Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌸

Wat zijn de effecten van meditatie?

30 oktober 2018

Wat zijn de effecten van meditatie?

De effecten van meditatie zijn groot. Al duizenden jaren mediteren mensen voor emotioneel en spiritueel welzijn. Maar het doet ook daadwerkelijk wat met je lichaam!

Effecten van meditatie

Vooral het brein verandert door meditatie. Zo is er bij mensen die mediteren minder hersenactiviteit in de gebieden die gerelateerd zijn aan angst en depressie en juist meer hersenactiviteit in de gebieden die gerelateerd zijn aan het verdragen van pijn. Uit een onderzoek onder monniken blijkt dat de hersendelen die voor empathie zorgen actiever zijn dan bij mensen die pas mediteren.

Sportschool voor je brein

De effecten van meditatie zijn ook zichtbaar in andere delen van het lichaam. Er zijn zelfs veranderingen op celniveau zichtbaar bij mensen die mediteren ten opzichte van mensen die niet mediteren!

Hoewel de effecten van meditatie groot zijn, mag het niet gezien worden als vervanging van medisch advies. Maar we gaan naar de sportschool om ons lichaam te trainen en te werken aan onze algehele gezondheid. Meditatie is een manier om je brein te trainen; een sportschool voor je brein!

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.