5 tips om in een hogere frequentie te komen

5 tips om in een hogere frequentie te komen

10 augustus 2021
Bewerkt op 9 augustus 2023
hogere frequentie

Als je positief denkt, compassie toont en enthousiast bent, zal je vibratie hoog zijn. Hierdoor trek je meer positiviteit aan in je leven. Als je je daarentegen emotioneel uitgeput en negatief voelt, zal je vibratie laag zijn. In dit artikel lees je over 5 manieren om in een hogere frequentie te komen.

Wat is de wet van de aantrekkingskracht?

Dit kan het beste begrepen worden aan de hand van de wet van de aantrekkingskracht. Misschien heb je er al eens van gehoord, maar misschien is dit helemaal nieuw voor je. De wet van de aantrekkingskracht (Law of Attraction) werd bekend in 1906 toen auteur en uitgever William Walker Atkinson zijn nieuwe boek Thought Vibration or the Law of Attraction in the Thought World uitbracht. Later werd de wet bekend door de meer ‘mainstream’-boeken als The Secret en Ask and It Is Given.

De wet gaat ervan uit dat je zelf bepaalde dingen in je leven kunt manifesteren. Zo zou je door positief te denken en in een hogere frequentie te komen, ook daadwerkelijk positieve dingen in je leven kunnen manifesteren. Aan de andere kant, als je continu denkt aan de negatieve aspecten in je leven, trek je negatieve uitkomsten en ervaringen aan. Kortom: je trekt meer aan van wat je voelt.

Hoe kom je in een hogere frequentie?

Er zijn een aantal simpele (en snelle) manieren waarop je je eigen frequentie kunt verhogen en dus meer vanuit positiviteit kunt leven. Dit zijn 5 manieren om in een hogere frequentie te komen:

1. Meditatie

Door te mediteren creëer je meer rust in je hoofd, waardoor je beter inzicht krijgt in je gedachten en gevoelens en minder stress zult ervaren.

Zoek een rustige omgeving op (of gebruik een koptelefoon). Er zijn verschillende manieren waarop je kunt mediteren. Zo kun je een paar minuten de tijd nemen om zelf rustig te ademen, maar je kunt ook kiezen voor een geleide meditatie. In de Meditation Moments app vind je verschillende meditaties die geschikt zijn voor ieder moment van de dag.

Het kan zijn dat je gedachten beginnen af te dwalen tijdens het mediteren, maar maak je hier vooral geen zorgen over. Behandel jezelf met compassie en richt je opnieuw op je ademhaling.

2. Gezonde voeding

Voeding kunnen we gebruiken als brandstof, maar we kunnen er ook onze vibratie mee verhogen. Probeer zoveel mogelijk groenten, fruit, noten, zaden en peulvruchten te eten. En misschien nog wel belangrijker: ga bij jezelf na hoe je je voelt door bepaalde voeding. Door welke voedingsmiddelen krijg je meer energie en voel je je goed? Voel je je fijner na die vette hap bij de lunch of houd je een beter gevoel over van een rijkgevulde salade met peulvruchten, groene bladgroenten en avocado?

gezonde voeding

3. Dankbaarheid

Wanneer we onze dankbaarheid uitspreken, maken onze hersenen de stofjes dopamine en serotonine aan. Dit zijn beide neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor onze emoties en gevoel. Serotonine (wat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd) en dopamine (de stof die bij het beloningssysteem van de hersenen hoort) verbeteren onze gemoedstoestand.

Door onze dankbaarheid uit te spreken of op te schrijven, verhogen we dus gelijk onze vibratie. In plaats van te focussen op wat je niet hebt, kun je een lijstje maken met de dingen die je wél al hebt.

Je kunt dankbaarheid beoefenen aan het begin van de dag, om je dag op een positieve manier te beginnen. Maar je kunt je dag ook eindigen met dankbaarheid, wat kan helpen om sneller in slaap te vallen. In de Meditation Moments app vind je verschillende geleide meditaties rondom het thema dankbaarheid.

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode

4. Wandeling door de natuur

Als je een wandeling maakt door de natuur beweeg je niet alleen je lichaam, maar profiteer je ook van frisse lucht en zon (vitamine D). Door je telefoon thuis te laten, wordt het makkelijker om je verbonden te voelen met de prachtige natuur om je heen. Kies er bijvoorbeeld voor om een wandelmeditatie te doen, zodat je heel bewust kunt wandelen.

Bonuspunten als je op blote voeten loopt! Wandelen zonder schoenen zorgt er namelijk voor dat je je ‘natuurlijke’ manier van lopen herstelt. Schoenen hebben vaak kussentjes die heel comfortabel voelen, maar er tegelijkertijd voor zorgen dat je bepaalde spieren in je voeten niet gebruikt. Begin met een wandeling van 20 à 30 minuten op blote voeten en bouw dit langzaam op. En dat is zeker een uitdaging! (Fysiek en mentaal). 

vrouw in de natuur

5. Positief denken

Hier komen we terug op het begin van het artikel: onze gedachten bepalen hoe we ons voelen. Je kent misschien het volgende gezegde wel: “een mens lijdt het meest door het lijden wat hij vreest.” Vaak zien we namelijk ontzettend op tegen een bepaalde situatie, maar valt het uiteindelijk reuze mee.

Als je gedachten vaak negatief of pessimistisch zijn, zal je merken dat je in veel situaties komt die deze gedachten voortzetten. Het is niet de bedoeling dat we negatieve of moeilijke emoties wegdrukken, maar we moeten ook niet in ze blijven zwelgen.

Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis