Wat zijn de effecten van meditatie?

30 oktober 2018

De effecten van meditatie zijn groot. Al duizenden jaren mediteren mensen voor emotioneel en spiritueel welzijn. Maar het doet ook daadwerkelijk wat met je lichaam!

Effecten van meditatie

Vooral het brein verandert door meditatie. Zo is er bij mensen die mediteren minder hersenactiviteit in de gebieden die gerelateerd zijn aan angst en depressie en juist meer hersenactiviteit in de gebieden die gerelateerd zijn aan het verdragen van pijn. Uit een onderzoek onder monniken blijkt dat de hersendelen die voor empathie zorgen actiever zijn dan bij mensen die pas mediteren.

Sportschool voor je brein

De effecten van meditatie zijn ook zichtbaar in andere delen van het lichaam. Er zijn zelfs veranderingen op celniveau zichtbaar bij mensen die mediteren ten opzichte van mensen die niet mediteren!

Hoewel de effecten van meditatie groot zijn, mag het niet gezien worden als vervanging van medisch advies. Maar we gaan naar de sportschool om ons lichaam te trainen en te werken aan onze algehele gezondheid. Meditatie is een manier om je brein te trainen; een sportschool voor je brein!

Michael Pilarczyk

Michael is oprichter en stem van Meditation Moments. De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Ook toegang tot alle gratis meditaties?

Meer rust in je hoofd? Probeer de Meditation Moments app gratis

Ook interessant: