Thuis yoga volgen? Probeer deze gratis online yogalessen

Thuis yoga volgen? Probeer deze gratis online yogalessen

8 mei 2024
online yoga

Yoga is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Maar voor sommige mensen kan het een drempel zijn om een yogastudio te bezoeken. Wat als je de voordelen van yoga ook kunt ervaren vanuit het comfort van je eigen huis? Vandaag de dag zijn er veel online yogalessen beschikbaar die je vanaf je laptop of tv kunt volgen. En daar hoef je je huis niet voor te verlaten.

Waarom online yoga volgen?

Niet iedereen wil of kan een yogastudio bezoeken. Het kan lastig zijn om een dagelijks bezoek aan een yogastudio te combineren met een drukke agenda. Bovendien is het volgen van een les bij een studio vaak een stuk duurder dan online.

Het maakt niet uit of je een ervaren yogi bent of dat je voor de eerste keer je yogamat uitrolt: thuis yoga beoefenen heeft voor iedereen voordelen. Allereerst hoef je je huis niet te verlaten (en kun je gedag zeggen tegen fietsritjes door de regen). Ook duren yogalessen bij een studio vaak minimaal een uur. Bij online yoga kun je zelf de lengte van de les kiezen – zo heeft Meditation Moments bijvoorbeeld al yogalessen vanaf 6 minuten. Dit maakt het makkelijker om yoga onderdeel van je dagelijkse routine te maken!

Een ander voordeel van online yoga beoefenen is dat het niet uitmaakt wat je draagt en dat je je niet met anderen kunt vergelijken. En dat kan enorm bevrijdend voelen! Je kunt volledig vrij ademen en bewegen.

Hoe begin je thuis met online yoga?

Er is veel keuze als het aankomt op online yoga. Dit kan het moeilijk maken om een les uit te kiezen die goed bij je past. De online yogalessen uit de Meditation Moments app zijn geschikt voor alle niveaus: van beginner tot ervaren yogi.

In de collectie Yoga in de Meditation Moments app vind je verschillende yogalessen, ingedeeld in thema’s als ochtend, avond, ontspanning, beginner en intensief. Bij elke les staat ook de duur vermeld, zodat je deze makkelijk in je planning kunt opnemen.

Naast online yoga heeft de Meditation Moments app ook Flow-lessen, een combinatie van dans, breathwork en visualisatie. Of je nu spanning wilt loslaten, uit je hoofd wilt komen of meer energie wilt: er is een Flow-les voor ieder doel. Ook hier kun je filteren op lengte en thema van de sessie.

Wat heb je nodig?

Je hebt niets nodig om online yoga te beoefenen, behalve jezelf. Zelfs zonder yogamat kun je thuis yoga beoefenen op elk zacht oppervlak, buiten op het gras of binnen op het tapijt.

Voor sommige lessen kun je props gebruiken, zoals een bolster of yogablok, maar deze zijn altijd optioneel. Props kunnen sommige houdingen toegankelijker of comfortabeler maken. Een bolster kun je makkelijk vervangen door een paar dekens op te vouwen. In plaats van een yogaband kun je een normale riem gebruiken. En een yogablok kun je vervangen door een dik boek.

11 online yogalessen om thuis te volgen

Zoek je naar online yogalessen die je kunt doen waar en wanneer het jou uitkomt? Hieronder vind je een selectie van een aantal yogalessen uit de Mediation Moments app.

Yoga Meditation Moments

Online zwangerschapsyoga

Naast alle normale yogalessen, biedt de Meditation Moments app ook zwangerschapsyoga aan. Dit is een vorm van yoga die speciaal is ontworpen voor tijdens de zwangerschap. Je kunt al vanaf het tweede trimester yoga beoefenen. Het is wel belangrijk dat je twists en andere soorten draaiingen en houdingen waarbij je op je buik moet liggen vermijdt. Begin niet met een intensieve zwangerschapsyogales als je nog nooit yoga hebt gedaan, maar bouw het rustig op. Bij elke zwangerschapsyogales staat vermeld of het een les is voor beginners of gevorderde yogi’s.

Meer weten over zwangerschapsyoga? In dit artikel vind je richtlijnen waaraan je je kunt houden als je zwangerschapsyoga wilt beoefenen.

Probeer onze online yoga gratis!

Met Meditation Moments premium krijg je toegang tot alle online yoga en Flow-lessen uit de app. Maar dat is niet alles. Als premium lid heb je ook toegang tot alle andere (betaalde) content uit de app, waaronder: 

  • 300+ meditaties en muziektracks
  • Programma’s over ademhaling, mindset en meditatie
  • Slaapverhalen om makkelijker in slaap te vallen
  • Diverse yoga en Flow videolessen
  • Alle luisterboeken van Michael Pilarczyk (t.w.v. €75,-)
  • Ademhalingsoefeningen en affirmaties
  • En nog veel meer!
Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode
Wat is de beste online yoga voor beginners?

Er is veel keuze als het aankomt op online yoga. De online yogalessen uit de Meditation Moments app zijn geschikt voor alle niveaus: van beginner tot ervaren yogi.

In de collectie Yoga in de Meditation Moments app vind je verschillende yogalessen, ingedeeld in thema’s als ochtend, avond, ontspanning, beginner en intensief. Bij elke les staat ook de duur vermeld, zodat je deze makkelijk in je planning kunt opnemen.

Kun je thuis yoga doen?

Ja! Thuis yoga beoefenen is zelfs goedkoper en voor veel mensen toegankelijker dan het volgen van yogalessen bij een studio. Bij online yoga kun je zelf kiezen waar en wanneer je een les volgt.

Een ander voordeel van thuis online yoga beoefenen is dat het niet uitmaakt wat je draagt en dat je je niet met anderen kunt vergelijken. En dat kan enorm bevrijdend voelen! Je kunt vrij ademen en bewegen alsof niemand kijkt.

Deel artikel

MeditationMoments
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis