Burn-out coach nodig? Gebruik de Meditation Moments App

Burn-out coach nodig? Gebruik de Meditation Moments App

30 december 2021
Bewerkt op 9 augustus 2023
burn-out coach

Heb jij een burn-out? En ben je op zoek naar een burn-out coach om je te helpen herstellen en jouw leven weer op de rails te krijgen? Mediteren kan je helpen.

De druk in onze maatschappij is hoog

De druk in onze maatschappij is hoog. Op het werk moeten we blijven presteren, deadlines rockenen het maximale uit onszelf halen. Thuis moet er voor de kinderen gezorgd worden, onze partner moet aandacht krijgen, het huishouden moet op orde en een sociaal leven is niet onbelangrijk. En dan moeten we ook nog genoeg rust nemen voor onszelf. Dit leidt al snel tot stress. En te veel stress kan uiteindelijk leiden tot een burn-out.

Wanneer heb je een burn-out coach nodig?

Als je eenmaal in een burn-outsituatie terecht bent gekomen, is het eigenlijk al te laat. De langdurige stress heeft uiteindelijk zijn tol geëist. Het resultaat? Je raakt volledig uitgeput en kunt je leven niet leiden op de manier die jij wenst.

Het is dan nog erg lastig om hier zelf uit omhoog te krabbelen. Ervaar je daarom symptomen van een burn-out? Dan is het verstandig om een gesprek aan te knopen met je huisarts of bedrijfsarts. Hij of zij kan medisch advies geven, een burn-out behandeling voorstellen of eventuele andere oorzaken van je klachten aanwijzen.

Enkele symptomen van een burn-out zijn:

 • Extreme vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Somberheid
 • Opgejaagd gevoel
 • Maag- en darmklachten
 • Migraine
 • Hyperventilatie
 • Concentratieproblemen
 • Vatbaarheid voor ziektes

Actief aan de slag met je burn-out

Of burn-out herstel mogelijk is? Ja, dat zeker. Maar je lost een burn-out niet op door een weekje vakantie of wat minder projecten op je werk.

Een burn-out ontstaat doordat je een periode lang je lichaam belast door bijvoorbeeld te hard of te veel werken, zónder bewust je reserves op te laden. Dit veroorzaakt stress en vermoeidheid. Als die reserves eenmaal leeg zijn, is er tijd nodig om ze weer op te laden.

Het is tijd dat je rust neemt en goed luistert naar je lichaam. Kijk welke aanpassingen je kunt doen om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Neem een tijdje vrij van je werk, slaap veel, breng structuur aan in je dag, eet gezond en zorg voor voldoende (niet te intensieve) beweging zoals wandelen, fietsen en yoga.

Oorzaken burn-out achterhalen

Als je eenmaal genoeg rust hebt genomen en bent bijgekomen van de eerste klap, kun je actiever gaan werken aan je herstel, waar een (bedrijfs)arts of burn-out coach bij kan helpen.

Stress is namelijk vaak een teken dat je:

 • meer op je bordje hebt dan je aankunt;
 • iets doet wat niet goed bij je past;
 • te maken krijgt met onverwachte situaties.

Om dit te veranderen en er zo voor te zorgen dat je niet terugvalt in een burn-out, is het nodig om inzicht te krijgen in jezelf. Hoe ga jij momenteel om met stresssituaties? Hoe reageer je als je het te druk hebt? Wat vind je leuk om te doen? En wat vind je vooral niet leuk om te doen? Durf je ‘nee’ te zeggen als je iets niet wil?

Het kan lastig zijn om dit in je eentje te achterhalen. Een burn-out coach kan je helpen bouwen een aan gezonde toekomst (zonder burn-out). Zodat je weet wat er fout ging, hoe je aanpassingen kunt doen in je leven en blijvend kunt veranderen.

“Ik had die 2 jaar burn-out nodig”

Michael Pilarczyk heeft zelf ook een burn-out gehad. Zo'n 2 jaar lang zat hij in een burn-outsituatie zonder dat hij dit zelf doorhad (maar andere mensen om hem heen wel). In een interview met Sanny Verhoeven vertelt hij hier openlijk over (vanaf minuut 10:00).

Zoals hij dat zelf zegt: “Ik had die 2 jaar burn-out nodig”. Na dit pitstop-moment in zijn leven is hij namelijk een pad op gegaan van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Hieruit is de Meditation Moments App ontstaan: een app met bijna honderd Nederlandse geleide meditaties en muziektracks.

Meditation Moments als burn-out coach

Met de Meditation Moments App kun je zelf werken aan je herstel.

De geleide meditaties in de app helpen je om rust in je hoofd te creëren. Daarnaast bevat de app specifieke geleide meditaties met vragen voor meer zelfinzicht, visualisatiemeditaties voor zelfbewustzijn en meditaties voor meer dankbaarheid en verbinding met jezelf. Maar je kunt er ook concrete meditaties vinden met bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen.

En hier kun je helemaal zelf mee aan de slag! Je hoeft alleen te luisteren naar de stem van Michael, die je leidt gedurende de meditatie. Op deze manier stel je concrete vragen aan jezelf over je gedachtes en kun je heel bewust werken aan je herstel.

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode
Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis