Gratis rustgevende meditatie muziek: 60 minuten heerlijk ontspannen

Gratis rustgevende meditatie muziek: 60 minuten heerlijk ontspannen

5 december 2020
Bewerkt op 27 maart 2024
meditatie muziek

Meditatie muziek is ontzettend krachtig voor je brein. Als je het vaak druk hebt en veel prikkels moet verwerken, is het fijn om je hoofd even helemaal tot rust te brengen met rustgevende muziek.

Meditatie muziek voor meer ontspanning

Soms is je hoofd gewoon een warrige boel. Bijvoorbeeld aan het eind van een drukke werkdag of vlak voor het slapen als je alle prikkels van de dag aan het verwerken bent.

Meditatie muziek kan je in zo'n geval helpen ontspannen en is meer dan een 'lekker deuntje'. De muziek kan je helpen om nergens anders aan te denken en je mee te laten voeren in ontspanning.

Wil je juist meer focus en inspiratie? Ook daar kan meditatie muziek bij helpen. Het is maar net welke muziek met welke frequentie je opzet. Met muziek is het namelijk mogelijk om je hersengolven 'aan te sturen'. Dat kan met speciale binaural beats.

Tip: zet rustgevende meditatie muziek aan in het openbaar vervoer of tijdens het doen van boodschappen (uiteraard wel met oortjes in), zodat je minder last hebt van de prikkels om je heen.

Binaural beats: breng je hersenen in de juiste frequentie

Binaural beats zijn muziektracks die twee verschillende geluidsfrequenties afspelen. Deze muziektracks beluister je het beste met een koptelefoon op waarbij je de ene toon in je linkeroor hoort en de andere toon in je rechteroor. Op deze manier maken je hersenen op basis van het verschil tussen de tonen een derde toon.

Deze derde toon komt overeen met bepaalde hersengolven. Je hersenen trillen namelijk op een bepaalde frequentie die zich aan kan passen aan binnenkomende tonen. Zo zorgen tonen die bijvoorbeeld trillen tussen de 0,5 tot 3 hertz (zogenaamde ‘delta-beats’) voor diepe ontspanning en tonen tussen de 14 en 30 hertz (bèta-beats) voor meer focus en concentratie.

Meditatie muziek app

Alle meditaties in de Meditation Moments app bevatten muziek. In de app staan muziektracks voor verschillende momenten van de dag (voor focus, om te relaxen, voor het slapengaan), maar ook natuurgeluiden en meditatie muziek met zang. Daarnaast vind je er ook de binaural beats. De muziektracks zijn een mooie tool om te gebruiken tijdens het mediteren.

In de app vind je voor wel 100+ uur aan rustgevende muziek die is gecomponeerd met speciale geluiden en frequenties.

De muziek is zo ontworpen dat het niet afleidend werkt, maar juist bijdraagt aan je meditatie. Maar je hoeft het natuurlijk niet te gebruiken om mee te mediteren. Je kunt de muziek ook op de achtergrond aanzetten als je aan het werk bent of als je een ontspannen sfeer in een ruimte wilt creëren.

Rustgevende meditatiemuziek – Hopeful dreams

Een fijn voorproefje? Sluit je ogen en geef je een uur lang over aan de muziek van 'Hopeful dreams'.

Deze hopeful dreams meditatie en vele andere rustgevende meditatie muziek vind je in onze Nederlandstalige meditatie app Meditation Moments. Hier vind je naast de 100+ uur relaxte muziek (o.a. binaural beats) ook 300+ geleide meditaties.

Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis
Probeer gratis
Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis