Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌸

Mediteren voor meer rust in je hoofd

25 mei 2020

Mediteren voor meer rust in je hoofd

rust in je hoofd

Ervaar je vaak stress en loopt je hoofd vaak over? Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd? Mediteren is een manier om te ontspannen, je gedachten op pauze te zetten en stress de baas te blijven.

Minder stress, meer rust in je hoofd

Je hebt het vast vaker gehoord: langdurige stress is erg ongezond voor je lichaam. We leven in een tijd met veel mogelijkheden en kansen, maar ook een tijd waarin er veel van ons gevraagd wordt. Meer dan ooit raken mensen opgebrand en uitgeput. Iedereen kent wel iemand die een burn-out heeft of heeft gehad!

Veel stress, bijvoorbeeld van je werk, zorgt voor hoge cortisolwaarden in je bloed. Het hebben van chronisch verhoogde cortisolwaarden is erg slecht voor je gezondheid en kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je immuunsysteem verzwakt.

Gelukkig kun je hier wat aan doen. Regelmatig mediteren kan helpen om de cortisolwaarden in je bloed te verlagen, beter te ontspannen en meer rust in je hoofd te ervaren. Met andere woorden: door te mediteren kun je stress verminderen.

Voel je positiever en gelukkiger

Als je mediteert geef je jezelf rust. Je probeert je gedachten niet te stoppen, maar schenkt er op dat moment geen aandacht aan. Hierdoor ben je bewuster van het huidige moment en kun je jouw emoties beter onder controle houden; ze maken je niet zo snel meer onrustig. Het geeft je een fijne peace of mind.

Wist je dat mediteren jouw stresshormonen verlaagt, maar je gelukshormonen juist verhoogt? Regelmatig mediteren zorgt dus voor een groter gevoel van innerlijk geluk! Hoe rustiger je je voelt in je lichaam en mind, hoe prettiger je door het leven gaat. Je kunt tegenslagen beter aan, kunt stress beter handelen en voelt je positiever.

Benieuwd naar meer positieve effecten van mediteren?


Mediteren hoeft niet moeilijk te zijn

Regelmatig mediteren hoeft niet moeilijk te zijn. Integendeel zelfs! Je kunt het overal en altijd doen. Als je pauze hebt op je werk, in de wachtkamer van de tandarts of zelfs op het toilet. Het enige wat je nodig hebt is een paar minuten van je tijd.

Om het je nog makkelijker te maken hebben we in de Meditation Moments App meditaties opgenomen die je kunt gebruiken voor specifieke momenten (van de dag). Denk bijvoorbeeld aan ochtendmeditaties, meditaties voor meer inspiratie, maar ook meditaties voor meer ontspanning en rust in je hoofd. Zo kun je op elke moment van de dag meer ontspanning en rust vinden.

Je kunt een lange meditatie doen van een half uur als je meer tijd hebt (of het Ă©cht even nodig hebt als calm down momentje). Maar ook als je weinig tijd hebt kun je mediteren. Er staan meditaties in de app van 10 of zelfs 3 minuten!

Gratis rustgevende meditatie – Rust in je hoofd 

Probeer onderstaande gratis meditatie uit. Deze fijne rustgevende meditatie behoort tot de categorie ‘Rust in je hoofd’ in de Meditation Moments App.

Naast deze rustgevende meditatie vind je in de Meditation Moments App nog veel meer fijne meditaties voor meer rust in je hoofd. Download de Meditation Moments App in de App Store of Google Play.

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.