Hoe kun je leren manifesteren? 3 technieken

Hoe kun je leren manifesteren? 3 technieken

24 januari 2023
Bewerkt op 23 augustus 2023
leren manifesteren journal

We hebben allemaal dingen die we willen in het leven. Misschien wil je gewicht verliezen, beter verdienen of meer rust in je hoofd hebben. Maar denk je wel eens na over hoe je deze verlangens tot werkelijkheid kunt laten komen? Manifestatietechnieken kunnen je hierbij helpen. In deze blog lees je hoe manifestatie werkt en hoe je kunt leren manifesteren.

Wat betekent manifesteren?

Je vraagt je misschien af wat de betekenis van manifesteren is. Manifestatie is een techniek die is gebaseerd op het idee dat je je dromen of verlangens werkelijkheid kunt laten worden door de kracht van je gedachten. Manifestatie gaat uit van het idee dat je aantrekt waar je aan denkt. Dit zou simpelweg betekenen dat positieve gedachten leiden tot meer positiviteit in je leven. Maar ook dat negatieve gedachten leiden tot meer negativiteit.

De kracht van positief denken is enorm sterk. Je gedachten creëren namelijk je realiteit. Maar kun je je dromen wel echt laten uitkomen door alleen je gedachten te gebruiken? En zijn er vuilkuilen waar je rekening mee moet houden bij het manifesteren van je verlangens?

Werkt manifestatie écht?

Helaas is het onwaarschijnlijk om te geloven dat door enkel aan je verlangens te denken, ze ook daadwerkelijk werkelijkheid worden. Maar dat betekent niet dat manifestatietechnieken niet werken. Je leven wordt namelijk bepaald door dat waar je je op focust. Wat bedoelen we hier precies mee?

Stel je voor dat het je doel is om rijk te zijn en je hier voortdurend over aan het fantaseren bent. Je ziet kraakhelder voor je hoe je leven eruit ziet als je rijk bent. Dan is het heel waarschijnlijk dat je ook sneller kansen ziet die rijkdom creëren. Je bent je hier namelijk heel bewust op aan het focussen. En pas als je kansen ziet, kun je er gebruik van maken.

In plaats van manifestatie te zien als een magisch redmiddel, probeer het als volgt te zien: door een intentie te zetten of een doel te stellen en aan je mindset te werken, kun je gerichte actie ondernemen om naar je doel toe te werken.

Alleen je dromen visualiseren en er vervolgens niets aan doen is hetzelfde als het navigatiesysteem van je auto aanzetten en weigeren om de motor te starten. Je moet actie ondernemen.

Hoe kun je leren manifesteren?

Er zijn veel verschillende manifestatietechnieken die je helpen om je te focussen op je doelen of verlangens. Door de volgende technieken toe te passen in je dagelijkse leven leer je hoe je moet manifesteren.

1. Schrijf je doelen of verlangens op

Schrijven is een goede manier om erachter te komen wat je doelen of verlangens zijn. Misschien kom je er wel achter dat je helemaal niet zeker weet wat je wilt of welke stappen je moet ondernemen om hier te komen.

Bij het opschrijven van je verlangens is het belangrijk dat je je focust op wat je in het leven wilt, wat je nodig hebt om dit te bereiken en op het gevoel dat daarbij hoort. Door hier de tijd voor te nemen, kan je makkelijker zien welke stappen je moet zetten om van je verlangens werkelijkheid te maken.

2. Maak een vision board

Het maken van een vision board zorgt ervoor dat je doelen zichtbaar worden. Elke keer als je jouw creatie ziet, word je aan je doelen herinnerd. Je kunt een vision board ook zien als een zetje in de goede richting. Het laat je namelijk zien wat voor jou belangrijk is. Dit is essentieel bij het nemen van beslissingen.

Zorg er bij het maken van een vision board voor dat je afbeeldingen en woorden gebruikt die je aanspreken en passen bij de dingen die je wilt bereiken. Je kunt afbeeldingen uit tijdschriften knippen of je kunt ze online zoeken. Er is geen goed of fout als het gaat om het op (digitaal) papier zetten van je doelen en verlangens.

3. Gebruik positieve affirmaties

Het is bewezen dat affirmaties positieve gevoelens oproepen en negatieve gedachten verminderen. Deze verandering in mindset is nodig als we onze doelen of verlangens willen verwezenlijken.

Misschien heb je het volgende gezegde wel eens gehoord: “of je nu denkt dat je het kunt, of niet – je hebt gelijk.” Dit gezegde benadrukt het belang van een sterke mindset bij het behalen van je doelen en dat je alles kunt bereiken als je je zinnen erop zet.

Vooral als je aan je eigen capaciteiten twijfelt, kunnen affirmaties helpen om je beter te voelen. Door affirmaties te gebruiken spreek je jezelf op een bemoedigende en liefdevolle manier toe. Je herinnert jezelf dat je sterk bent, groeit en leert. Dit vergroot je zelfvertrouwen en helpt je bij het creëren van positieve gewoonten.

Je kunt affirmaties gebruiken op elk moment dat je een positieve verandering wilt maken. Spreek ze uit, schrijf ze op of doe een affirmatie-oefening. In de Meditation Moments app vind je verschillende affirmatie-oefeningen die helpen bij het opwekken van positieve gevoelens. Je vindt de affirmatie-oefeningen in de categorie Affirmaties.

Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis
Probeer gratis
Werkt manifestatie écht?

Manifestatietechnieken kunnen werken, mits je ze goed gebruikt. Je verlangens zullen geen werkelijkheid worden door enkel aan ze te denken. Door duidelijk te krijgen wat je wilt, kun je de kansen die op je pad komen beter benutten.

Hoe kun je manifesteren?

Je kunt gebruik maken van manifestatietechnieken om je verlangens tot werkelijkheid te laten komen:

  1. Schrijf je doelen of verlangens op
  2. Maak een vision board
  3. Gebruik positieve affirmaties
Deel artikel

MeditationMoments
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis