Doe je van 18 t/m 24 april mee met de Lente Challenge? 🌸

Op zoek naar een affirmaties app? Probeer Meditation Moments

31 januari 2022

Op zoek naar een affirmaties app? Probeer Meditation Moments

affirmaties app

Met een affirmaties app heb je de kracht van affirmaties altijd binnen handbereik. De affirmaties in de Meditation Moments app helpen je om meer creativiteit, liefde, geluk en zelfvertrouwen in je leven te ervaren. Probeer ze direct!

Probeer de affirmaties in de Meditation
Moments app

Wat is een affirmaties app?

Als je maar vaak genoeg positief tegen jezelf praat, verander je de manier waarop je denkt. Door deze gedachten keer op keer te herhalen, ga je uiteindelijk de manier waarop je in het leven staat veranderen. Je wordt daadwerkelijk positiever en gaat de wereld steeds meer door een roze bril bekijken.

Affirmaties zijn hier een krachtige tool voor. Met deze positieve en bekrachtigende zinnetjes kun je jezelf als het ware herprogrammeren. En een app voor affirmaties kan je daarbij helpen! Deze doet het denkwerk al voor je. Zo hebben we in de Meditation Moments app een selectie gemaakt van krachtige affirmaties en die ingesproken op een fijn beat. Deze kun je in gedachten of hardop herhalen, zodat ze Ă©cht bij je binnen kunnen komen.

Probeer onze affirmaties direct!

Het doel van een affirmaties app is om je te helpen geloven dat je tot veel meer in staat bent dan je nu misschien denkt. Affirmaties geven je een boost van zelfvertrouwen en positiviteit om het leven de leiden dat je wenst. Liefde, zelfvertrouwen, healing, succes, dankbaarheid liggen binnen handbereik!

Zo kun je affirmaties gebruiken

Er zijn verschillende manieren om affirmaties:

1. Affirmaties hardop of in gedachten uitspreken

Een van de manieren om affirmaties te gebruiken is door ze hardop uit te spreken of dit in gedachten te doen. En ja, dit kan in het begin best wel ongemakkelijk zijn. Maar hoe vaker je dit doet, hoe meer je eraan gaan wennen.

Het hardop uitspreken van affirmaties zal vooral gek voelen als je er niet echt iets bij voelt. Zorg er daarom voor dat je het echt kunt voelen wat je zegt. Het kan helpen om eerst kort te mediteren voordat je gaat affirmeren, zodat je in een rustige en meditatieve staat komt en meer gaat voelen dan denken.

Door de muziek die is gecombineerd met de affirmaties in de Meditation Moments app kom je ook makkelijker in een meditatieve staat. Daarnaast hoef je niet uit te zoeken welke affirmaties geschikt zijn voor het thema waar je aan wilt werken. Dit hebben wij al voor je gedaan! Het enige wat jij hoeft te doen is luisteren en de krachtige zinnen op je in laten werken.

Vind je het te ongemakkelijk om de affirmaties hardop uit te spreken? Begin dan gewoon door dit in gedachten te doen.

2. Beoefen Mirror Work

Een dame die het hardop uitspreken van affirmaties zeer aanmoedigde was Louise Hay. Deze Amerikaanse schrijfster van non-fictie boeken, met name over persoonlijke groei en positief denken, was een groot voorstander van affirmaties.

De methode die ze hierbij vaak zelf gebruikte en ook aan anderen leerde heet mirror work. Tijdens mirror work kijk je jezelf aan in de spiegel terwijl je positieve affirmaties herhaalt. Op deze manier kun je echt tegen jezelf praten en word je je heel bewust van de woorden die je gebruikt. Zo kunnen ze extra goed bij je binnenkomen.

‘Een spiegel reflecteert de gevoelens die je over jezelf hebt. Het maakt je meteen bewust je van je weerstanden en je mogelijkheden. De meest krachtige affirmaties zijn die die je hardop zegt als je voor de spiegel staat, terwijl je je diep in je je ogen kijkt.’ – Louise Hay

app voor affirmaties

Wat is de betekenis van affirmaties? Lees het hier.

3. Affirmaties opschrijven en ophangen

Affirmaties zijn extra krachtig als je deze op verschillende manieren gebruikt. Zo kun je een affirmaties app en mirror work bijvoorbeeld perfect met elkaar combineren. Je kunt hieraan toevoegen dat je de affirmaties die je het meest krachtig vindt opschrijft en ophangt.

Schrijf ze op een briefje en hang ze op, bijvoorbeeld op de spiegel, de koelkastdeur of de slaapkamermuur. De plek maakt niet zoveel uit, mits dit ergens is waar je ze elke dag kunt zien. Zo word je elke dag herinnerd aan die mooie, positieve gedachten.

Waarom zou je een affirmaties app gebruiken?

Heb je weleens eerder affirmaties gebruikt? Dan kan dat best wel gek voelen. Tegen jezelf praten in de spiegel is niet bepaald iets waar iedereen zich heel gemakkelijk bij voelt. En als je het niet vĂłelt, blijven affirmaties ook niet plakken. Dan verliezen ze al snel hun kracht. Het kan dan al snel als een soort schoolopdracht voelen, waarbij je verplicht een rijtje affirmaties moet opnoemen.

Een affirmaties app zoals Meditation Moments kan hierbij helpen. In de app staan onder andere tracks met affirmaties over creativity, kindness, love, letting go en selfworth. In deze tracks zijn gesproken affirmaties gecombineerd met een fijne beat. Je kunt ze hierdoor ook erg goed gebruiken om op te dansen of tijdens het sporten.

De tracks kun je beluisteren vanaf 4 tot 13 minuten, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Zo kun je gemakkelijk bezig zijn met affirmaties, ook als je minder tijd hebt.

Luister naar onze affirmaties

De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer Meditation Moments 10 dagen gratis

Download de app

Ook interessant

Testheading

Slaap beter

Slaap beter

Stress minder

Stress minder

Focus meer

Focus meer

Probeer Meditation Moments Premium 10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het aanmaken van een account en met onze algemene voorwaarden en privacy policy.

Beter slapen,
minder stress,
meer focus.

Probeer Meditation Moments Premium
10 dagen gratis en krijg toegang tot alle meditaties en muziek.*

* Geen abonnement - geen betaalgegevens nodig.