Alexandra: “Ik merk het meteen als ik een keer niet heb gemediteerd”

Alexandra: “Ik merk het meteen als ik een keer niet heb gemediteerd”

10 november 2020
Bewerkt op 3 juli 2024
landschap

In dit artikel vertelt Alexandra over haar ervaringen met mediteren.

"Door corona kwam ik thuis te werken en werd mijn wereld ineens een stuk kleiner. Toen ben ik gaan wandelen. De Meditation Moments App had ik eerder gedownload, maar heb ik herontdekt tijdens het wandelen. De combinatie van wandelen en mediteren werkt voor mij bijzonder prettig."

"Elke werkdag begint met een wandeling en meditatie"

"Sinds ik ben gaan wandelen en mediteren voordat mijn werkdag begint ben ik veel rustiger geworden gedurende de dag. Het zorgt ervoor dat ik de deur uitga en het is echt een momentje voor mezelf. Doe ik het een keer niet, dan merk ik dat meteen. In stilte zitten mediteren lukt mij niet goed. Ik kan het wel, maar ik vind het zelf fijn als iemand het begeleidt. Dat is juist zo fijn van geleide meditaties, waar ook ruimte is voor stilte en zelfreflectie.

’s Avonds voordat ik naar bed ga mediteer ik ook regelmatig. Slapen kan bij mij soms een drama zijn, hoe moe ik ook ben. Als ik ‘s nachts wakker word en wakker blijf liggen, dan zet ik een meditatie op en val ik in slaap. En als ik niet kan slapen dan denk ik ‘o ja ik kan ook een meditatie opzetten’ en dan lukt het wel. Dus die tool heb ik dan."

Vergroot je bewustzijn

"Doordat je mindset verandert, verandert ook je omgeving. Je ontwikkelt jezelf gedurende de jaren, maar voor mijn gevoel heb ik een aantal jaren stilgestaan en leefde ik van dag tot dag. Maar door het mediteren kom je toch in een soort bewustzijnsproces. Er is zoveel gebeurd sinds ik weer elke dag ben gaan mediteren. Ik stond weer open voor de liefde, kwam ik aanraking met een opruimcoach en ging praten met een loopbaancoach. Volgend jaar ga ik zelfs beginnen met een opleiding. Je gaat echt aan jezelf werken en dat kan ik iedereen aanraden!"

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode
Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis