Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌸

Ochtend meditatie om je dag goed te starten

25 mei 2020

Ochtend meditatie om je dag goed te starten

ochtend meditaties

Vind jij het lastig om ’s ochtends je bed uit te komen en heb je vaak moeite met de start van de dag? Kun je wel wat extra energie gebruiken? Probeer dan eens een ochtend meditatie. ’s Ochtends mediteren zorgt ervoor dat je knallend de dag in gaat!

Ochtend meditatie om je dag goed te starten

Veel mensen vinden het fijn om hun dag te starten met een ochtend meditatie. De dag is dan nog niet volledig begonnen en je staat nog niet helemaal ‘aan’. Het is daarom een mooi tijdstip om even tijd voor jezelf te nemen en de dag in stilte te beginnen.

  • Rust ervaren. In de ochtend ben je nog volledig vrij van prikkels. Je komt net uit een (als het goed is) diepe slaap, dus je lichaam en geest zijn nog erg ontspannen. Hierdoor kun je gemakkelijker rust ervaren tijdens een ochtend meditatie.
  • Intentie stellen. Je staat aan het begin van een heerlijke, nieuwe dag. Dit is dus een mooi moment om een intentie te stellen. Hoe wil je dat deze dag gaat verlopen? Wat staat er op de planning? En hoe wil je je voelen?
  • Positieve effecten. Als je jouw dag begint met een ochtend meditatie neem je de positieve effecten mee door de rest van de dag. Als je jouw dag dus begint vanuit rust en stilte, ga je dit ook overdag merken. Je zult zien dat je je minder onrustig voelt en bijvoorbeeld minder snel geïrriteerd raakt.

Maak er een ochtendroutine van

Zoals dat met heel veel dingen zo is: hoe vaker je iets doet, het makkelijker het gaat en hoe groter het effect is. Ook met mediteren werkt dit zo.

Het is al ontzettend goed als je besluit om te gaan mediteren. Maar het effect is het grootst als je dit vaker doet, het liefst elke dag.

Door elke dag een korte meditatie te doen wordt mediteren al snel een fijne gewoonte (en op een gegeven moment kún je niet meer zonder).

Je hoeft de lat niet hoog te leggen door bijvoorbeeld vanaf nu elke dag een uur te willen mediteren. Zet kleine stapjes. Spreek met jezelf af dat je elke ochtend een kort momentje rust neemt. De ene keer is dat misschien een minuutje, terwijl je de andere keer zo heerlijk in de flow zit dat je ochtend meditatie wel een uur duurt.

Neem ‘s ochtends een meditation moment

In de Meditation Moments App staan meditaties voor elk moment van de dag. Een van de populairste momenten is ‘start je dag’ met fijne en mooie meditaties voor in de ochtend.

We hebben ochtend meditaties gemaakt van 5 tot 20 minuten en over verschillende thema’s. Start je dag bijvoorbeeld met dankbaarheid, krachtige ademhalingsoefeningen, het stellen van een intentie of het benoemen van dagelijkse affirmaties.

Alle meditaties helpen je om je dag vanuit rust en met een positieve intentie te beginnen. Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je een voorbeeld van zo’n ochtend meditatie.

Gratis geleide ochtend meditatie – visualiseer je dag

Deze ochtend meditatie helpt je om negatieve gedachtes los te laten en jezelf te vullen met mooie gedachten zodat je krachtig aan de nieuwe dag begint! Gebruik deze korte visualisatie om de nieuwe dag voor je te zien

Naast deze visualisatiemeditatie vind je in de Meditation Moments App nog veel meer fijne ochtend meditaties. Download de Meditation Moments App in de App Store of Google Play.

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.