De magische volle maan - Ontdek haar diepere betekenis!

De magische volle maan - Ontdek haar diepere betekenis!

15 september 2021
Bewerkt op 2 april 2024
volle maan betekenis

De volle maan is altijd al een bijzonder natuurverschijnsel geweest. Al eeuwenlang komt de kracht van de volle maan naar voren in sprookjes, mythen en legenden. Het is elke maand weer een indrukwekkend gezicht om een perfect ronde bol in de lucht te zien. Maar wat betekent de volle maan eigenlijk écht?

Volle maan: betekenis en invloed

De volle maan heeft puur te maken met hoe de zon staat. Als we naar de maan kijken vanuit dezelfde richting waar het zonlicht komt, zien we een geheel verlichte kant van de maan. Dit kennen wij als volle maan. De maan is dan volledig verlicht en perfect rond.

De volle maan is niet alleen te omschrijven als een natuurverschijnsel die ontstaat door de positie van de zon, maar kan grote invloed hebben op onze emotionele gemoedstoestand. Zo kun je je tijdens volle maan emotioneler, onrustiger of juist geïnspireerd voelen.

De spanning van volle maan

Laten we eerst beginnen met de spanning en sensatie die de volle maan met zich mee kan brengen. Allereerst kan de volle maan invloed hebben op de spanning in de slaapkamer. Het licht van de maan zou de ovulatie zodanig stimuleren dat er verhoogde seksuele spanning is. Er zijn stellen die hopen dat de volle maan bijdraagt aan het zwanger raken.

Spanning kan echter niet alleen gekoppeld worden aan lust. Volle maan zou zelfs kunnen aanzetten tot het plegen van misdaden, het veroorzaken van ongelukken en invloed hebben op de geestelijke gezondheid van mensen. Sommigen beweren er ‘manisch’ van te worden (we zien allemaal wel waar dit woord vandaan komt).

Onrust door volle maan

Bovenstaande invloeden kunnen we al plaatsen onder de noemer onrust, maar de maan schijnt ook invloed te hebben op de nachtrust. Mensen slapen lichter. Enerzijds door het maanlicht dat in hun slaapkamer schijnt, anderzijds door de energie die vanaf de maan komt. Er zijn zelfs mensen die door volle maan de neiging hebben om te gaan slaapwandelen.

De onrust is soms ook terug te zien in het humeur van mensen. Als je niet lekker in je vel zit, kan dit beïnvloed worden door de maan. Het kan zelfs leiden tot neerslachtigheid en depressie of woede-uitbarstingen.

De positieve kanten

Maar heeft de volle maan dan geen positieve effecten? Zeker wel. De volle maan kan namelijk ook veel positieve invloed uitoefenen op mensen.

Zo kan het invloed hebben op je manier van denken en handelen in de positieve zin. Als je een beetje creatief of kunstzinnig bent aangelegd, is de volle maan een geschenk uit de hemel. Het schijnt namelijk voor veel creativiteit te zorgen en het kan zomaar zijn dat je tijdens volle maan op de leukste en origineelste ideeën komt.

Daarnaast houden boeren vaak rekening met de volle maan. Het zorgt ervoor dat de zaadjes sneller ontkiemen op het land. Ook groeien vruchten sneller en zouden ze zelfs meer sap bevatten.

Edelstenen in maanlicht

Als je bekend bent met edelstenen en hun werking ervan, weet je ook dat de volle maan hier een bijzondere werking op kan hebben. Leg je edelstenen en kristallen dus zeker in de vensterbank zodat het maanlicht erop kan schijnen. Het maanlicht reinigt edelstenen en zorgt er ook voor dat ze weer worden opgeladen.

De helende kracht van edelstenen zou zelfs aanzienlijk sterker worden door het maanlicht. Je kunt de stenen van tevoren even afspoelen met water of er een grotere kristal naast leggen voor een optimale reiniging. Er zijn mensen die op een briefje schrijven wat ze willen loslaten en dit ook naast de edelstenen leggen, zodat dit met behulp van het maanlicht kan worden bewerkstelligd.

edelstenen bij volle maan

Volle maan meditatie

Naast de energie die je kan krijgen van de volle maan, is het ook fijn om wat extra rust op te zoeken in deze periode. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van een volle maan meditatie. Richt je tijdens een volle maan meditatie op het manifesteren van je intenties en het bereiken van je doelen.

Vind je het lastig om je intenties concreet te maken of ben je snel afgeleid tijdens het mediteren? In onze app vind je veel tips en inspiratie om door middel van geleide meditatie een (succes)volle maan meditatie te doen. Of doe mee met onze maandelijkse volle maan meditatie.

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode
Welke invloed heeft de volle maan?

Volle maan kan een grote invloed hebben op je emotionele gemoedstoestand. Zo kun je je tijdens volle maan emotioneler, onrustiger of juist geïnspireerd voelen.

Kan ik onrust ervaren tijdens de volle maan?

Ja, tijdens volle maan kun je onrustig slapen of niet lekker in je vel zitten. De volle maan kan zelfs leiden tot neerslachtigheid en depressie of woede-uitbarstingen.

Wat betekent de volle maan op spiritueel gebied?

Sommige mensen ervaren tijdens volle maan meer creativiteit. De volle maan kan ook een bijzondere werking hebben op edelstenen. Het maanlicht tijdens de volle maan kan edelstenen reinigen en ze weer opladen. 

Je kunt de dingen die je los wilt laten opschrijven op een briefje en deze naast je edelstenen leggen, zodat het maanlicht hierbij kan helpen.

Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis