Therapeut Joni zet meditatie in bij rouwverwerking

Therapeut Joni zet meditatie in bij rouwverwerking

25 november 2020
Bewerkt op 9 augustus 2023
ambassadeur Joni

Als psychosociaal therapeut richt Joni Rappange zich op rouw en verlies met haar eigen praktijk "Praktijk Verder". En nu heeft Joni zich aangesloten bij Meditation Moments als ambassadeur. Ze weet dat het voor haar cliënten belangrijk is om rust in je hoofd te creëren. De Meditation Moments app maakt het mogelijk om dagelijks tot rust te komen door ook thuis geleide meditaties en visualisaties te kunnen volgen.

Joni maakte kennis met Meditation Moments door haar partner die een online cursus bij Michael Pilarczyk (mindset- en mindfulness coach en medeoprichter van Meditation Moments) heeft gevolgd. Inmiddels maakt ze zelf dankbaar gebruik van de app en vallen zelfs haar kinderen in slaap met een meditatie op de achtergrond. Joni gebruikt zelf de app het liefst na een drukke dag om in slaap te vallen, tussen sessies door om tot rust te komen of bij klusjes die ze uitstelt. De muziek in de app helpt haar om beter te focussen.

Maar ook in haar werk gebruikt Joni de Meditation Moments app. Door haar eigen ervaring en kennis op het gebied van rouw is haar missie: "rouw en alle gevoelens die hierbij komen kijken onderdeel maken van het leven." Het gaat volgens haar niet om het accepteren van het verlies, maar om het accepteren van de gevoelens die bij dit verlies komen kijken. Het "gevecht" dat haar cliënten ervaren is vaak uitputtend. Tijdens de begeleiding leren mensen stil te staan bij het verlies zodat er een nieuw evenwicht ontstaat. Ze maakt onder andere gebruik van (geleide) meditaties en visualisaties. “De app is hierop een mooie aanvulling en helpt mensen om het ook thuis toe te passen. Het is erg laagdrempelig en handig vormgegeven zodat het simpel is in gebruik.”

Joni

Joni’s cliënten hebben vaak het idee vast te lopen in hun rouw – ze willen verder maar weten niet hoe. Ze helpt haar cliënten hierbij door stil te staan bij hun gevoelens. Dit klinkt makkelijker dan het is. “In de praktijk vechten we hard tegen gevoelens die ons zeker bij rouw kunnen overvallen, zoals verdriet, boosheid en angst,” zegt Joni.

Meditatie is een prachtige tool om stil te staan bij je gevoelens. Door je bewust te zijn van je ademhaling, emoties en gedachten ontstaat er rust.

“Hoewel sommige mensen weerstand voelen om te beginnen met mediteren, merken ze al snel de voordelen die meditatie met zich meebrengt. De meeste mensen zijn dan ook enthousiast na het gebruiken van de app,” zegt Joni. Meditatie is niet voor iedereen, maar ze heeft in haar praktijk veel positieve voorbeelden gezien. Ook na de begeleiding blijven haar cliënten de app gebruiken. Het helpt hen om een rustmoment te creëren en om in contact te blijven met zichzelf en alle gevoelens die daarbij horen.

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis
Start gratis proefperiode
Deel artikel

MeditationMoments
Slaap beter en stress minder met Meditation Moments - de #1 app voor meer rust in je hoofd. Meer dan 1 miljoen mensen gingen je al voor!


Probeer Meditation Moments Premium 7 dagen gratis