Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌸

10 positieve affirmaties om beter te slapen

10 februari 2022

10 positieve affirmaties om beter te slapen

positieve affirmaties

Je hebt vast weleens een moment gehad waarop je vlak voor het slapen nog erg druk was. Bijvoorbeeld omdat je tot diep in de nacht werkte aan een deadline of nog lang aan het studeren was.

Als je op zo’n moment gaat slapen, ben je met je gedachten nog volledig bij die werkopdracht of dat studieboek. Je geeft je geest en lichaam geen kans om te ontspannen.

Rust in je hoofd hebben is belangrijk als je lekker wilt slapen. En daar kunnen positieve affirmaties bij helpen!

Probeer de affirmaties in de Meditation
Moments app

Creëer een fijne slaaproutine

Om wél beter in slaap te vallen en rustig te slapen, is het fijn om een slaaproutine voor jezelf te creëren. Dit klinkt misschien groter dan het daadwerkelijk is en hoeft te zijn.

Met een slaaproutine bedoelen we puur een kleine routine of simpel ritueel dat je elke avond uitvoert voordat je jouw bed in duikt. Hiermee maak je jouw lichaam en mind klaar voor de nacht.

Hiervoor zijn vooral rustige activiteiten geschikt die niet te veel lichamelijke of mentale inspanning vereisen. Zet elke avond je wekker om jezelf eraan te herinneren dat je slaaproutine begint. Je bepaalt uiteraard zelf de tijd. Misschien vind je het fijn om je rond 7 uur al klaar te maken voor de nacht; of misschien vind je een half uurtje voor bedtijd op tijd genoeg.

Wekker gezet? Dan begin je met jouw avondactiviteiten. Dit mag je 100% vrij invullen. Je kunt lekker wat yoga-oefeningen doen, een fijn boek lezen, lang badderen of wat muziek luisteren. En je kunt positieve affirmaties beluisteren!

slaapaffirmaties

Ook interessant: Wat is de betekenis van affirmaties?

Wat zijn slaapaffirmaties? 

Affirmaties zijn positieve zinnen, een soort mantra’s, die je voor jezelf herhaalt en die jouw mind en werkelijkheid bepalen. Je gaat anders denken en hierdoor anders handelen.

Slaapaffirmaties zijn – zoals de naam al doet vermoeden – affirmaties die geschikt zijn om te luisteren, spreken of schrijven voordat je gaat slapen. Ze helpen je om de dag af te sluiten en rustig de nacht in te gaan.

Stel, je doet mee aan een hardloopwedstrijd en je krijgt het behoorlijk zwaar. De finish is bijna in zicht, maar je moet nog een stukje door. Je praat jezelf moed in: ‘je kan het, ‘kom op, nog een klein stukje’, ‘je bent er bijna, nog even doorzetten.’ Ook dat zijn affirmaties. Je gaat het geloven, je gaat ernaar handelen en uiteindelijk stap je gewoon over die finishlijn. 

Hoe slaap je met affirmaties?

Positieve affirmaties kun je gebruiken door deze elke avond voor het slapengaan te luisteren, hardop te herhalen en/of op te schrijven. In de Meditation Moments app staan fijne tracks met verschillende affirmaties die je kunt beluisteren voordat je gaat slapen.

Zet ze op, ga lekker liggen en luister naar de stem en de krachtige affirmaties. De tracks stoppen vanzelf; dus het is niet erg als je ondertussen lekker in slaap bent gevallen.

Door dit in bed te doen, ben je met je volledige focus bij deze positieve slaapaffirmaties. Dat wil zeggen: je bent niet met je gedachten bij alle andere dingen die je moet, vindt, doet of denkt.

Als je in bed ergens over piekert, is dat vaak het laatste waar je mee gaat slapen en het eerste waar je weer mee wakker wordt. Door positieve affirmaties vervang je eventuele zorgelijke gedachten door positieve gedachten.

10 krachtige en positieve affirmaties

  1. Ik ben dankbaar voor mijn lichaam en geef het nu de kans om te ontspannen.
  2. Ik heb mijn best gedaan vandaag en mag gaan opladen. Morgen liggen er weer nieuwe kansen op me te wachten.
  3. Ik ga heerlijk slapen en word uitgerust wakker.
  4. Ik ben dankbaar voor vandaag.
  5. Ik kan niet wachten op wat morgen me gaat brengen.
  6. Mijn goede nachtrust geeft me de kracht om mijn angsten en twijfels te overwinnen.
  7. Ik ben het waard om te ontspannen en te dromen.
  8. Ik val moeiteloos in slaap en geniet van een heerlijke nachtrust.
  9. Ik ben gezond en bedank mijn lichaam door heerlijk te slapen.
  10. Ik ben dankbaar voor de kansen die vandaag op mijn pad kwamen. Nu ga ik rusten. Morgen ligt de wereld voor me open.

Luister naar onze affirmaties

Lees ook: Prachtige affirmaties voor zelfliefde

Werken affirmaties terwijl je slaapt?

Het is niet erg als je in slaap valt. Affirmaties werken namelijk niet alleen door op je bewuste, maar ook op je onbewuste mind. Dit betekent dat ze jouw nachtrust ook kunnen beïnvloeden als je in slaap bent gevallen. Dus: slaap lekker!

 

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.