Affirmaties voor healing: gebruik je geest om je lichaam te helen

Affirmaties voor healing: gebruik je geest om je lichaam te helen

20 februari 2021
Bewerkt op 11 maart 2024
affirmaties healing

Je bent in staat om je eigen leven te helen. Gebruik hiervoor de kracht van je gedachten. Affirmaties voor gezondheid en healing kunnen je hierbij helpen.

Zijn positieve affirmaties goed voor je gezondheid?

Je geest is zo krachtig, dat het niet alleen invloed kan hebben op hoe je je voelt, maar ook concreet effect kan hebben op je gezondheid. Hier zijn in de afgelopen jaren diverse onderzoeken naar gedaan.

Zo bleek uit een onderzoek uit 2015 naar optimisme en cardiovasculaire gezondheid, dat deze gezondheid beter is van proefpersonen die een optimistische kijk op het leven hebben dan van proefpersonen die dit niet hebben. En uit een eerder onderzoek uit 2010 bleek zelfs dat pessimistische vrouwen een lagere levensverwachting hebben dan positieve vrouwen.

Je ervaart zelf vast ook wel dat als je heel blij bent, je je vaak lichter en energieker voelt. Het lijkt of je de hele wereld aankan en je voelt je krachtig. Naast het hebben van dit fijne gevoel, gebeurt er ook concreet iets in je lichaam. Als je blij bent komen namelijk verschillende hormonen vrij (dopamine en serotonine) die een positief effect hebben op je immuunsysteem.

Heb je juist heel veel stress, maak je je je ergens zorgen over of ervaar je depressieve gevoelens? Dan heeft ook dat invloed op je lichaam. Je voelt je moe, zwaar of begint zelfs ziek te worden. Je weerstand is laag.

Probeer de affirmaties in de Meditation Moments app
Start gratis proefperiode

Positief denken leidt tot gezonder gedrag

Je lichaam en geest werken dus nauw met elkaar samen. Positief denken zorgt voor minder stress, minder pijn en zorgt ervoor dat je gezondere keuzes maakt voor je gezondheid. Voel je dat je op dit moment healing nodig hebt? Dan is het allereerst belangrijk om terug te keren naar de basis.

affirmaties gezondheid

Gezond voedsel

We kunnen ons lichaam cultiveren. We voeden en geven het aandacht, net zoals we met een stukje natuur kunnen doen. Maar je weet ook dat als je een zaadje wilt laten uitgroeien tot een voedzame plant, je deze niet in vervuilde grond moet stoppen.

Net zo belangrijk is het om geen ‘vuil’ in je mond te stoppen. Gezond eten is de basis waar je altijd naar terug kunt keren. Dit gaat om voedsel waarvan je weet wat de oorsprong is, waar het vandaan komt. Zo natuurlijk en gevarieerd mogelijk, zonder chemicaliën en met veel verschillende kleuren. Als je goed voor je lichaam zorgt, zorgt je lichaam goed voor jou.

Genoeg bewegen

Daarnaast is genoeg bewegen belangrijk. Het lijkt een inkoppertje, maar veel mensen zitten (soms ongemerkt) te veel en bewegen te weinig. Vooral als je de hele dag zit voor je werk, is het belangrijk om regelmatige sportmomenten in te plannen. Zo houd je je lichaam flexibel, bouw je spiermassa en sterke botten op en werk je aan een gezonde stofwisseling.

Zelfliefde

Maar het belangrijkste is misschien nog wel dat je liefde moet voelen voor je lijf. Stop er energie in (gezond eten), breng het in balans (beweging) en houd ervan. Als je wilt helen, is het belangrijk dat je jezelf in de ogen kunt kijken en van jezelf kunt houden. Geef aandacht, liefde en kracht aan je eigen lichaam. En het zal dit ook aan je teruggeven.

Affirmaties voor healing & gezondheid

Het hebben van positieve gedachten lijkt makkelijk maar is het niet altijd. Vooral als je vastzit in een cirkel van negativiteit is het moeilijk om deze te doorbreken. Je kunt je wel voorstellen dat als je moe bent en je lamlendig voelt, het moeilijk is om positieve gedachten te hebben.

Probeer je daarom in kleine stapjes te richten op positiviteit. De affirmaties voor gezondheid in de Meditation Moments app kunnen je helpen bij deze kleine stapjes. Deze affirmaties zijn gecomponeerd met fijne muziek op de achtergrond. Het enige wat je hoeft te doen is luisteren en de affirmaties op je in te laten werken.

Voorbeelden van affirmaties voor healing:

  1.

  "Ik voel me gezond en ben dat ook."

  Affirmaties voor healing-2.png

  2.

  "Ik creëer elke dag een betere mentale gezondheid."

  affirmatie voor healing

  3.

  "Ik maak gezonde keuzes en respecteer mijn lichaam."

  affirmatie voor healing

  4.

  "Mijn gelukkige gedachten helpen bij het creëren van mijn gezonde lichaam."

  affirmatie voor healing

  5.

  "Ik leer elke dag om meer van mijn lichaam te houden."

  affirmatie voor healing

  6.

  "Ik zit heerlijk in mijn vel."

  affirmatie voor healing
  Hoe kun je jezelf genezen?

  Je lichaam en geest werken nauw met elkaar samen. Positief denken zorgt voor minder stress, minder pijn en zorgt ervoor dat je gezondere keuzes maakt voor je gezondheid. 

  Je kunt positieve gedachten stimuleren door het gebruik van affirmaties.

  Voorbeelden van affirmaties voor healing:

  • Ik voel me gezond en ben dat ook.
  • Ik creëer elke dag een betere mentale gezondheid.
  • Ik maak gezonde keuzes en respecteer mijn lichaam.
  • Mijn gelukkige gedachten helpen bij het creëren van mijn gezonde lichaam.
  • Ik leer elke dag om meer van mijn lichaam te houden.
  • Ik zit heerlijk in mijn vel.
  Hoe gebruik je affirmaties voor healing?

  In de Meditation Moments app vind je geleide affirmatie-oefeningen die positieve gedachten stimuleren. Luister naar de affirmaties, spreek ze uit en laat ze op je inwerken.

  Deel artikel

  MeditationMoments
  De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


  Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis