Patricia: “Mijn zoontje vraagt nu zelfs: Mama, mag ik alsjeblieft de lange versie luisteren?”

Patricia: “Mijn zoontje vraagt nu zelfs: Mama, mag ik alsjeblieft de lange versie luisteren?”

15 november 2020
Bewerkt op 9 augustus 2023
landschap

In dit artikel vertelt Patricia over haar ervaringen met mediteren.

"Door mijn hoogsensitiviteit ervaarde ik vaak innerlijke onrust en ik ben altijd al zoekende geweest naar hoe ik wat meer rust kon vinden. Door een burn-out ben ik op een gegeven moment in therapie gegaan en kreeg ik ademhalingsoefeningen en meditatie als tools mee. Dit voelde ontzettend goed. Uiteindelijk ben ik bij de Meditation Moments App terechtgekomen, waar ik en ook mijn zoontje veel voordelen van ervaren."

"Als ik een paar dagen niet mediteer komt die onrust weer terug"

"Nog steeds stap ik af en toe in de valkuil van niet elke dag mediteren. Als ik het druk heb maak ik onbewust de keuze om dit niet te doen. De app is dan geweldig om even weer terug te gaan naar wat heb ik nodig. Mediteren helpt me vooral om innerlijke rust te hebben, beter te concentreren en niet zo snel gestrest te raken als het even tegenzit. Als ik een paar dagen niet gemediteerd heb merk ik dat die onrust weer terugkomt. En dan denk ik ‘hoe kan dat nou?’ Nou, hierdoor."

“Laatst reed ik naar mijn werk toen mijn tasje met al mijn eten erin op de trambaan viel. Mijn broodtrommeltje en appel rolden zo de baan op. Dit is echt een voorbeeld van een situatie die vroeger mijn hele dag bepaald zou hebben. Maar nu viel het me op hoe rustig ik bleef. Ik dacht ‘vervelend, maar dan moet ik straks even eten kopen in de pauze’. Onbewust maakte ik een positieve switch waardoor het mijn stemming en dag niet verpestte. Dit is wat meditatie voor mij doet.”

Meditatie met zoontje

"Ook mijn zoontje maakt gebruik van de app. Hij is erg gevoelig voor prikkels en zeker slapen is altijd een probleem geweest. In zijn hoofd kan hij de dag niet goed afsluiten. Ook maakt hij het stofje melatonine niet goed aan, wat hij daarom extra moet innemen. Maar ik wilde niet dat hij dit zijn hele leven moest blijven doen. Omdat meditatie voor mij goed helpt, wilde ik dit ook voor hem proberen.

Hij vond het zelf heel spannend om met app te beginnen en door zijn angststoornis ook wel een beetje eng. Toen ben ik creatief geweest en heb ik de meditatie De wensboom uitgeschreven en een paar weken voor het slapengaan aan hem en zijn zusje voorgelezen. Na een paar weken wilde toch wel naar de app luisteren en inmiddels is Van je hoofd naar je voeten zijn favoriet. Hij vraagt zelfs: ‘Mam, mag ik alsjeblieft de lange versie luisteren?’

Nu is het een standaard bedritueel geworden en helpt het hem om rustiger in slaap te vallen. Voor Tim is het wat meer nodig dan voor zijn zusje Eva, maar voor ieder kind zou mediteren goed zijn. We merken zoveel verschil. Voorheen kwam hij ’s nachts vaak zijn bed uit, maar nu blijft hij meer liggen en slaapt hij veel beter door."

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode
Deel artikel

MeditationMoments
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en veel ontspannende momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis