Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌸

Krachtige affirmaties om te manifesteren

10 februari 2022

Krachtige affirmaties om te manifesteren

krachtige affirmaties

Geef je leven vorm met krachtige affirmaties! 

Wat is manifesteren?

Je herkent het vast wel. Zo’n dag waarop je met je verkeerde been uit bed bent gestapt en de dag vervolgens verdoemd lijkt. Alles lijkt te mislukken. Het yoghurtpak valt uit je handen, je mist de bus, je vergeet je lunch…En jij voelt je steeds chagrijniger worden. ‘Alles gaat mis’ en ‘wat een rotdag’ gaat het door je hoofd. Je voelt je een beetje mislukt en trekt ook precies dát aan.

‘Wat een heerlijke dag’

Maar je hebt ook dagen waarop alles heerlijk perfect lijkt te gaan. Je staat op met het zonnetje in je kamer, krijgt een complimentje van de postbode, geniet van je dag en iedereen lijkt naar je te glimlachen. Ondertussen gaat het door je hoofd: ‘wat een heerlijke dag’, ‘ik voel me zo fijn’.

Beide dagen ga je je dag met een andere energie tegemoet en ben je onbewust aan het manifesteren. Manifesteren is het werkelijkheid laten worden van je gedachten, of dat nu positief of negatief is.

Jij bent de schrijver van je eigen verhaal

Maar manifesteren kun je ook heel bewust inzetten om sturing te geven aan je leven. Jij bent de schrijver van je eigen levensverhaal. Alle keuzes die je vandaag maakt bepalen hoe jouw leven verloopt. Je hebt meer invloed op je eigen toekomst dan je misschien zelf denkt!

Lukt iets niet? Er zijn omstandigheden die je niet zelf onder controle hebt, maar vaak heeft dit te maken met je mindset. Dat wat we geloven bepaalt onze werkelijkheid. Je kunt nooit groter worden dan de gedachten die je zelf hebt. Op het moment dat je dat gaat inzien, kun je anders gaan denken en jezelf herprogrammeren tot succes. Misschien is een gelukkig leven niet voor iedereen weggelegd, maar waarom niet voor jou?

affirmaties

Manifesteren in 3 stappen

Stap 1: bepaal je intentie

Voordat je iets kunt manifesteren, moet je eerst weten wát je wilt manifesteren. Is er iets wat je wilt veranderen in je leven? Dit kan alles zijn, bijvoorbeeld op het gebied van werk, relaties, gezondheid, huisvesting, geld.

Probeer de affirmaties in de Meditation
Moments app

Stap 2: visualiseren, mediteren, affirmaties

Vervolgens wil je dit voor je zien en ook echt gaan voelen. Hier kun je verschillende ‘methoden’ voor gebruiken, waarvan meditatie, visualisatie en krachtige affirmaties de voornaamste zijn. Door te visualiseren maak je voor jezelf helder wat je precies wilt manifesteren en met meditatie stem je hier je energie op af. Affirmaties helpen je vervolgens om dit te bekrachtigen.

Hoe werkt visualiseren?

Visualiseren is als surfen op Google. Ben je met iets belangrijks bezig waar je een antwoord op wilt vinden? Dan kun je met meditatie en visualisatie intunen op een vraag. Het is belangrijk dat je hiervoor de rust en stilte opzoekt. Schakel je ratio uit en ga niet bewust nadenken, maar schrijf de vraag op en ga 20 minuten mediteren. Als je iets duidelijk en concreet hebt geformuleerd en die vraag het universum inzendt, dan kun je direct of later die week aanwijzingen krijgen voor antwoorden.

krachtige affirmaties

Lees meer over visualiseren: De kracht van visualisatie

Ruis op de lijn

Google werkt niet als je de stekker uit de computer haalt. Ditzelfde geldt voor visualiseren. De kosmische energie om ons heen die ons allemaal verbindt is er altijd en geeft je de kracht, wijsheid en antwoorden die je nodig hebt. Bij visualiseren moet je erop vertrouwen dat er een energiebron is die jou wil helpen.

Maar het moeilijke hierbij is om jezelf uit te schakelen. Jij bent bijna altijd de storende factor en de ruis op de lijn. Op het moment dat jij niet gelooft in deze kosmische energie – als je de stekker eruit trekt – werkt het niet en gebeurt er niks. De energie wordt dan verstoord. Daarom is het belangrijk om vertrouwen is jezelf te hebben, en je ratio en beperkende gedachten uit te zetten.

De krachtige affirmaties die je kiest zijn afhankelijk van dat wat je wilt manifesteren. Welk gebied in je leven wil je aanpakken? Stem daar je affirmaties op af.

Voorbeelden van krachtige affirmaties:

  • Mijn leven wordt elke dag mooier en mooier.
  • Ik creëer het leven waar ik van hou.
  • Ik ben overvloed.
  • Ik luister naar mijn intuïtie en vertrouw op mijn innerlijke gids.
  • Ik heb de vrijheid om mijn eigen toekomst te creëren.
  • Ik bepaal mijn eigen pad

krachtige affirmaties

Stap 3: onderneem actie

Alleen actie leidt tot resultaat. Wil je als ondernemer voor jezelf beginnen? Dan heeft het geen zin om een jaar bezig te zijn met je briefpapier en logo. Move before you’re ready! Zorg dat je zo snel mogelijk cashflow hebt van waaruit je je bedrijf kunt financieren, neem ontslag en creëer de noodzaak om geld te verdienen. Dan zórg je er namelijk wel voor dat er geld binnenkomt.

En dit is niet alleen belangrijk als je ondernemer bent. In alle facetten van het leven geldt dat alleen actie leidt tot resultaat. Zelfs monniken in Tibet en moeder Theresa zeggen dat. Je kunt niet blijven afwachten, maar je zult in actie moeten komen.

Luister naar onze affirmaties

Lees ook:

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.