Cindy Pilarczyk - Koeman’s verhaal & inspiratie voor Flow

Cindy Pilarczyk - Koeman’s verhaal & inspiratie voor Flow

7 maart 2023
Bewerkt op 23 augustus 2023
Cindy Pilarczyk Koeman

Maak kennis met Cindy Pilarczyk - Koeman: co-founder van Meditation Moments en de Mastermind Academy, co-host van de Leef je Mooiste Leven Podcast en oprichtster van The Flow.

Bij The Flow komen alle interesses van Cindy samen: beweging, de werking van de mind, de invloed van de mind op het lichaam en de kracht van ademhaling. We vroegen Cindy over het ontstaan van Meditation Moments en haar inspiratie voor The Flow.

Levenskunst

Als kind had ik altijd veel plezier in sport en dansen. Na de middelbare school besloot ik daarom de sportopleiding te volgen. Hoewel ik de opleiding met veel plezier heb afgerond, heb ik uiteindelijk toch gekozen voor een andere richting op de arbeidsmarkt. Ik ging totaal iets anders doen, richting PR, communicatie en marketing.

Tijdens mijn afstudeerperiode kruiste Michael mijn pad. Hij inspireerde me tot het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling, succes, mindset en spiritualiteit. Ik was nooit echt een lezer, maar over deze materie kon ik niet stoppen met lezen. Het verbaasde me dat dergelijke inzichten niet aan bod kwamen in het onderwijssysteem. Ik stelde Michael voor om hier les over te gaan geven.

“Wat je niet leerde op school.” Vanuit die gedachte hebben Michael en ik de Mastermind Academy opgericht. Wij organiseren het live event Maximum Potential, bieden online programma’s aan en publiceren boeken over persoonlijke en spirituele ontwikkeling. De onderwerpen in al onze programma’s gaan over persoonlijk en zakelijk succes, gezondheid en communicatievaardigheid, zingeving en bewustzijn, oftewel: levenskunst. Later is daar de Meditation Moments App bij gekomen.

Flow: een inner work-out

“Het lukt mij niet om te mediteren” is een opmerking die ik regelmatig voorbij zag komen op de socials van Meditation Moments. Zelf herkende ik dat wel, zeker na een drukke dag vind ik het dan zelf ook vaak lastig om te mediteren. “Een wandelend hoofd” noem ik dat, veel in je hoofd zitten. Overdenken is vaak een teken dat je de verbinding met je lichaam bent verloren. Vaak zijn we zo druk in ons hoofd en nemen we niet de rust om de signalen van ons lichaam waar te nemen. En juist in je lichaam zit zoveel wijsheid. Als je dat heel lang negeert ga je richting een burn-out. Je lichaam en mind zijn opgebrand, vermoeid, alle signalen structureel door je genegeerd.

Je lichaam is net als een dashboard van een auto. In de auto gaat het lampje branden als je moet gaan tanken. Negeer je dit lampje, dan staat je auto na een tijdje stil. Je lichaam en mind reageren ook op elkaar. Veel spreekwoorden zijn hierop gebaseerd, zoals: ‘te veel op je schouders nemen’, ‘knoop in je maag’ of ‘een hart van steen hebben'.

Vanuit mijn achtergrond in sport en bewegen, mijn jarenlange interesse voor de werking van de mind, ademwerk en later ook de invloed van de mind op het lichaam, ben ik in The Flow gaan ontwikkelen. Hierin komt alles samen voor mij. Flow is een vorm van actieve meditatie waarbij je beweging, bewuste ademhaling en meditatie combineert. Bij een Flow-sessie worden er elementen van Qigong, stretches, pilates, oefeningen uit de lichaamsgerichte therapie, ademhaling en visualisatie gebruikt.

Het helpt je om waar te nemen waar er spierspanning is in je lijf. Door de verschillende stretches en bewegingen help je je spieren te ontspannen.

De flow-ademhaling helpt je langzamer en dieper te ademen waardoor je zenuwstelsel tot rust komt. Door het bewegen en de ademhaling breng je de energie in je lijf in beweging. Uit je hoofd, in je lijf. Ook voelen mensen vaak weer het plezier dat ze als kind ervaarden toen ze zonder nadenken vrij dansten op muziek.

Na het uitvoeren van bewegingen en het toepassen van de flow-ademhaling, ervaren mensen vaak een diepe ontspanning. Bovendien kunnen vastzittende emoties in je lichaam loskomen.

Cindy Koeman Flow

Cindy heeft bij The Flow alles samengebracht wat ze fijn vindt en dit gecombineerd tot wat ze noemt een ‘inner work-out voor je body & mind’. Meditatie, yoga, pilates en ademwerksessies bestonden allemaal al. Maar een combinatie van deze technieken was er nog niet. Cindy heeft The Flow ontwikkeld, omdat ze hier zelf behoefte aan had.

Flow-sessies in de Meditation Moments app

Cindy’s Flow-sessies kun je volgen via de Meditation Moments app. Je kunt de sessies bekijken via desktop en mobiel en ze zijn geschikt voor alle niveaus. Je hoeft niet lenig of sportief te zijn om een sessie te volgen. Het belangrijkste is dat je naar je eigen lichaam luistert. Voelt het goed in je lijf? Dan is het ook goed.

Het fijne aan Flow is dat je het kan doen waar en wanneer het jou het beste uitkomt. We hebben verschillende sessies gemaakt voor verschillende momenten: van een Flow voor meer energie om je dag mee te beginnen tot een Slaap lekker Flow om je voor te bereiden op een goede nachtrust.

Wil je meer in verbinding komen met je lichaam? Probeer nu je eerste flow-sessie.

Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis
Probeer gratis
Wie is Cindy Pilarczyk - Koeman?

Cindy Pilarczyk - Koeman is co-founder van Meditation Moments en de Mastermind Academy, co-host van de Leef je Mooiste Leven Podcast en oprichtster van The Flow.

Waar kan ik Cindy’s Flow-sessies volgen?

Cindy’s Flow-sessies zijn te volgen via de Meditation Moments app (exclusief voor premium leden). De sessies zijn te bekijken via desktop en mobiel en zijn geschikt voor alle niveaus. Probeer je eerste sessie nu.

Deel artikel

MeditationMoments
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis