Mediteren tijdens de zwangerschap met Jody Kienhuis

Mediteren tijdens de zwangerschap met Jody Kienhuis

21 februari 2024
Bewerkt op 1 mei 2024
Jody Kienhuis

Jody Kienhuis is fysiotherapeut en manueel therapeut, gespecialiseerd in het helpen van vrouwen bij het verlichten van klachten die tijdens en na een zwangerschap kunnen optreden. Jody heeft voor Meditation Moments meditaties ontwikkeld en opgenomen die je tijdens de zwangerschap en na de bevalling kunt doen.

In 2007 behaalde Jody haar diploma als fysiotherapeut en in 2011 voltooide ze haar master als manueel therapeut. Al snel ontdekte ze haar interesse in lage rug- en bekkenklachten, met een bijzondere focus op zwangerschapsgerelateerde klachten. Dit werd haar niche, een onderwerp waar ze dagenlang over kan praten.

Jody's perspectief op haar werk veranderde ingrijpend in 2018, toen ze voor het eerst moeder werd. Een half jaar na de geboorte van haar dochter keerde ze terug naar haar eigen praktijk. Op haar behandeltafel lag een moeder die zwaar geëmotioneerd was door de klachten na de bevalling. De ongelijke verdeling waarom de ene vrouw wel klachten kreeg tijdens de zwangerschap en postpartum, terwijl de andere vrouw zonder problemen door deze periode ging, raakte haar diep.

Op dat moment realiseerde Jody zich dat bepaalde klachten voorkomen hadden kunnen worden met betere voorlichting, en dat het herstel beter verloopt wanneer het lichaam meer rust krijgt. Volgens Jody zou het verschil in herstel tussen vrouwen niet zo groot mogen zijn. Deze realisatie leidde tot de oprichting van Awaken your Motherhood: een praktijk gericht op het verlichten van ongemakken die tijdens en na een zwangerschap ontstaan.

Als expert in postpartum herstel is het Jody’s missie omvrouwen te helpen hun lichaam beter te begrijpen, met behulp van een holistische benadering. Volgens Jody is het cruciaal om te begrijpen hoe de mind, body en soul samenwerken.

Zwangerschapsmeditaties in de Meditation Moments app

In haar zwangerschapsmeditaties in de Meditation Moments-app deelt Jody haar expertise. De meditaties zijn opgedeeld in verschillende momenten:

  • Algemene meditaties (leer om je bekkenbodem te ontspannen, mediteer met je partner en verschillende bodyscans)
  • Meditaties voor tijdens het eerste trimester (hier staan vertrouwen en het maken van verbinding met de baby centraal)
  • Meditaties voor tijdens het tweede trimester (inclusief een beweegmeditatie en een ademhalingsoefening voor je hart)
  • Meditaties voor tijdens het derde trimester (bereid je voor op de bevalling)
  • Meditaties voor na de bevalling (extra support tijdens het herstel van de bevalling)
meditatie zwangerschap

De zwangerschapsmeditaties met Jody zijn te vinden in de Meditation Moments app in de collectie Zwangerschap.

Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode
Wie is Jody Kienhuis?

Jody Kienhuis is fysiotherapeut en manueel therapeut, gespecialiseerd in het helpen van vrouwen bij het verlichten van klachten die tijdens en na een zwangerschap kunnen optreden.

Is het goed om te mediteren tijdens de zwangerschap?

Ja. Mediteren tijdens de zwangerschap zorgt voor meer innerlijke rust. Ook zorgt regelmatig mediteren voor meer verbinding met jezelf (en de baby!).

Deel artikel

MeditationMoments
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis