Wat zijn de voordelen van een mindfulness app?

Wat zijn de voordelen van een mindfulness app?

14 september 2023
Bewerkt op 3 juli 2024
mindfulness app

Als je op deze pagina bent gestuit, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar een mindfulness app. Misschien ben je al bekend met de voordelen van mindfulness, maar het kan ook zijn dat het allemaal nieuw voor je is. Wat je situatie ook is, we zijn hier om je te helpen.

Mindfulness is het bewust aanwezig zijn in het hier en nu. En er zijn tal van manieren waarop je dit kunt doen. Je aandacht richten op je ademhaling, slokje voor slokje je koffie drinken of wandelen op blote voeten. Toch is het voor veel mensen even wennen als ze beginnen met het beoefenen van mindfulness. We leven in een snelle wereld en overal liggen afleidingen op de loer. Een mindfulness app kan je helpen om dagelijks momenten van mindfulness te ervaren.

Mindfulness beoefenen

Iedereen zou baat hebben bij het beoefenen van mindfulness. Maar vooral mensen die last hebben van stress, een opgejaagd gevoel of negatieve gedachten kunnen profiteren van de voordelen van mindfulness. Mindfulness brengt je aandacht terug in het hier en nu – een plek waar van nature minder zorgen zijn. Je ervaart minder stress en angst en voelt je gelukkiger in het algemeen.

Mindfulness is het bewust aanwezig zijn met je aandacht in het hier en nu. Lees hier alles wat je moet weten over mindfulness.

Wat is een goede mindfulness app?

Een app gebruiken is een goede manier om kennis te maken met mindfulness. Weet je niet hoe je moet beginnen? Er is een stem die je door de mindfulness oefeningen leidt, waardoor je minder snel afgeleid raakt en je je aandacht volledig op de oefening kunt richten.

De Meditation Moments app biedt verschillende soorten mindfulness oefeningen en meditaties die je dagelijks kunt doen om meer in het hier en nu te leven. Bijvoorbeeld bodyscan meditaties, visualisaties en ademhalingsoefeningen. De oefeningen en meditaties zijn in het Nederlands en Engels te beluisteren en je kunt de app gratis downloaden.

Begin je dag mindful met Meditation Moments. Probeer bijvoorbeeld de meditatie Mindfulness in de ochtend.

Mockup mindfulness app

Mindfulness oefeningen in de Meditation Moments app

Als je bewuster en positiever wilt leven, is het beoefenen van mindfulness een goede eerste stap. De Meditation Moments app helpt je hierbij! In de app vind je meer dan 300+ meditaties die je helpen om in het hier en nu te zijn. Want wist je dat meditatie eigenlijk gewoon een simpele techniek is om je geest te trainen om helemaal aanwezig te zijn in het huidige moment? Tijdens het mediteren bereikt je geest een bepaalde staat van zijn. Je voelt je kalm, maakt je minder zorgen en kunt helderder denken. Hoe vaker je mediteert, hoe makkelijker je deze kalme staat van zijn mee kunt nemen naar de rest van je dag. En dat is precies hoe je mindful leeft.

Ervaar de positieve effecten van mindfulness zelf

Heb je de Meditation Moments app gedownload? Dan ben je klaar om de voordelen van mindfulness te gaan ervaren. Als je een beginner bent, kun je starten met het programma Beginnen met mediteren. In het programma leer je in 6 korte lessen hoe je moet mediteren en hoe je de Meditation Moments app kunt gebruiken.

Heb je de basis onder de knie? Dan kun je zelf ontdekken welke meditaties en mindfulness oefeningen goed werken voor jou. De meditaties en mindfulness oefeningen uit de Meditation Moments app zijn ingesproken door Michael Pilarczyk en andere experts en hebben zelf gecomponeerde muziek op de achtergrond. De stem van de expert leert je niet alleen meer over je eigen gedachten en emoties, maar door naar de stem te luisteren breng je je aandacht ook terug in het hier en nu.

Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis
Probeer gratis

Je kunt op ieder moment van de dag een mindfulness meditatie doen. Maar als je een beginner bent, raden we aan om je dag te starten met een meditatie. De dag is nog niet begonnen, je geest is nog fris en je kunt de intentie zetten om je dag met bewuste aandacht door te brengen. Merk je dat het steeds beter lukt om je aandacht bij de meditatie te houden? Dan kun je deze staat van zijn meenemen in alles wat je de rest van de dag doet: van het bewust proeven van je maaltijden tot het volledig met je aandacht aanwezig zijn in een gesprek.

Wat is een goede mindfulness app?

De Meditation Moments app biedt verschillende soorten mindfulness oefeningen en meditaties die je dagelijks kunt doen om meer in het hier en nu te leven. Bijvoorbeeld bodyscan meditaties, visualisaties en ademhalingsoefeningen. De oefeningen en meditaties zijn in het Nederlands en Engels te beluisteren en je kunt de app gratis downloaden.

Wat is de beste gratis mindfulness app?

Iedereen kan de Meditation Moments app gratis downloaden. De meditaties en mindfulness oefeningen uit de Meditation Moments app zijn ingesproken door Michael Pilarczyk en andere experts en hebben zelf gecomponeerde muziek op de achtergrond. De Meditation Moments app heeft een gemiddelde beoordeling van 4.9 sterren (uit 50K+ reviews in de App Stores) en is de #1 meditatie en mindfulness app in Nederland.

Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis