Xavier mediteert ter voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap karten

Xavier mediteert ter voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap karten

30 november 2020
Bewerkt op 9 augustus 2023
Xavier

Xavier Zandbergen neemt op 14-jarige leeftijd al deel aan het Nederlands Kampioenschap karten. Hij begon op jonge leeftijd met mediteren en weet hoe belangrijk de juiste mindset is ter voorbereiding op een belangrijke race.

Op dit moment is Xavier tweede van Nederland. Zijn doel is om dit jaar eerste te worden, met als einddoel om in de Formule 1 te racen. Een ander doel dat Xavier heeft is om iedere dag te mediteren. En hoewel dit er soms nog bij inschiet, helpt mediteren hem enorm bij de voorbereiding op zijn wedstrijden.

Hoewel de karter pas 14 jaar oud is, mediteert hij al 9 jaar: "Ik ben door mijn oma in aanraking gekomen met mediteren. Als ik bij haar was, gingen we samen mediteren." Ook Xavier's moeder mediteert al voor een lange tijd. Ze volgde al jaren cursussen bij Michael Pilarczyk en betrok Xavier bij het mediteren wanneer hij slecht kon slapen of onrustig was. Later begon Xavier ook deel te nemen aan de live volle maan meditaties en challenges van Meditation Moments.

"Meditatie zorgt voor meer rust in mijn hoofd"

Voor Xavier betekent meditatie ‘rust’. Op de momenten dat hij stress ervaart of zelfvertrouwen nodig heeft, zet hij een meditatie uit de Meditation Moments app aan. Dit is vaak de avond voor een wedstrijd wanneer hij niet goed kan slapen. "In mijn hoofd ben ik al druk met de wedstrijd van morgen. Een meditatie brengt me op zo'n moment meer rust in mijn hoofd", zegt Xavier. Als hij een meditatie aanzet, ontspant hij en valt hij sneller in slaap. Voor de wedstrijd doet hij een paar ademhalingsoefeningen zodat hij zich beter kan concentreren.

Xavier: "Door te mediteren kan ik beter slapen en voel ik me zelfverzekerder. Hierdoor kan ik beter presteren tijdens een race."

Meditaties voor kinderen

Velen beginnen pas op latere leeftijd met meditatie. Maar wat als je als kind al in aanraking komt met de voordelen van meditatie, zoals beter slapen en beter met je emoties om kunnen gaan? Het is nooit te vroeg om te beginnen met mediteren. Daarom heeft Meditation Moments verschillende meditaties voor kinderen ontwikkeld.

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode

Ervaar zelf welke voordelen meditatie jou kan brengen en download de Meditation Moments app.

Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis