Model Ieke vond de rust in haarzelf terug door meditatie

Model Ieke vond de rust in haarzelf terug door meditatie

22 november 2022
Bewerkt op 3 juli 2024
Ieke Booij

Internationaal model, ondernemer en influencer Ieke Booij staat voor een gezonde en gelukkige levensstijl. Maar een goede gezondheid is niet altijd vanzelfsprekend geweest voor het 22-jarige model. Na jaren te hebben geworsteld met eetproblemen, lichaamsbeeld en lichaamsbeweging, heeft ze professionele hulp gekregen om haar eetstoornis te behandelen. En hoewel haar werk vooral gericht is op de buitenkant, helpt meditatie haar om rust te ervaren van binnenuit en terug te komen bij haar puurste en mooiste zelf.

Ieke kwam op 14-jarige leeftijd in contact met meditatie. Ze zat toen op de middelbare school en was vaak overprikkeld. “Ik zocht naar een weg om tot rust te komen en ik las in een tijdschrift over yoga en meditatie. Dit sprak me meteen aan en ik besloot me op te geven voor een yogales. Vanaf dat moment ging ik elke week naar yoga waarin we ook altijd een kwartier mediteerden en leerden over de lessen die bij yoga horen. Vanaf daar ging het balletje rollen en mediteerde ik altijd na school om mezelf tot rust te brengen, en dat hielp enorm,” vertelt Ieke.

Later kwam ze in contact met de Meditation Moments app doordat ze op YouTube een filmpje zag van Michael Pilarczyk. “Ik werd zo geraakt door al zijn woorden en toen ontdekte ik zijn app. Ik speelde elke avond een meditatie af voordat ik ging slapen, en ik begon ook elke ochtend met mijn favoriete meditatie: Dankbaarheid.”

“Ik geloof dat je er een mooier mens van wordt”

Ieke gebruikt de Meditation Moments app vooral om in het hier en nu te komen op momenten dat ze extra ondersteuning nodig heeft. Vooral de muziek uit de categorie Sound Healing brengt haar tot rust. Toen het model in New York woonde, beluisterde ze vaak de ochtendwandeling om zichzelf te gronden in een hectische stad.

Meditatie betekent voor Ieke rust, het terugkomen in zichzelf en liefde voelen voor zichzelf. Liefde die er altijd en overal is. Maar ze ziet meditatie ook als iets wat ze zelf is. “Vooral in mijn werk als model en influencer gaat het veel om de buitenkant, maar ik vind juist de binnenkant zo mooi en interessant. Meditatie brengt mij echt naar mijn puurste en mooiste zelf. Door die verbinding elke keer weer te zoeken en voelen, straal ik dat uit. En ik geloof dat je daar een nog mooier mens van wordt.”

Omdat ze al zo jong is begonnen met meditatie, merkt ze de grote voordelen van meditatie. Eigenlijk mediteert Ieke de hele dag: als ze wakker wordt, op de fiets is, als ze naar haar afspraak wandelt en tijdens shoots. “Het is iets wat in mijn lifestyle zit, wat bij mij hoort en mij verrijkt in alles wat ik doe en wil doen. Het is letterlijk magie die ik zelf creëer, best bizar toch?”

Model Ieke Booij

“Meditatie verlicht me, geeft me spirituele groei en maakt me nog meer de persoon die ik ben”

Meditatie heeft Ieke veel bijzonders gebracht. Ze is een aantal keer op retreat geweest, waarin ze zichzelf persoonlijk heeft ontwikkeld. “Tijdens het retreat deden we diepe meditaties met ademwerk waarin we wel 2 uur mediteerden. Deze zijn voor mij heel transformerend geweest. Ik zag de sterren, engelen en vele bijzondere wezens. Het bracht me naar een wereld die wij in dit ‘normale leven’ niet echt zien, maar er wel is. In mijn waarheid. Daarnaast heeft het ook veel trauma’s geheeld van vroeger. Hier ben ik tot de dag van vandaag zo dankbaar voor. Meditatie verlicht me, geeft me spirituele groei en maakt me nog meer de persoon die ik ben. Eigenlijk is het allesomvattend; het leven in zijn puurste vorm.”

Anderen inspireren

Na jarenlang geworsteld te hebben met eetproblematiek, wil Ieke nu anderen inspireren om een gezonde levensstijl te leven. Ieke ontdekte een diepe passie voor gezonde, plantaardige voeding en richtte haar eigen platform op waarmee ze anderen laat zien hoe makkelijk het is om gezond te eten, trainen en (bewust) te leven.

Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis