Wilco gebruikt meditatie om ’s werelds hoogste bergen te beklimmen

Wilco gebruikt meditatie om ’s werelds hoogste bergen te beklimmen

17 oktober 2022
Bewerkt op 3 juli 2024
Wilco van Rooijen

“Dromen, durven, delen en DOEN” zijn de woorden waar Wilco van Rooijen naar leeft. De ambassadeur van BosNodig is naast bergbeklimmer en avonturier, bovenal gepassioneerd mens van de natuur. Hij is de enige Nederlander die de Explorers Grand Slam heeft behaald op eigen kracht: het beklimmen van de Seven Summits en het bereiken van de Noord- en Zuidpool.

Wilco klimt in zijn puurste vorm. Hij beklom de twee hoogste bergen ter wereld (Mount Everest en K2) zonder het gebruik van extra zuurstof. Voor de avonturier is klimmen geen fysieke prestatie, maar een emotionele, mentale en spirituele reis.

Hoewel Wilco net terug is van het beklimmen van de Kachenjunga (de derde hoogste berg ter wereld), is klimmen voor hem geen doel meer op zich: “Met mijn klimmen inspireer ik andere mensen om hun dromen waar te maken. En tegelijkertijd is het mijn missie om mensen te verbinden om samen en duurzaam te leven”.

Wilco van Rooijen

Meditatie betekent voor mij verstilling, verdieping en verbinding. Verstilling betekent voor mij het ontsnappen uit de ratrace, verdieping betekent reflectie, en verbinding betekent openstaan voor de oneindige intelligentie van het universum.” Zonder dat laatste zou Wilco er niet meer geweest zijn. In 2008 raakte hij twee dagen vermist tijdens een van zijn expedities. Het is een wonder dat hij er nog is: “Als je de dood in de ogen hebt gekeken, dan weet je wat de essentie van het leven is."

Meditatie om te verdiepen en te verbinden

Het was het boek Jij bent de placebo van Joe Dispenza dat ervoor zorgde dat Wilco zich ging verdiepen in meditatie. Meditatie hielp hem om te ontsnappen aan de drukte om zich heen, om vervolgens naar de mooiste plekken in de bergen te gaan en op te gaan in de natuur. Soms voelde het zo intens dat hij het leven kon laten voor wat het was.

“Meditatie is een geweldig mooi middel om rust, verdieping en verbinding te ervaren. Ook als je hoofd vol zit of als je moe bent", zegt Wilco. Door te mediteren met de Meditation Moments app laadt hij zichzelf op, krijgt hij focus en een sterk gevoel. “Ik reset mezelf als het ware. Op deze momenten herinner ik mezelf eraan dat ik leef en waarom ik leef.”

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode

Wilco: “Ik ben een gelukkig en dankbaar mens dat alles te danken heeft aan moeder natuur.” Meditatie helpt Wilco om hier elke dag aan herinnerd te worden.

De bergbeklimmer wil de volgende boodschap meegeven: “Als mensen kunnen we meer dan we denken. We zijn allemaal uniek en hebben een enorme potentie. Dus leef je droom!”.

Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis