Terry Groenen van Inbetween Models zet meditatie in op persoonlijk en professioneel vlak

Terry Groenen van Inbetween Models zet meditatie in op persoonlijk en professioneel vlak

31 mei 2023
Bewerkt op 9 augustus 2023
Terry Groenen In Between Models

Als oprichtster van het all-inclusive modellenbureau Inbetween Models, weet Terry Groenen dat je mentaal goed voelen belangrijk is als je succes wilt behalen op persoonlijk en professioneel gebied. Terry begon met mediteren omdat ze weer in haar eigen kracht wilde staan. Nu helpt ze haar modellen om hetzelfde te doen.

Terry startte haar persoonlijke ontwikkelingsreis in een periode dat het minder goed met haar ging. “Ik merkte dat ik het gewoon even niet meer wist en dat er dingen in mijn leven moesten veranderen. Ik wilde weer in mijn eigen kracht staan,” vertelt ze. Uit verschillende hoeken hoorde ze dat meditatie hierbij zou helpen, waarna ze besloot om het een kans te geven.

“In het begin was ik er helemaal niet goed in”

Haar liefde voor meditatie was iets dat moest groeien. “Toen ik meditatie net ontdekte, was ik er helemaal niet goed in. Ik vond het heel zwaar en werd er eigenlijk alleen maar meer geïrriteerd door. Dit terwijl ik in boeken las dat het zo goed hielp tegen stress en negatieve emoties.”

“Ik dacht dat het de bedoeling was dat je je hoofd helemaal leeg zou maken en dat meditatie niet voor mij was weggelegd. Totdat ik merkte dat hoe vaker ik oefende, hoe makkelijker het werd,” vertelt ze. Nu ziet Terry meditatie als onderdeel van haar dagelijkse routine en helpt het haar om de dag fris te starten, zodat ze hier de hele dag nog profijt van heeft. “De rust die ik ervaar in mijn hoofd zorgt ervoor dat er ruimte vrijkomt voor nieuwe energie en frisse moed.”

Terry Groenen

“Na een meditatie is mijn hoofd scherper”

Voor Terry zit de kracht van meditatie in het prioriteren van een momentje voor zichzelf. Vooral op drukke momenten merkt ze dat dit nog wel eens een uitdaging kan zijn. “Een meditatiemoment zorgt ervoor dat ik even op de rem trap om een pauze te nemen.” Na het mediteren merkt ze dat ze een stuk creatiever is, minder stress heeft en beter beslissingen kan maken.

Terry gebruikt de Meditation Moments app iedere dag. En dit is ook iets wat ze aan haar modellen meegeeft. Als oprichtster van het modellenbureau Inbetween Models, streeft ze naar een diverse en gezonde mode-industrie. Het mentale welzijn van haar modellen staat hierbij voorop. “Wanneer een model goed in zijn of haar vel zit, zie je dat ook aan de buitenkant.”

De tools die ze zelf tijdens haar persoonlijke ontwikkelingsreis heeft ontdekt, deelt ze nu met haar modellen. “Ik wil mijn modellen begeleiden tijdens hun reis naar zelfliefde. We kijken samen naar hun trauma’s en triggers en proberen deze te verwerken.” Meditatie is hier een groot onderdeel van. Het mooie aan meditatie is dat het je helpt om de kracht in jezelf weer te vinden.

Ervaar zelf wat meditatie voor jou kan betekenen.

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode
Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis