Meditation Moments voor kinderen

Leren mediteren brengt voordelen met zich mee op iedere leeftijd. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Meditation Moments heeft meditaties, slaapliedjes en yogalessen die speciaal zijn gemaakt voor kinderen.
Probeer gratis
kids-header-light.png

Bekend van

Maak kennis met mindfulness op jonge leeftijd

Niet alleen volwassenen zitten veel in hun hoofd. Kinderen kunnen hier ook last van hebben! Voor kids kan dit eruitzien als: niet in slaap kunnen vallen, hoofdpijn of buikpijn hebben of nieuwe dingen uit de weg gaan. Wat als we kinderen al op jonge leeftijd kennis laten maken met meditatie en mindfulness? Niet alleen helpt meditatie kinderen om rustig te worden; het helpt ze beter leren omgaan met alle verschillende emoties die bij het kind-zijn horen.

kindermeditatie

Kindermeditaties voor meer rust, focus en betere slaap!

De Kids collectie in de Meditation Moments app staat vol met meditaties die speciaal zijn gemaakt voor kinderen. De kindermeditaties vertellen een verhaal met een verborgen boodschap. Kinderen leren tijdens het luisteren om zich te ontspannen, beter te ademen en hun angsten en zorgen los te laten.

Slaapliedjes voor een goede nachtrust

Als kinderen zich zorgen maken, kunnen ze moeite hebben om in slaap te vallen. Daarom hebben we de muziekcollectie Lullabies toegevoegd aan de Meditation Moments app. Lullabies zijn rustgevende slaapliedjes die kinderen helpen om beter te slapen. Luister naar de slaapliedjes voor het slapengaan of voor een dutje.

slaapliedjes nachtrust

Kinderyoga met Marieke

Als ouders kunnen we allemaal wel wat meer ontspanning gebruiken. Maar vaak vergeten we dat hetzelfde geldt voor onze kids!

Yoga voor kinderen laat kids op een speelse manier kennismaken met yoga en mindfulness. Als ouder kun je ook meedoen. Wees niet verbaasd als je moet zoemen als een bij of grommen als een leeuw. Misschien merk je wel dat deze leuke ontspanningstechnieken ook wonderen verrichten voor volwassenen.

White noise voor baby's

White noise voor baby's

Baby’s en kinderen vinden het soms moeilijk om in volledige stilte te slapen. White noise is een stabiel, zoemend geluid dat op de achtergrond kan worden afgespeeld. Het helpt baby’s om sneller in slaap te vallen. En onderzoek heeft dit bewezen!

Meditatie helpt kinderen zich beter te voelen. Vele ouders en kinderen gingen je al voor!

Shirly
Heel blij met deze app
Wat heb ik al vele uurtjes genoten van de mooie meditaties en muziek. Mijn dochter van 8 valt elke avond met "Michael muziek" in slaap, ook de kindermeditaties vind ze geweldig. Ons leventje is veranderd door jullie geweldig ontwikkelde app.. slapen was voor ons altijd lastig maar nu vinden we het heerlijk om te luisteren naar de muziek of meditaties. BEDANKT!!!
Lisa P.
Rust in ons gezin
Elke dag brengt deze mooie app liefde, dankbaarheid en rust in ons gezin. De inspirerende luisterboeken en de fijne meditaties en muziek zijn van enorme toegevoegde waarde ❤️🙏
Eline
Beste app
Wat ben ik blij met deze app! Ik gebruik hem nu 10 maanden elke dag. De meditaties en de boeken zijn fantastisch! Het heeft mij uit mijn burnout getrokken, geeft mij rust en heb weer zelfliefde gevonden. Zelfs mijn dochter van 12 gebruikt hem nu om te kunnen slapen. Dank je wel MM 🙏
Thijs
Echt een aanrader!
Dit is de eerste meditatie app die ik al voor langere tijd gebruik. Fijne meditaties met de rustgevende stem van Michael, grote keuze in verschillende korte en langere meditaties. Een extra grote plus de meditaties voor kinderen, mijn twee zonen luisteren er elke avond naar bij het gaan slapen.
Sophie
Leuk voor het slapengaan!
Samen met mijn dochter van 6 net gedaan voor het slapen, de Maangroet. Dikke knuffel toen we klaar waren. 🙏
Anna
Heel blij mee!
Heeeel blij mee! 🙌 Alle vier de kinderyogalessen al meerdere keren gedaan. Mijn dochter (5) vraagt steeds: is er al een nieuwe bij? ❤️
Margot
Beter in slaap vallen
Superleuk om samen te doen! Mijn dochter van 6 valt veel beter in slaap sinds zij voor het slapen gaan de Meditation Moments App luistert.
Saskia
Mijn zoon vindt het erg leuk!
Mijn zoon (4) en ik hebben al twee kinderyogalessen gedaan. Hij vond het ook erg leuk! Hopelijk volgen er snel nog veel meer. 🙏✨

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van kindermeditatie?

Kinderen die al jong leren mediteren, nemen dit de rest van hun leven mee. Dit zijn een aantal positieve effecten van kindermeditatie:

  • Kalmer en rustiger worden
  • Beter concentreren
  • Zelfvertrouwen vergroten
  • Meer fantasie en creativiteit
  • Beter slapen
  • Beter omgaan met emoties
Op welke leeftijd kunnen kinderen beginnen met mediteren?

Meditatie is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. Uit onderzoek blijkt dat kinderen pas vanaf de leeftijd van 4-5 jaar een volledig ontwikkeld bewustzijn hebben. Toch kunnen ze al eerder beginnen met meditatie. Voor de jongste meditatiebeoefenaars zal meditatie er meer uitzien als bewust bewegen. Vanaf de leeftijd van 3-4 jaar kunnen ze zich op een verhaal focussen.

Wat is kinderyoga?

Kinderyoga is eigenlijk niets anders dan normale yoga, maar dan aangepast aan de behoeften en ontwikkeling van kinderen. Het is haast onmogelijk om een kind een perfecte yogareeks te laten uitvoeren, en gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Kinderyoga laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met yoga en mindfulness, zodat ze leren hoe ze zelf rustig kunnen worden, hun energie kwijt kunnen, en beter met hun gevoelens kunnen omgaan.

Wat zijn de voordelen van kinderyoga?

Kinderyoga helpt bij het verminderen van stress en zorgt voor een kalme geest. Ook helpt yoga kinderen om beter met hun emoties om te leren gaan die bij het kind-zijn horen. Op fysiek gebied, is yoga voor kinderen goed voor het verminderen van pijntjes en zorgt het ervoor dat kids fit en flexibel blijven.

Wat is een goede kindermeditatie app?

De Meditation Moments app heeft kindermeditaties, slaapliedjes en kinderyoga. Meditation Moments is de #1 meditatie app in Nederland met een gemiddelde beoordeling van 4.9 sterren.

Hoe leer je een kind mediteren?

Allereerst is het belangrijk om een rustige en comfortabele plek te zoeken. Laat hem of haar lekker en comfortabel zitten of liggen. Onthoud dat er geen eisen of verplichtingen zijn! Verder kan het fijn zijn om er een ritueel van te maken. Je kunt bijvoorbeeld samen de dag afsluiten door te mediteren voor het slapengaan.

Wat is de beste kindermeditatie voor een goede nachtrust?

Kinderen kunnen ook last hebben van een vol hoofd, waardoor ze moeilijk in slaap kunnen vallen. Probeer eens de kindermeditatie Sterrenhemel eens voor betere slaap. Of neem afscheid van piekergedachten in de meditatie Piekeraartjes.

Hoe kunnen kinderen beter slapen?

We raden aan om de kindermeditaties uit de collectie Kids of de slaapliedjes uit de collectie Lullabies te luisteren voor het slapengaan. Ook de kinderyogales Maangroet is geschikt om in de avond te doen. In deze yogales groet je de maan, zodat je heerlijk rustig kunt gaan slapen.

Voor baby’s kan het luisteren naar white noise ook helpen om beter te slapen. Dit is ook bevestigd door onderzoek. Lees meer over white noise voor baby’s en het onderzoek op onze blog.

Waar vind ik de kindermeditaties in de Meditation Moments app?

Open de app, navigeer naar Ontdekken en klik op Kids.

Probeer Meditation Moments 7 dagen gratis

Laat kinderen op jonge leeftijd kennismaken met meditatie en mindfulness. Na aanmelding krijg je ook direct toegang tot de 300+ meditaties, muziektracks, programma’s en luisterboeken uit de Meditation Moments app.

Door het versturen van dit formulier gaat u akkoord met het aanmaken van een account en met onze Algemene voorwaarden en privacy policy.

meditation-1.svg
#1 meditatie app
in Nederland
Star 6-1.svg
4.9 sterren
gemiddelde beoordeling
award-1.svg
60K+ beoordelingen
in de App Stores
users-1.svg
1M+ gebruikers
op alle platformen