Samen mediteren met SharePlay

Samen mediteren met SharePlay

20 juni 2022
Bewerkt op 9 augustus 2023
SharePlay

Wil je samen met anderen mediteren, terwijl jullie allemaal op een andere locatie zijn? Bijvoorbeeld elke avond een korte meditatie met vrienden, om elkaar te motiveren een momentje rust te nemen? Of mediteren met je partner die op reis is, omdat jullie dat thuis ook altijd doen?

Dat is nu mogelijk met SharePlay!

Wat is SharePlay?

SharePlay is een functie van de FaceTime-app waarmee je samen met anderen via een FaceTime-gesprek muziek kunt luisteren of films kunt kijken. De Meditation Moments app ondersteunt SharePlay, waardoor je nu ook samen naar meditaties in de app kunt luisteren.

Je kunt zelfs premium meditaties delen met mensen die zelf een gratis versie van de app hebben. En zelfs met mensen zonder account.

Hoe gebruik je SharePlay?

  1. Start een FaceTime-gesprek.
  2. Ga naar het beginscherm en open Meditation Moments (maar stop het gesprek niet).
  3. Selecteer een meditatie en druk op de afspeelknop.
  4. Er verschijnt nu een melding dat je materiaal via SharePlay gelijktijdig kunt afspelen. Druk in deze melding op ‘SharePlay’.
  5. De personen die deelnemen aan het gesprek selecteren op ‘Neem deel aan SharePlay’.
  6. De meditatie of muziektrack wordt nu gelijktijdig voor alle deelnemers afgespeeld.

Met wie kun je luisteren?

Om SharePlay te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat alle deelnemers iOS 15.1 op hun iPhone of iPadOS 15.1 op hun iPad hebben. Alleen dan is SharePlay mogelijk. Met een nieuwere software-update lukt dit ook. Vervolgens kan iedereen een gesprek starten en een meditatie delen.

Let op: het is handig als degene met wie je wilt luisteren, de Meditation Moments app op zijn of haar mobiel of tablet heeft staan. Zo niet, dan krijgt diegene een melding om de app te installeren. Hierna opent de app gelijk de gedeelde meditatie.

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode
Deel artikel

MeditationMoments
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis