Op zoek naar een affirmaties app? Probeer Meditation Moments

Op zoek naar een affirmaties app? Probeer Meditation Moments

25 februari 2021
Bewerkt op 9 augustus 2023
affirmaties app

Met een affirmaties app heb je de kracht van affirmaties altijd binnen handbereik. De affirmaties in de Meditation Moments app helpen je om meer creativiteit, liefde, geluk en zelfvertrouwen in je leven te ervaren.

Wat is een affirmaties app?

Als je maar vaak genoeg positief tegen jezelf praat, verander je de manier waarop je denkt. Door deze gedachten keer op keer te herhalen, ga je uiteindelijk de manier waarop je in het leven staat veranderen. Je wordt daadwerkelijk positiever en gaat de wereld steeds meer door een roze bril bekijken.

Affirmaties zijn hier een krachtige tool voor. Met deze positieve en bekrachtigende zinnetjes kun je jezelf als het ware herprogrammeren. En een app voor affirmaties kan je daarbij helpen! Deze doet het denkwerk al voor je. Zo hebben we in de Meditation Moments app een selectie gemaakt van krachtige affirmaties en die ingesproken op een fijn beat. Deze kun je in gedachten of hardop herhalen, zodat ze echt bij je binnen kunnen komen.

Het doel van een affirmaties app is om je te helpen geloven dat je tot veel meer in staat bent dan je nu misschien denkt. Affirmaties geven je een boost van zelfvertrouwen en positiviteit om het leven de leiden dat je wenst. Liefde, zelfvertrouwen, healing, succes, dankbaarheid liggen binnen handbereik.

3 manieren om affirmaties te gebruiken

Er zijn verschillende manieren om affirmaties te gebruiken. We geven je 3 manieren: 

1. Affirmaties hardop of in gedachten uitspreken

Een van de manieren om affirmaties te gebruiken is door ze hardop uit te spreken of dit in gedachten te doen. En ja, dit kan in het begin best wel ongemakkelijk zijn. Maar hoe vaker je dit doet, hoe meer je eraan gaan wennen.

Het hardop uitspreken van affirmaties zal vooral gek voelen als je er niet echt iets bij voelt. Zorg er daarom voor dat je het echt kunt voelen wat je zegt. Het kan helpen om eerst kort te mediteren voordat je gaat affirmeren, zodat je in een rustige en meditatieve staat komt en meer gaat voelen dan denken.

Door de muziek die is gecombineerd met de affirmaties in de Meditation Moments app kom je ook makkelijker in een meditatieve staat. Daarnaast hoef je niet uit te zoeken welke affirmaties geschikt zijn voor het thema waar je aan wilt werken. Dit hebben wij al voor je gedaan! Het enige wat jij hoeft te doen is luisteren en de krachtige zinnen op je in laten werken.

Vind je het te ongemakkelijk om de affirmaties hardop uit te spreken? Begin dan gewoon door dit in gedachten te doen.

2. Beoefen Mirror Work

Een dame die het hardop uitspreken van affirmaties zeer aanmoedigde was Louise Hay. Deze Amerikaanse schrijfster van non-fictie boeken, met name over persoonlijke groei en positief denken, was een groot voorstander van affirmaties.

De methode die ze hierbij vaak zelf gebruikte en ook aan anderen leerde heet mirror work. Tijdens mirror work kijk je jezelf aan in de spiegel terwijl je positieve affirmaties herhaalt. Op deze manier kun je echt tegen jezelf praten en word je je heel bewust van de woorden die je gebruikt. Zo kunnen ze extra goed bij je binnenkomen.

"Een spiegel reflecteert de gevoelens die je over jezelf hebt. Het maakt je meteen bewust je van je weerstanden en je mogelijkheden. De meest krachtige affirmaties zijn die die je hardop zegt als je voor de spiegel staat, terwijl je je diep in je je ogen kijkt."

Louise Hay
mirror work

3. Affirmaties opschrijven en ophangen

Affirmaties zijn extra krachtig als je deze op verschillende manieren gebruikt. Zo kun je een affirmaties app en mirror work bijvoorbeeld perfect met elkaar combineren. Je kunt hieraan toevoegen dat je de affirmaties die je het meest krachtig vindt opschrijft en ophangt.

Schrijf ze op een briefje en hang ze op, bijvoorbeeld op de spiegel, de koelkastdeur of de slaapkamermuur. De plek maakt niet zoveel uit, mits dit ergens is waar je ze elke dag kunt zien. Zo word je elke dag herinnerd aan die mooie, positieve gedachten.

Waarom zou je een affirmaties app gebruiken?

Heb je weleens eerder affirmaties gebruikt? Dan kan dat best wel gek voelen. Tegen jezelf praten in de spiegel is niet bepaald iets waar iedereen zich heel gemakkelijk bij voelt. En als je het niet voelt, blijven affirmaties ook niet plakken. Dan verliezen ze al snel hun kracht. Het kan dan al snel als een soort schoolopdracht voelen, waarbij je verplicht een rijtje affirmaties moet opnoemen.

Een affirmaties app zoals Meditation Moments kan hierbij helpen. In de app staan onder andere tracks met affirmaties over zelfvertrouwen, angst en overvloed. In deze tracks zijn gesproken affirmaties gecombineerd met een fijne beat. Je kunt ze hierdoor ook erg goed gebruiken om op te dansen of tijdens het sporten.

De tracks kun je beluisteren vanaf 4 tot 13 minuten, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Zo kun je gemakkelijk bezig zijn met affirmaties, ook als je minder tijd hebt.

Probeer de affirmaties in de Meditation Moments app
Start gratis proefperiode
Wat is een goede affirmaties app?

Een voorbeeld van een goede affirmaties app is Meditation Moments. In de app staan onder andere tracks met affirmaties over zelfvertrouwen, angst en overvloed. In deze tracks zijn gesproken affirmaties gecombineerd met een fijne beat. Je kunt ze hierdoor ook erg goed gebruiken om op te dansen of tijdens het sporten.

Hoe gebruik je affirmaties?

Voorbeelden van manieren om affirmaties te gebruiken zijn: 

  • Affirmaties hardop of in gedachten uitspreken
  • Mirror Work beoefenen
  • Affirmaties opschrijven en ophangen
Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis