelen met visualisatie oefeningen

visualisatie oefeningen

Je hebt vast mooie dromen. Over je ideale leven, een toekomstig huis of een fijne partner. Wist je dat je visualisatie kunt toepassen om dichter bij je dromen te komen? Het doen van visualisatie oefeningen is een manier om sneller bij je dromen en doelen te komen door de kracht van je brein in te zetten.

Visualisatie oefeningen: hoe werkt het?

Als klein kind kon je vroeger heerlijk wegdromen achterin de klas. Je droomde van een leven vol prinsen en prinsessen of van voetballen tijdens het speelkwartier. Visualiseren kun je vergelijken met het dagdromen dat je toen deed.

Visualiseren is het vertalen van je gedachten (zoals dromen of doelen) naar beeld. Je traint als het ware je voorstellingsvermogen als je aan het mediteren bent. Het is een mentale truc waarmee je in je hoofd beelden cre├źert van een situatie die je wil bereiken of een persoon die je wil zijn.

Op deze manier verandert je brein ook daadwerkelijk. Door de beelden die je cre├źert tijdens je visualisatie ontstaan er neurale paden in je hersenen. Hierdoor denkt je brein dus dat je de actie ├ęcht aan het uitvoeren bent.

Denk maar aan het placebo-effect van medicijnen. Sommige pati├źnten krijgen een medicijn waarvan ze denken dat het ze helpt om van hun klachten af te komen. Dit is eigenlijk ├ę├ęn grote visualisatie. Ze zijn er zo op gericht dat ze door het medicijn beter worden, dat hun klachten ook daadwerkelijk verdwijnen.

Visualiseren in 4 stappen

1. Ontspan!

Ga comfortabel zitten of liggen op een rustige plek. Zorg ervoor dat je echt kunt ontspannen, dus zoek het liefst een rustig kamertje op. Sluit je ogen en haal even goed adem. Vooral als je visualisatie oefeningen aan het einde van een dag doet is het fijn om eerst even rustig en diep in en uit te ademen. Ontspan langzaam je lichaam.

2. Start met visualiseren

Ga nu in gedachten naar een situatie in de toekomst waar je graag zou willen zijn. Misschien wil je ontslag nemen bij het bedrijf waar je nu werkt en voor jezelf beginnen. Ga dan in gedachten naar het moment waarop je in je eigen thuiskantoor zit. Stel je voor hoe je daar zit. Wat zie je? Hoe zie je eruit? Wat staat er op je bureau?

Geniet van de details en gebruik al je zintuigen tijdens de visualisatie oefening. Het is een visualisatie, dus alles mag, alles kan en alles verloopt precies zoals jij dat wilt. Neem waar hoe je door de ruimte beweegt en hoe je je voelt. Misschien ben je net gebeld door een nieuwe klant en voel je je zelfverzekerd en volledig op je plek.

3. Kom weer terug naar het nu

Heb je jouw droom tot in detail beleefd? Kom dan weer langzaam terug naar het hier en nu. Blijf nog even ontspannen zitten en laat de visualisatie op je inwerken. Het is ontzettend krachtig om deze oefening regelmatig te herhalen.

Gratis visualisatie oefening – Leef je droom ┬á

In de Meditation Moments App staan verschillende visualisatie oefeningen in de vorm van meditaties waarmee je jouw verbeeldingskracht leert gebruiken. Deze oefeningen zijn speciaal ontworpen om jou mee te nemen in een fijne visualisatie.

De visualisaties zijn dan ook fijn om te gebruiken als je het lastig vindt om je verbeeldingskracht te gebruiken. Met behulp van de meditaties leidt de stem van Michael Pilarczyk je door de visualisatie heen.

Wil je visualiseren uitproberen? Beluister dan deze gratis visualisatie oefening.

Deze visualisatie laat je jouw dromen bepalen en doelen behalen. Tijdens deze meditatie (26 min) gaan wij op zoek naar het verlangen dat diep in jou zit, door middel van visualisatie.

Wil je nog meer visualiseren? Luister dan naar de gratis visualisatie meditaties in de Meditation Moments App. Download de app in de App Store of Google Play.

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.