Isabelle: “Al die positieve quotes werkten me eerst enorm op mijn zenuwen. Nu plaats ik ze zelf”

Isabelle: “Al die positieve quotes werkten me eerst enorm op mijn zenuwen. Nu plaats ik ze zelf”

5 november 2020
Bewerkt op 9 augustus 2023
landschap

In dit artikel vertelt Isabelle over haar ervaringen met mediteren.

"Ik ben opgegroeid met meditatie, maar ben dit in de loop der jaren steeds minder gaan doen. Vier jaar geleden ben ik gescheiden en tijdens de laatste jaren van mijn huwelijk heb ik nooit meer tijd gemaakt voor meditatie, omdat ik compleet gestrest en ongelukkig was."

"Het werkte enorm op mijn zenuwen"

"In 2019 zat ik er echt doorheen en mijn nichtje was op dat moment herstellende van een zware periode. Zij postte vaak quotes van de Meditation Moments App en dat werkte me eerlijk gezegd op mijn zenuwen. Ik had zoiets van: "ja ja, allemaal leuk en aardig, maar er mag eerst wel eens iets positiefs gebeuren om me positiever te voelen."

Tot ze me begin 2020 aanraadde om de app te proberen. Toen heb ik een week lang gratis meditaties gedaan en daarna direct een abonnement afgesloten. Het was zo rustgevend. Het liefst luister ik tijdens meditaties naar de stem van een man en de stem van Michael doet gewoon iets met je, hij heeft zo’n rustig stemtimbre."

Meditatie voor meer rust in je hoofd

"Ik mediteer twee keer per dag, ’s ochtends en ’s avonds. ’s Ochtends drink ik een kop koffie en nestel me dan rustig in een stoel met een meditatie in mijn oren. Mijn kinderen weten dan: ze luistert naar Michael dus we moeten haar met rust laten.

Het heeft voor veel rust in mijn hoofd gezorgd. Ik leerde dat er niet iets positiefs hoeft te gebeuren om me positief te voelen, maar dat dit uit mezelf moet komen. Het maakte me sterker zodat ik stappen kon ondernemen."

"De app is een katalysator geweest''

"Ook ben ik echt op ontdekkingsreis gegaan naar mezelf. Tijdens mijn huwelijk was ik mezelf helemaal kwijtgeraakt en de app heeft het proces in gang gezet om mezelf weer te vinden, te groeien, sterker te worden en op die manier mijn kracht te vinden. De app is een soort katalysator geweest.

Ik ben Meditation Moments beetje bij beetje gaan volgen op sociale media, heb ook Maximum Potential van de Mastermind Academy gedaan en ben boeken gaan lezen over thema’s als hoogsensitiviteit, narcisme en verlatingsangst. En dat allemaal door met de app ‘verplicht’ tot mezelf te komen en te gaan reflecteren op wie ik ben en wat ik wil. En die quotes? Die post ik nu ook zelf op Instagram!"

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode
Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis