Van negativiteit naar positiviteit door meditatie (+ uniek gesprek met Deepak Chopra)

Van negativiteit naar positiviteit door meditatie (+ uniek gesprek met Deepak Chopra)

15 mei 2021
Bewerkt op 21 december 2022
natuur

Als je gevoelens van angst en onvrede kunt omzetten in liefde, kracht en positiviteit, ontstaat er magie. Dan kan jouw innerlijke reis naar rijkdom en overvloed beginnen. Lees in dit artikel hoe meditatie hier een krachtige manier voor is.

Tip: de podcastaflevering van Michael Pilarczyk en Deepak Chopra aan het einde van dit artikel gaat hier uitgebreid op in.

Focus op negativiteit

Stel, je hebt zojuist een presentatie gegeven. Van de 10 mensen die in het publiek zaten, krijg je 9 zeer positieve reacties. Eén persoon was echter niet zo tevreden en geeft je commentaar. Waar denk je dat je je mee bezighoudt als je aan het einde van de dag naar huis rijdt? Waarschijnlijk met die ene negatieve opmerking. De positieve reacties ben je snel vergeten, maar een negatieve opmerking blijft lang hangen.

Ook in ons dagelijks leven werkt dit zo. Velen van ons houden zich, bewust of onbewust, bezig met wat (nog) niet goed gaat of wat er (nog) niet is. Ze klagen bijvoorbeeld over te weinig zelfvertrouwen, voelen zich financieel niet stabiel of vinden het jammer dat ze geen intieme liefdesrelatie hebben.

En waarschijnlijk denken ze: als ik wel veel zelfvertrouwen heb, wel financieel stabiel ben of wel een intieme liefdesrelatie heb, dan ben ik pas echt gelukkig.

Deze mentaliteit van gebrek en schaarste verhindert ons om echte innerlijke rust, acceptatie en voldoening te ervaren. Je bent op zo’n moment niet bezig met al het moois om je heen, maar met negativiteit en schaarste.

Deze cyclus wordt hoogstwaarschijnlijk niet doorbroken als je eenmaal financieel stabiel bent of in die goede relatie zit. Op dat moment zullen er andere dingen zijn waar je niet tevreden mee bent.

Meditatie voor innerlijke rust en acceptatie

Hoe kun je deze diepe gevoelens van beperking en angst omzetten? En je bewustzijn, energie en intuïtie richten op het ervaren van innerlijke kracht, liefde en overvloed in je leven? Want pas vanuit die staat kunnen magische dingen ontstaan en heb je toegang tot de onbegrensde mogelijkheden van het leven.

Meditatie is hier een prachtige manier voor. Als je mediteert, oefen je om je aandacht te richten op je ademhaling, een stem of muziek. Je bent je volledig bewust en laat je niet afleiden door (negatieve) gedachten. Dit geeft ruimte in je geest en kan een diep gevoel van dankbaarheid veroorzaken.

Mediteer je elke dag een paar minuten? Dan kun je hier na een paar dagen al positieve effecten van ervaren. Je zult merken dat je nieuwe energie en helderheid krijgt, minder piekert, creatiever wordt en beter slaapt. Je brein ontwikkelt zich en wordt gezonder. En dat ga je merken! Daarnaast is meditatie een manier om een bepaalde staat te bereiken die je in verbinding stelt met je eigen hogere bewustzijn. Dit kan een toegangspoort vormen tot contact met de Kosmische Intelligentie.

Awakening consciousness met Deepak Chopra

In zijn nieuwste podcastaflevering spreekt Michael Pilarczyk samen met Deepak Chopra over de innerlijke weg naar rijkdom en overvloed, waar ook meditatie een onderdeel van is. Deepak Chopra is teacher op het gebied van meditatie, welzijn, gezondheid en bewustzijn én auteur van 92 boeken over deze thema’s. Zijn nieuwste boek ‘De spirituele les van rijkdom’ wordt tijdens deze podcastaflevering uitgebreid besproken.

Luister hier de volledige aflevering.

Wie is Deepak Chopra?

Deepak Chopra is leraar in meditatie, welzijn, gezondheid en het vergroten van bewustzijn. Hij schreef 92 boeken, waaronder bestseller Abundance.

Hoe zet je negativiteit om in positiviteit?

Meditatie is een praktische tool om negatieve gedachten los te laten en dankbaarheid te ervaren. Tijdens het mediteren, richt je je aandacht op je ademhaling, een stem of muziek. Hierdoor ben je volledig in het nu en is er geen ruimte voor negativiteit.

Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis