Daphne: “Na vier weken mediteren heb ik mijn medicatie gehalveerd”

Landschap

In dit artikel vertelt Daphne over haar ervaringen met mediteren.

"Mediteren deed ik al heel lang, maar toen ik vier jaar geleden in een burn-out terechtkwam ben ik ermee gestopt. Hierdoor ging het alleen maar slechter met me. Tot ik op Facebook een ademsessie voorbij zag komen van Meditation Moments en dacht “die ga ik proberen”. Ik ben begonnen en niet meer gestopt."

"Ik ga weer mediteren en zie wel wat er gebeurt"

"Tijdens mijn burn-out heb ik vier jaar lang medicatie tegen angstaanvallen gehad en na vier weken mediteren heb ik die gehalveerd. Thuis en op het werk gaat het beter, ik ben minder opgefokt en ik kan weer sporten. Allemaal naar aanleiding van “ik ga weer mediteren en ik zie wel wat er gebeurt”.

Ik woon met een man samen in huis en die laat nog weleens wat slingeren. Vroeger zou ik dan helemaal uit m’n slof schieten, maar nu kan ik gewoon rustig reageren. Mijn relatie met hem is verbeterd, maar bijvoorbeeld ook met mijn collega’s. Ik ben veel rustiger en trek me niet meer van alles wat aan. Voorheen reageerde ik veel uit emotie en voelde ik me snel persoonlijk aangevallen, maar nu kan ik veel meer afstand nemen en er even rustig over nadenken."

"Zelfs de band met mijn hond is beter geworden"

"Zelfs de band met mijn hond is beter geworden sinds ik ben gaan mediteren. Ik was altijd redelijk gestrest en als ik dat ben wordt mijn hond (met een rugzakje) dat ook. Nu komt hij elke avond tijdens het mediteren bij me liggen, wat hij voorheen nooit deed. Ik hoor zijn ademhaling dan helemaal rustig worden. En als ik overeind kom dan hoor ik hem bijna denken: “Baasje, wat doe je? Ik blijf nog even liggen”. Echt heel erg fijn."

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis
Start gratis trial
Deel artikel

MeditationMoments
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis